Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Linuxπροβλημα με αλλαγη εικόνας επιφάνειας εργασιας σε linux mint
Ioannis Fovos ρώτησε πριν 9 έτη

Είμαι νέος σε αυτή την παρέα και σας διαβάζω καθημερινά, αλλά όχι και με το Linux, που το χρησιμοποιώ, περιστασιακά όμως, εδώ και 8 χρόνια.
Πριν από κάποιες μέρες εγκατέστησα το Mint 17.2 (μαζί με windows) αλλά κατά την εγκατάσταση μου έβγαλε λάθος στην ανάγνωση κάποιων αρχείων (ελάχιστων, γύρω στα 2-3 αν θυμάμαι καλά) και πατώντας Ignore τελείωσε κανονικά. Όταν μπήκε, όμως, η επιφάνεια εργασίας ήταν μαύρη και δεν γίνεται με τίποτα  αλλαγή εικόνας επιφάνειας εργασίας. Προφανώς έχει να κάνει με τα αγνοημένα αρχεία κατά την εγκατάσταση. Πως μπορώ να το διορθώσω και γενικά υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί μια προβληματική εγκατάσταση Linux, χωρίς να γίνει από την αρχή, αλλά διατηρώντας την προηγούμενη; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν και απλά δεν έχεις φόντο στην επιφάνεια εργασίας;

Ioannis Fovos απάντησε πριν 9 έτη

θα σας περιγράψω όλο το ιστορικό μήπως και βοηθήσει.
Στον ένα δίσκο είναι εγκατεστημένα τα win 7 και προσπαθούσα εδώ και μέρες να εγκαταστήσω τα win 10 στο 2ο δίσκο, αλλά σε κάποιο σημείο (40% περίπου) μου έβγαζε λάθος, όπως και σε εγκατάσταση οποιοδήποτε windows and ubuntu. Αποφάσισα έτσι να εγκαταστήσω το mint το οποίο σε κάποοιο σημείο μου έβγαλε λάθος στην ανάγνωση κάποιων αρχείων (ελάχιστων, γύρω στα 2-3 αν θυμάμαι καλά) και πατώντας Ignore τελείωσε κανονικά. Τελικά βρήκα ότι υπήρχε πρόβλημα σε κάποια από τις 4 μνήμες που έχω, την έβγαλα και έκανα εγκατάσταση  των win 10 στον ίδιο δίσκο με το mint, που προυπήρχε, κανονικά και παράλληλα με τα win 7, δηλ. στο σύστημά μου συνυπάρχουν win 7, win 10 and mint, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα στο ερώτημα μου για το mint, ενώ όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά. Δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής αν υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που  δεν έχει φανεί ακόμα, γι' αυτό ρωτάω πως μπορώ να το διορθώσω και γενικά υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί μια προβληματική εγκατάσταση Linux, χωρίς να γίνει από την αρχή, αλλά διατηρώντας την προηγούμενη.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ