Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠροβλημα εγκαταστασης νεας καρτας γραφικων
ioannis Utzo ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα, σημερα αγορασα αυτη την καρτα γραφικων http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-nvidia-geforce-gt710-gv-n710d3-2gl-2gb-ddr3-pci-e-retail-p-PER.516584 και προσπαθησα να την εγκαταστησω.

Την εβαλα σωστα στην θεση της αλλα οταν εβαλα μπρος τον υπολογιστη εκανε 2 επανεκιννησεις και μετα δουλεψε αλλα μου εγραφε στην οθονη "no video input". Ο υπολογ. δεν σταματησε να λειτουργει ,οποτε εβαλα το βισμα και παλι στην on board για να δω αν εχει εκει σημα αλλα δεν αλλαξε κατι. Ετσι ,τον εκλεισα και αφαιρεσα παλι την καρτα και εδωσα το καλωδιο στην on board. Με την καινουργια εκιννηση και το βισμα στην on board ,δουλεψε κανονικα οπως γινοταν τις τελευταιες μερες. Η m/b μου ειναι αυτη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2581#ov.

καμια ιδεα παρακαλω?

7 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.

Υπάρχει δυνατότητα δοκιμής της κάρτας σε άλλον υπολογιστή;

Δεν τίθεται θέμα συμβατότητας με τη μητρική σου, μπορεί όμως η κάρτα να είναι προβληματική.

Ο υπολογιστής κάνει το χαρακτηριστικό beep όταν ξεκινάει με την νέα κάρτα; Bios απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν μπορείς να μπεις, σωστά;

ioannis Utzo απάντησε πριν 7 έτη

Την κάρτα θα την δοκιμασω σε καποιον φιλο αλλα αυτο απο βδομάδα..στο βιος μπορω να μπω αρκει στο σλοτ να μην εχω την καρτα. Εχθές εκανα καποιες "δοκιμές" και μου εδωσαντην εντυπωση οτι εχει προβλημα το σλοτ....ενω ημουνστο βιος (και μετα απο πολλες δοκιμες και νευρα) εβαλαστο σλοτ την παλια μου καρτα (την χαλασμενη) και η οθονη "πιξελαρισε" σε βαθμο που δεν μπορουσα να καταλαβω τι βλεπω. Με το που την εβγαλα ολα καθαρά οπως πριν. Σημειωση οτι ειχε να κανει με την παλια καρτα το διεγραψα (τουλαχιστον ετσι νομιζω) αν και η πρπηγουμενη ηταν παλι της gigabyte.   Σκέφτομαι μήπως θελει απντειτ το βιος αλλα φοβαμαι να το κανω χωρις σαφείς οδηγίες.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εφόσον η παλιά κάρτα είναι χαλασμένη, δεν μπορούμε να κρίνουμε αν φταίει το σλοτ η όχι.

Το BIOS update δεν θα βοηθήσει, αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις όμως είναι ένα reset σε default ρυθμίσεις. Βλέπεις μήπως κάποια ρύθμιση στο BIOS σχετική με display device; Αν ναι, δες αν είναι επιλεγμένο το PCI-E.

Αν τίποτα δεν λειτουργήσει, δοκίμασε τα εξής βήματα:

1) Άνοιξε τον υπολογιστή χωρίς κάρτα γραφικών

2) Γράψε msconfig στην έναρξη και άνοιξε αυτό που θα σου βγάλει.

3) Πήγαινε στην καρτέλα Boot, τσέκαρε το Safe Boot με την πρώτη επιλογή (Minimal).

4) Μην κάνεις επανεκκίνηση. Κλείσε κανονικά τον υπολογιστή.

5) Σύνδεσε την κάρτα σου, και πάτα το κουμπί για να ανοίξεις το PC.

Αν έχεις εικόνα, πες μου για να σου πω τι να κάνεις παρακάτω.

ioannis Utzo απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Μια ιωση με ειχε στο κρεβάτι και δεν απάντησα. Εβαλα στο βιος την επιλογη pci, εκλεισα ,εβαλα μετατην καρτα και ανοιξα το πι-σι. Εκανε 2 απανωτά reboot και στο 3ο δούλευε αλλα χωρίς εικονα. Εκλεισα έβγαλα την καρτα και ακολούθησα τις οδηγίες σου. Τώρα ειμαι σε safe mode και εχω εικονα...

ioannis Utzo απάντησε πριν 7 έτη

Συγνωμη ακυρο δεν ειχα βαλει την καρτα και γι αυτο ειχα εικονα . Μολις το ξαναεκανα μετην καρτα δεν ειχα εικόνα.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το ξαναέκανες από την αρχή τη δεύτερη φορά και δεν έχεις εικόνα;

Αν ναι, τότε πιθανόν να είναι όντως προβληματική η κάρτα.

Τι άλλες επιλογές σου έδινε στο bios, εκτός απ' το pci-e;

Η καλύτερή σου επιλογή είναι μάλλον να επιστρέψεις την κάρτα απ' όπου την πήρες, αν είναι χαλασμένη θα σου την αντικαταστήσουν.

ioannis Utzo απάντησε πριν 7 έτη

Οι επιλογες ειναι pci ,on board, peg. Τοδικο μου ηταν στο peg και το αλλαξα . Μαλλον θα παω να το δοκιμασω σε αλλο πισι και ανάλογα μετά θα πραξω