Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΗ με τά Windows 10…
Nikolas Dromidis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα  Άγγελε.
 
1) είχα για χρόνια ένα PC  Athlon AMD  με Wind 7  profes.  και  Office Microsoft 7 . πού πολύ με εξυπηρετούσε στην εργασία γραφείου μου παρ΄όλα τά προβλήματα πού είχε λόγω ηλικίας…Αγόρασα από το e-shop ένα PC  με wind 10 .

INNOVATOR 5 RYZEN POWER 2400G - ΜΕ WINDOWS 10

PER.908473

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όμως τό λειτουργικό του είναι πολύ μπλεγμένο για μένα, γιατί έχει ένα σωρό κατεβατά στο αριστερό μέρος της επιφ. Εργασίας ( ρυθμίσεις, προγράμματα,πρόσθετα…) όλα μαζί, πού θές δεν θές, σε ζαλίζουν και να τα βλέπεις. Αυτά όλα μπορεί να μπούν σε απόκρυψη και να αφήσω ελάχιστα μέσα σε κουτάκια ( φακέλους ) στην επιφάνεια εργασίας; Δεν ξέρω ποιο απ΄ όλα τα wind 10 μού έχουν  βάλει δωρεάν στο eshop ( υπάρχουν άραγε πολλοί τύποι; ) και έχει όλη αυτή την ανακατωσούρα. Το παλιό Wind 7 πού είχα έβγαζε στην επιφ, εργασίας 5-6 κουτάκια ( ο Υπολογιστής μου, Έγγραφα, Κάδος, Outlook, Mozilla, Word7, USER… ) πού με εξυπηρετούσαν άριστα. Εδώ ,τι μπορώ να κάνω; Πώς μαζεύονται όλα αυτά και από ποιά σειρά ρυθμίσεων;
 
2) Στο παραπάνω PC δεν έχουν βάλει Word ούτε και παίρνει το Word 7  πού έχω σε CD έχει μόνο το Wordpad με ελάχιστες ευκολίες. Άσε πού πετάγεται σε κάθε έγγραφο ως πρώτη προεπιλογή προφανώς. Πώς μπορώ να το απομονώσω ώστε να βάλω τουλάχιστον το OpenOffice επάνω και να μη βγαίνει καθόλου το Wordpad;
 
3) Υπάρχει κανένα free σε Word Office στο διαδίκτυο για να βάλω παρόμοιο της  Microsoft Word; Γιατί τώρα η Microsoft τα νοικιάζει με το μήνα, άσε πού θέλει ολόκληρα τα προσωπικά δεδομένα σου, μόνο ποινικό μητρώο και δακτυλικά δεν ζητάει, ακόμη και σάυτό πού διαφημίζει 1 μήνα δωρεάν. Αν δεν δώσεις τα προσωπικά δεδομένα σου, και κωδικό κάρτας δεν σ΄αφήνει ΟΥΤΕ  ΓΙΑ  ΔΟΚΙΜΗ . Κι΄άς λέει ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ !!!!Θαυμάστε τους !!!…Εδώ λοιπόν τι κάνουμε; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Nikolas Dromidis

3 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

όσο για το word μπορείς να χρησιμοποιήσεις το libre office (για μένα το καλύτερο). παρόλα αυτά καλή συμβατότητα με microsoft office έχει το WPS office. μπορείς να δεις και το άρθρο του pcsteps για τα office suites για το πως να ρυθμίσεις το libre να έχει σαν προεπιλογή τον τύπο αρχείων του microsoft office (πολυ ευκολο ειναι). επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το office 365 online, εφόσον έχεις λογαριασμό microsoft, αρκεί να έχεις ίντερνετ.
για να αλλάξεις τον τύπο αρχείων που ανοίγει ένα πρόγραμμα το κάνεις από το ίδιο το αρχείο. βρίσκεις ένα αρχείο word π.χ. πατάς άνοιγμα με επιλογή άλλου προγράμματος και όταν επιλέξεις το πρόγραμμα που θες να ανοίγει πατάς αποθήκευση ρύθμισης (ή κάτι παρόμοιο). αυτό πρέπει να το κάνεις για κάθε τύπο αρχείων. δεν ξερω αν υπάρχει επιλογή στα windows για καθολικές ρυθμίσεις τύπου αρχείων.
στην επιφάνεια εργασίας μπορείς να σβήσεις ότι εικονίδιο θες με δεξί κλικ διαγραφή χωρίς κανένα θέμα. για την μπάρα κάτω δεξιά δεν ξέρω. λογικά κάποια μπορείς να τα κρύψεις με δεξί κλικ ή ακόμα και να τα σταματήσεις από το να ξεκινάνε με το άνοιγμα, με την βοήθεια του autoruns, αλλά δεν το συστήνω ποτέ σε αρχάριους γιατί αν κλείσεις κάτι από το autoruns χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς κάνει μπορεί το σύστημα να μην ανοίγει.
γενικά να ξέρεις εδώ στο pcsteps οι συντελεστές δεν συστήνουν αγορά έτοιμου υπολογιστή γιατί με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο. επίσης να ξέρεις ότι τα windows 10 τα πλήρωσες κανονικά. για να δεις ποια win10 σου βάλανε νομίζω το βλέπεις με δεξί κλικ στο start menu και εμφάνιση λεπτομεριών νομιζω(;;;;) (δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν τα λειτουργώ καθημερινά). άμα τα θεωρείς περίπλοκα τα win10 και δεν μπορείς να τα δουλέψεις (και αφού η χρήση θα είναι γραφείου όπως libre/openoffice/WPS) τότε μπορείς να δοκιμάσεις και τα linux. τα ubuntu είναι ιδιαίτερα οπότε θα έλεγα linux mint (περισσότερο γιατί έτσι και αλλιώς θα μάθεις κάτι καινούριο, άρα γιατί να μην μάθεις κάτι ίσως καλύτερο και πιο εύκολο). γνώμη μου πάντα.
ελπίζω να βοήθησα. καλή συνέχεια :)

Nikolas Dromidis απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ για τίς συμβουλές, ευχαριστώ και τον Άγγελο για την φιλοξενία ανάρτησης. Άν κάποιος αδελφός θέλει να προσθέσει και κάτι ακόμη, ευχαρίστως τον ακούω...
Nikolas Dromidis

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Για να δεις ποιά win10 έχεις ,πάτα το κουμπί των Windows μαζί με το R .Στο παραθυράκι που θα βγει γραψε  winver   ,πάτα OK και θα δεις.
Δες αυτά τα λινκ αν βοηθούν στο πώς να κρύψεις τα εικονίδια από την Επιφάνεια Εργασίας .
https://www.computerhope.com/issues/ch001757.htm

https://www.google.com/amp/s/www.groovypost.com/howto/hide-desktop-icons-windows-10-easy/amp/