Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠροβλημα ηχου σε Lubuntu
George De ρώτησε πριν 9 έτη

Αγγελε...
Με δικο σου οδηγο απο δω εχω περασει τα Lubuntu  σε ενα hp mini..Το προβλημα ειναι οτι ηχο εχω μονο με ακουστικα τοσο στο notebook εννοω στα αρχεια του οσο και στο internet και σε firefox και σε Google Chrome.
Επισης στο skype δεν εχω ουτε ηχο(ουτε με ακουστικα) ουτε δουλευει και το μικροφωνο..Εχω κανει και για τις 2 περιπτωσεις οτι εχω διαβασει απο παραπλησια εστω ερωτηματα που εχουν κανει αλλα μελη αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα.
 
                                                                                                Ευχαριστω..

5 Απαντήσεις

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

βλεπω οτι εκκρεμει η ερωτηση και θα τολμησω να απαντησω......πρεπει να εχεις κανει εγκατασταση και ολα τα προγραμματα με codecs που δεν ειναι ενσωματωμενα....οι οδηγιες που σου δινω αφορουν τα Linux Mint αλλα επειδη σε βλεπω να τα βγαζεις τα Lubuntu ισως μια τελευταια κινηση να σωσει την παρτιδα.....η ευθυνη δικια σου παντως γιατι το ξαναλεω οτι αφορουν τα Linux Mint αυτες οι πληροφοριες.....
""Εγκατάσταση Ubuntu Restricted Extras
Το πακέτο Ubuntu Restricted Extras περιλαμβάνει ορισμένα codecs, τα οποία παρότι δωρεάν, για νομικούς λόγους δεν μπορούσαν να είναι προεγκατεστημένα στο σύστημα. Για την εγκατάσταση ανοίγουμε ένα τερματικό και γράφουμε την εντολή:

sudo apt-get install -y ubuntu-restricted-extras

Ρυθμίσεις Linux Mint μετά την Εγκατάσταση 13
Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει codecs για την αναπαραγωγή και την κωδικοποίηση mp3 καθώς και άλλων αρχείων ήχου (gstreamer plugins) γραμματοσειρές της microsoft, και τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD.""
αυτες οι πληροφοριες βρισκονται εδω κατω κατω στην σελιδα.....
https://www.pcsteps.gr/45093-ρυθμίσεις-linux-mint-μετά-την-εγκατάσταση/ 

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

αααα και κατι αλλο....σε μαθησιακο mini HP netbook που του εβαλα τα Linux Mint 13 ,δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με ηχο ,εικονα ή skype.....δουλεψε κανονικα.....

George De απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω Giorgos Tsaliagos...Θα περιμενω μηπως υπαρχει καποια λυση που να ειναι πιο κοντα στα Lubuntu και αν δεν βρω τοτε θα κανω αυτο που ειπες..
Το notebook μου ειναι το mini hp2140 και εβαλα τα Lubuntu επειδη ειχα σοβαρο και αδιορθωτο προβλημα με τα windows που ουτε διορθωνοταν ουτε μπορουσα να τα ξαναπερασω και ο Aggelos μου προτεινε τα Lubuntu επειδη ειναι πολυ ελαφρια και ισως δεν μπορουσε να σηκωσει τα Ubuntu ή τα Mint

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

το κουφο ειναι οτι κι εγω αυτο νομιζω οτι εφτιαξα.....νομιζω διπυρηνο στο 1.6ghz  και με 1 gb μνημη.....σκοτωνε,πολυ καλο.....ομως δεν του εβαλα τα 17.1 του εβαλα τα 13....νομιζω οτι ειναι πιο ελαφρια και πραγματικα ,αν δεν βρεις λυση(πειραματισου και με τα Lubuntu πριν τα βγαλεις) ηταν ενα πολυ αξιολογο αποτελεσμα!!!
τα Linux Mint 13 τα υποστηριζουν μεχρι και το 2018!!!

George De απάντησε πριν 9 έτη

Ναι μιλαμε για το ιδιο...Απο το οποιο ειμαι οχι απλα ευχαριστημενος αλλα κατι παραπανω..Ειναι παρα πολυ καλο..Και θα κανω αυτο που ειπες..Αν δεν βρω λυση θα περασω τα Mint εφοσον τα χεις δοκιμασει στο ιδιο mini