Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠροβλήματα ταχύτητας στο internet
Peter Christou ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω μια λύση. Πρόσφατα άλλαξα γραμμή στο ίντερνετ και από 24αρα πήγα 100αρα και κάνω speed test καθημερινά και πιάνουν download 30, 36 και το μεγαλύτερο 42 και στο upload πάει 9 και κάτι. Επίσης έχουν βάλει ένα κουτί του ΟΤΕ κοντά εκεί που μένω και περνώ από το παλιό που είναι πολύ πιο μακριά , και επίσης τα καλώδια που μας φέρνουν το ίντερνετ είναι πολύ παλιά και μόνο σε εμάς τα έχουν αφήσει στον γείτονα τα έχουν αλλάξει και τέλος εγώ έκανα αναβάθμιση τη γραμμή στο ίντερνετ για να μην κολλάει και για να μπορώ να παίζω παιχνίδια χωρίς να κολλάει και να κάνω lives trovo και άλλα πολλά άλλα χειρότερα έχει γίνει. Γίνεται να πω κάτι στην εταιρεία για να μου το φτιάξει ή να κάνω και εγώ κάτι από τη πλευρά μου ?

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Πέτρο
Το συμβόλαιο σου είναι fiber ή απλό VDSL; Στις συνδέσεις με χαλκό δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μόνο στις οπτικές ίνες έχεις δικαίωμα. 

Peter Christou απάντησε πριν 2 έτη

Vdsl αλλά δεν γίνεται να κάνω κάτι από τη πλευρά μου ή να πω κάτι στην εταιρία για να φτιαχτεί  ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν είναι θέμα της γραμμής, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Η εταιρεία μπορεί να κάνει μέτρηση στο κουτί για να δει τι ταχύτητα πιάνεις εκεί. Αν εκεί δεν υπάρχει θέμα, τότε μπορεί να έχει θέμα η καλωδίωση ή το router σου. 

Peter Christou απάντησε πριν 2 έτη

Ωραία και εγώ τι να τους πω ? Ώστε να με βοηθήσουν.

Peter Christou απάντησε πριν 2 έτη

Επίσης ξέχασα να σας πω ότι επειδή δεν πιάναμε ίντερνετ ούτε τηλέφωνο είχαμε μας είχαν στείλει τεχνικό να μετρήσει την ταχύτητα του ίντερνετ και είχε μετρήσει το έξω καλώδιο που έρχετε στο σπίτι 36 και το άλλο 9 ή 8 και μέσα το στο σπίτι περίπου το ίδιο και μετά μας έφτιαξε το τηλέφωνο και το ίντερνετ. Αλλά το καλώδιο που πάει μέσα στο σπίτι πηγαίνει από το δωμάτιο μου που έχει πρίζα και μετά πάει στο σαλόνι που εκεί το έχουμε βάλει 

Peter Christou απάντησε πριν 2 έτη

Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι αυτό επειδή οι ταχύτητες είναι σχεδόν ίδιες το θέμα είναι αν μπορώ να μιλήσω στην εταιρεία να μου  ανεβάσει την ταχύτητα ή να κάνω κάτι εγώ αν μπορέσω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν είναι θέμα της γραμμής, δεν μπορεί η εταιρεία απλά να σου ανεβάσει την ταχύτητα. Είναι θέμα της υποδομής στην περιοχή. Δεν χάνεις πάντως κάτι να ρωτήσεις στην υποστήριξη τι μπορεί να γίνει.