ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα, 
Έχω πρόβλημα με τη σύνδεση του laptop (Win 10) με την τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI. Συγκεκριμένα στην τηλεοραση εμφανιζεται μεν η οθόνη, σε μικρότερο όμως μέγεθος (η τηλεοραση ειναι 19 ιντσων). Δεν υπάρχει παρομοιο προβλημα σε άλλες τηλεοράσεις. Κοιταξα τις ρυθμισεις της τηλεορασης και δεν βρισκω κάτι σχετικό. Στην τηλεοραση αυτη λειτουργουσε κανονικα η συνδεση πριν περιπου ενα χρόνο, οπότε ηταν και η τελευταια φορά που την δοκίμασα. Τί μπορώ να κάνω; Ευχαριστω!

9 Απαντήσεις

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 10 μήνες

ΈΚανα λάθος στην επιλογη κατηγορίας. Συγγνώμη

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 10 μήνες

Καλημέρα. Δεν λες τί τηλεόραση έχεις. Αν υποθέσουμε ότι θα έχεις TV με ευρεία οθόνη (16:9), τότε δεν μπορεί να μην υπάρχει ρύθμιση για αναλογίες οθόνης, δηλαδή 4:3, 16:9, Full screen κλπ. Κοίτα στις ρυθμίσεις οθόνης. Επίλεξε την 16:9 ή full screen. Εγώ στην δική μου έχω επιλέξει Full screen γιατί με το 16:9 τα παράθυρα των προγραμμάτων και η γραμμή εργασιών, έβγαιναν έξω από το όριο της οθόνης και δεν φαίνονταν.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα Σωτήρη, μέσα από τις ρυθμίσεις της οθόνης σου αλλά και της κάρτας γραφικών έχεις επιλέξει τη σωστή ανάλυση?

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 9 μήνες

Ευχαριστώ και τους 2. Έχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμισεις που λεει ο Γεωργιος, αλλάζει λίγο η οθονη αναλογως την ρυθμιση αλλά παραμενει σε "σμικρυνση". Δεν λειτουργει δηλ ουτε με φουλ σκριν. Με την καρτα γραφικών, Γιώργο, τί να δω ακριβώς και από πού; Αν υπήρχε θεμα όμως, γιατί παιζει σε άλλες τηλεοράσεις (σε 3 αλλες δεν εχει θεμα τετοιο) κανονικά; Ευχαριστω

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 9 μήνες

Γεωργιε η τηλεοραση ειναι η Telefunken T19X970LP-T

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Έχεις δοκιμάσει και με άλλο καλώδιο hdmi?

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 9 μήνες

Nαι, ήταν από τις πρώτες μου σκέψεις.

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 9 μήνες

Επειδή η tv σου είναι λίγο παλιά, μου ήρθε μια φλασιά. Παλιά οι οθόνες των υπολογιστών αλλά μερικές φορές και των τηλεοράσεων είχαν κουμπιά επάνω τους (όχι στο τηλεκοντρόλ) που ρύθμιζαν το πλάτος το ύψος και την θέση (δεξιά-αριστερά) της εικόνας, μέσα από δικό τους μενού, διαφορετικό από τις ρυθμίσεις του μενού του τηλεκοντρόλ. Το μενού της συσκευής δηλαδή. Μήπως έχει και η δικιά σου κουμπιά επάνω της; Για πάτησε τα και δες μήπως υπάρχει τέτοια ρύθμιση. Μήπως η εικόνα έχει σμικρυνθεί κατά πλάτος και πρέπει να την «τεντώσεις». Είναι εντελώς διαφορετικό από το 4:3 ή το 16:9 κλπ. Έχει να κάνει με την ίδια την συσκευή. 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 9 μήνες

σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν εχει κουμπιά. Δεν μπορώ να καταλάβω τί φταίει, δεν έχω βγάλει άκρη.