Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletπροβλημα και κακη εμπειρια με gearbest
nick mobile ρώτησε πριν 7 έτη

ειχα μια κακη εμπειρια κανοντας μια αγορα απο το gearbest. ζω μονιμα στην ταιλανδη οπου εδω γενικα δεν υπαρχει προβλημα η θεμα με τα τελωνεια κτλ. η αγορα που εκανα ομως οταν εφτασε ο πακετο μου εδω στην εντυπωση ανοιγμενου. οταν το ανοιξα διαπιστωσα οτι το τηλεφωνο ελειπε απο μεσα. θεωρω δυσκολο να το εστειλαν ετσι μαλλον καποιος το ανοιξε το το εφαγε.... το gearbest μου ζηταει ενα σωρο φωτογραφιες λεει με το βαρος του πακετου κτλ. και φωτογραφιες το πακετο γυρω γυρω που να αποδεικνυουν οτι ειναι παραβιασμενο κτλ. αλλα αφου το εχω ανοιξει τωρα το πακετο πως μπορω να τους το αποδειξω; δεν μπορω... και πολυ απλα ρωταω, αφου ειχα επειλεξει ασφαλεια στο πακετο η την μεταφορα γιατι δεν ενεργοποιητε η ασφαλεια ωστε να επιστρεψουν τα χρηματα η να μου στειλουν νεο κινητο. δηλ. μου ζητανε να αποδειξω κατι που δεν ειναι δυνατον να αποδειχθει... ακομα ειμαστε στην επικοινωνια

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ουσιαστικά, η κακή σου εμπειρία έχει να κάνει με τη μεταφορική. Η ασφάλεια αφορά είτε το να χαθεί το πακέτο και να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό, είτε να έρθει κατεστραμμένο λόγο της μεταφοράς.
Δες το από τη μεριά του GearBest, πώς μπορούν να γνωρίζουν ότι δεν άνοιξες εσύ το πακέτο και δεν ισχυρίστηκες πως ήρθε άδειο, για να σου στείλουν και δεύτερη συσκευή? Φυσικά και χρειάζονται κάποιου είδους απόδειξη.
Αν κάποιος έκοψε ή αφαίρεσε εντελώς την παλιά ταινία και έβαλε νέα από πάνω, αυτό κάπως δεν θα φαινόταν? Το πακέτο φαίνεται να είχε μόνο μία ταινία πάνω?
Επίσης, επικοινώνησες με τη μεταφορική?

nick mobile απάντησε πριν 7 έτη

Ναι επικοινωνισα με τα ταχυδρομεια και με το τελωνειο. στο τελωνειο με βοηθησαν παρα πολυ, ο υπαλληλος πηγε και βρηκε το βιντεο απο το screening (οτι μπαινει στην χωρα το περνανε απο ακτινες ολα τα δεματα για να δουν τι εχει μεσα) και ειδαμε οτι δεν υπηρχε συσκευη μεσα στο πακετο. αυτο βεβαια δεν μπορω εγω να το αποδειξω, αλλα μπορω το ειδα με τα ματια μου οτι στο βιντεο με τις ακτινες δεν υπηρχε τηλεφωνο μεσα. δυστηχως δεν μπορουν να μου δωσουν καποιο χαρτι που να φαινεται το ακριβες βαρος του πακετου για να μπορω να αποδειξω οτι το πακετο ηρθε ετσι. 
το paypal μου δεινει δικιο παντως και μου λεει να στειλω το πακετο πισω για επιστροφη χρηματων. δηλ. τι να τους στειλω πισω το κουτι μονο με τον φορτιστη;;;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, στείλε το κουτί με τον φορτιστή.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Την έχουν πατήσει και αλλοι με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που προτείνουν ειναι να τραβάς video από το πακέτο πρώτα απ τα τυχόν χαρτιά με στοιχεία που εχει πάνω του και μετά κατά την διάρκεια του ανοίγματος. Είναι η μόνη αποδειξη που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν. 

nick mobile απάντησε πριν 7 έτη

πολυ σας ζαλισα με το θεμα μου, το paypal μου δινει δικιο στην παραπανω ιστορια οποτε και εγω του εστειλα πισω οτι παρελαβα και θα περιμενω refund μεσα απο το paypal. ασχετα με το τι θα γινει θελω να σας πω τι μου εκανε ασχημη εντυπωση στο gearbest (παρολο που το σιτε το προωθει και καλα κανετε )
στην επικοινωνια μου μαζι τους δεν δεχονται οτι το λαθος εγινε στην χωρα αποστολης αλλα στα μυνηματα με αρχισανε, να σου επιστρεψουμε 10, 20, 30 δολλαρια. δηλαδη με αρχισανε στο παζαρι... και δευτερο που μου εκανε κακη εντυπωση ριξανε τις ευθυνες σε αλλους... δεν δεχονται οτι εγινε στην χωρα αποστολης.
Και γιατι να μην αγορασω απο το ebay.com αλλη φορα; που ο πελατης βρισκει αμεσως το δικιο. οι τιμες στα ιδια κινητα ειναι σχεδον παρομοιες.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Nick, μπορεί απλά να έτυχες στην περίπτωση..Ίσως πια και αυτοί να είναι πολύ καχύποπτοι και να απαιτούν πολλές επιβεβαιώσεις..
Όσο για αυτό που λες με το Ebay, δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις το τελωνείο. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το Gearbest είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ το Εbay απλά χώρος φιλοξενίας..