Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsπροβλημα αναγνωρισης σκληρου εξωτερικου δισκου
George Mois ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά σας ! Έχω ένα τεράστιο  πρόβλημα !

Λοιπόν έχω έναν σκληρό δίσκο με 5000 χιλιάδες τραγούδια μέσα και φωτογραφρίες από διακοπές ... Κάποια στιγμή μου τον ζήτησε η αδελφή μου για να το βάλει στην LG  τηλεόραση της η οποία είναι smart TV  και έχει και την δυνατότηα να κάνει εγγραφή έργα από την τηλεόραση... Τον έβαλε λοιπόν στην τηλεόραση της και υποθέτω εγώ και ο κύριος μου της πληροφορικής πως η τηλεόραση εγκατέστησε κάποια αρχεία που δεν μπορούν να τα διαβάσουν τα windows  και με το που πάω να ανοίξω τον σκληρό δισκο μου βγάζει ένα μύνημα "δεν μπορείτε να ανοίξετε αυτόν τον δίσκο εκτός αν κάνευε διαμόρφωση δίσκου... Αν πατήσω άκυρο λέει ότι υπάρχουν κατεστραμένα αρχεία η αρχέια που δεν μπορούν να αναγνωρηστούν από τα windows "
Αξίζει να σημειωθεί πως έχω δοκιμάσει να βάλω τον δίσκο σε υπολογιστή με Ubuntu και δεν αναγνωρήστικε καν ο σκληρός δίσκος... Επίσης τον έχω βάλει σε τηλεόραση LG και πάλι δεν γίνεται τίποτα... Ο κύριος της πληροφορικής μου μου λέει πως 99% αν κάνω διαμόρφωση δίσκου θα διαγραφτούν μόνο τα αρχεία που δεν αναγνωρίζονται... Αλλά επειδή έχω πολύ σημαντικά αρχεία όπως ανάφερα στην αρχή δεν μπορώ να το ρισκάρω αν δεν δοκιμάσω πρώτα πολλές άλλες τακτικές...

Τι έχετε να μου προτείνετε???

13 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.
Αν κάνεις διαμόρφωση θα διαγραφούν ΟΛΑ τα αρχεία του σκληρού δίσκου. 100%. Αν δηλαδή δεν έχει κάνει διαμόρφωση η τηλεόραση στον δίσκο.
Πριν λοιπόν πας σε αυτή τη λύση, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλα πράγματα.
Για αρχή, δοκίμασε να κάνεις μία επιδιόρθωση στον δίσκο με το chkdisk. Δες εδώ και χρησιμοποίησε την εντολή chkdsk C: /f /x
https://www.pcsteps.gr/107260-έλεγχος-δίσκου-οι-καλύτερες-μέθοδοι/#i-7

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

Ειστε  σίγουρη  σχετικα με αυτο με την διαμωλορφωση ??  Τι κανει αυτη η εντολη ?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, είμαι πολύ σίγουρη. Πιο σίγουρη δεν γίνεται. Διαμόρφωση = διαγραφή όλων των δεδομένων του δίσκου. Αν διαβάσεις στον οδηγό που έστειλα, θα δεις αναλυτικά για αυτήν την εντολή. Είναι απόλυτα ασφαλής, ψάχνει στον δίσκο και επιδιορθώνει τυχόν λάθη.

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαιστώ πολύ πάω να το τσεκάρω τώρα

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

Πέτυχε όλα κομπλέ ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!!!

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Χαίρομαι! :)
Η συμβουλή μου γενικά με τους δίσκους και τα αρχεία που δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε, είναι ΠΑΝΤΑ backup. Αντίγραφα ασφαλείας σε 2 και 3 διαφορετικά σημεία.

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

εχω τωρα ενα αλλο προβλημα... Τις φωτογραφίες τις ειχα σε ένα φάκελο κλειδωμένο με το πρόγραμμα lockdir και μου επανέφερε μόνο το πρόγραμμα ... Τις έχω και σε μια κάρτα sd  αλλα δεν μπορουν να αναπαραχθούν προφανώς η υπήρξε καποιο σφάλμα κατα την εγκατάσταση τους η είναι κατεστραμένα ...κατέβασα το mini tool recovery (έκδοση v7.0) Και κανω την τελευταία λειτουργία που ονομάζετε damaged partiotion recovery  και κολλάει στο 34% τι να κάνω ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

επίσης άμα κάνω το digital media recovery κολλάει και μένει στο 18%

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μισό γιατί σε έχασα, οι φωτογραφίες υπάρχουν και σε κάρτα SD, αλλά είναι κατεστραμμένες;

George Mois απάντησε πριν 7 έτη

ΝΑΙ !! Τωρα το ειδα υπαρχουν και σε μια καρτα sd  αλλα ειναι κατεστραμμενες...  τι μπορω να κανω ???

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Δοκίμασε την εντολή chkdsk και για την κάρτα για αρχή.

Αν δεν λειτουργήσει, δες αν μπορείς με κάποιο πρόγραμμα σαν αυτό να τις ανακτήσεις.

jim jadoxalkida απάντησε πριν 5 έτη

geia sas.   exo mia erotisi kai  ego.  exo ena eksoteriko skloiro disko 1t.  egatestisa ta windows 10  se iso mesa gia na kano format.  meta apo  auto  o  skloiros diskos egine 30gb. kano diamorfosh mpas kai  ginei pali 1t  alla tipota.   ti  egine  kai  xathike h xoritikotita?

Elena Sotiri απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα. 
Άνοιξε νέα ερώτηση για να σου απαντήσει κάποιος. Επίσης, μην γράφεις με greeklish, καθώς δεν είναι ευανάγνωστο το κείμενο.