Dimitris Kavv ρώτησε πριν 6 έτη

καλησπερα pc steps team!
εκανα αναβαθμηση απο μητρικη και επεξεργαστη intel pentium g4560 σε καινουρια μητρικη asus rog strix b350 f gaming και σε amd ryzen 5 1600.
ο υπολογιστης ανοιξε μετα απο λιγο αφου εκανε λιγη ωρα φορτωνοντας κατι(οταν τον ανοιγεις και σου βγαζει την μαρκα της μητρικης σε εκεινο το σημειο φορτωσε κατι) και ηταν οπως τον αφησα με ολα μου τα αρχεια οπως τα αφησα επιφανεια εργασιας εφαρμογες παιχνιδια ολα.
απλα στα παιχνιδια μου freezarei για καποιο χρονικο διαστημα αλλα και στο browsing σχεδον σε ολα οταν ειναι ανοιχτος θα μου freezarei για καποια δευτερολεπτα πρωτα στο συγκεκριμενο σημειο που ασχολουμαι π.χ τωρα εδω που εγραφα αυτο το μηνυμα εγινε το κολλημα εχω τον ελεγχο σε αλλες εφαρμογες πχ με alt tab να ανοιξω μια εφαρμογη που τρτεχει αλλα μετα κολλαει ολο το Pc και ο κερσορας του ποντικιου,ενω πριν την αναβαθμηση αυτο δεν το εκανε σε καμια περιπτωση. επισης στον κερσορα καθε λιγα δευτερολεπτα βγαζει την ροδελα/κυκλακι οτι κατι φορτωνει χωρις να εκτελειται κατι και να περιμενω να φορτωσει. τωρα πχ μου εχει κολλησει 3 φορες αυτο το συγκεκριμενο tab στα αλλα tabs εχω τον ελεγχο και σε αλλες εφαρμογες μεχρι που θα κολλησει ολο το pc μετα απο λιγο.δεν ξερω τι μπορει να φταει. επισης η καρτα γραφικων εχει ανεβασει θερμοκρασια χωρις να παιζω καποιο παιχνιδι στους 57 βαθμους ενω πριν ηταν 30 βαθμους και πιο χαμηλα.η εφαρμογη speccy αναγνωρισε μετα την αναβαθμιση απευθειας τον επεξεργαστη και την μητρικη απλα δεν βγαζει τους βαθμους θερμοκρασιας τους ενω στον προηγουμενο επεξεργαστη μητρικη εδειχνε τους βαθμους τους.
το ξερω λεω πολλα και περιττα μπορει απλα δινω καθε πληροφορια που εχω μηπως καταλαβετε τι συμβαινει.Αν μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμουσα γιατι μετα απο αναβαθμιση προς το καλυτερο τελικα ειναι προς το χειροτερο και εχω απογοητευτει :/ :/

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Απ' ότι κατάλαβα, δεν έκανες φορματ στο σύστημά σου;
Μετά οποιαδήποτε αλλαγή υλικού θα πρέπει να κάνεις νέα εγκατάσταση των Windows, ώστε να εγκατασταθούν οι κατάλληλοι drivers.
Αν δεν το κάνεις είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα σαν κι αυτά που αναφέρεις. 

Dimitris Kavv απάντησε πριν 6 έτη

καλησπερα γιωργο σε ευχαριστω για τον χρονο σου εκανα format το συστημα βημα βημα οπως μας οδηγει το βιντεο σας στο youtube με τον Αντωνη ολη η αληθεια.
παρολα αυτα εξακολουθει να μου κανει κολληματα οχι τοσο συχνα ομως αλλα και παλι γινεται στα παιχνιδια αλλα και γενικα σε οτι και αν κανω.
τι μπορει να φταιει; μηπως η μνημη ram που εχω επειδη ειναι χαμηλης συχνοτητας;(corsair value select ddr4 8 gb 2133 mhz)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ρίξε μία ματιά στη διαχείριση εργασιών και δες αν κάποιος πόρος λειτουργεί συνέχεια στο 100%.
8GB RAM είναι αρκετά για να υπάρχει τέτοιο θέμα. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού. 

Dimitris Kavv απάντησε πριν 6 έτη

ωραια τι μου προτεινεις να κανω για να λυθει το προβλημα μου;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όπως είπα, ρίξε για αρχή μια ματιά στη διαχείριση εργασιών και δεν αν κάποιος πόρος λειτουργεί στο 100% όταν εμφανίζονται τα κολλήματα.
Αν όχι, τότε είναι σίγουρα θέμα των drivers ή του λειτουργικού. Αφού έγινε μετά το update, πιθανόν να υπάρχει κάποιο bug για το υλικό σου. Έχεις ελέγξει μήπως υπάρχει κάποια νέα ενημέρωση;
Αν λειτουργεί στο 100%, παρατήρησε ποιες εφαρμογές προκαλούν το πρόβλημα.