Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠροβλημα με αυτοματη επιδιόρθωση Windows 10
dolofonos killer ρώτησε πριν 7 έτη

Γειά σου Αγγελε, πριν λίγο ετσι για να περασει η ωρα ειπα να κανω επαναφορά σε προηγούμενη κατάσταση  των Windows 10 μεσω της εφαρμογής lenovo backup που ειχε εγκατεστημενη μεσα το laptop και αφου διαλεξα απο ποιο φάκελο ήθελα να κανει το backup,  ξεκινησε κανονικά η διαδικασία αλλα μετά απο 15 λεπτά εμφανίζεται ενα παραθυρο που ελεγε invalid file name. Η διαδικασία σταμάτησε εκεί και έκανα επανεκκίνηση και ήρθε η μισητη μπλε οθόνη να μου πει οτι η αυτοματη επιδιόρθωση δεν δουλεύει,  δοκίμασα απο το μενού με καποια commands οπως 

  1. bootrec.exe /rebuildbcd
  2. bootrec.exe /fixmbr
  3. bootrec.exe /fixboot κλπ αλλα χωρίς αποτέλεσμα, το πρόβλημα μου τώρα ειναι οτι δεν εχω εφεδρικο αντίγραφο σε cd, stickακι και δεν θυμάμαι και εαν ειχα δημιούργησει και κάποιο backup μεσω των Windows (εχω μονο μεσω της εφαρμογής lenovo και είναι τεράστιο 30-40GB) Είναι σοβαρή η κατάσταση μου και πως μπορώ να προχωρησω χωρίς να εχω και πρόσβαση σε αλλο υπολογιστή? 

5 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα.
Το backup ήταν στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό; Τώρα ανοίγοντας τον υπολογιστή τι σου εμφανίζει;

dolofonos killer απάντησε πριν 7 έτη

Ναι,  το backup ηταν στο C οπως και το λειτουργικό  και μάλιστα σε φάκελο στο desktop.  Το θέμα ειναι οτι δεν το δημιουργησα μεσω WINDOWS αλλα απο την εφαρμογή lenovo backup, τώρα εχω κολλήσει στη μπλε οθόνη δοκιμάζοντας τα παντα αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και η διαδικασία επιδιόρθωσης δε βρισκει το backup, άραγε μπορω απο άλλο υπολογιστή να φτιάξω dvd με backup? Και αν ναι θα πρέπει να εχει κι αυτός win 10 64bit όπως εγω?  Το άλλο που σκεφτηκα ειναι να αγοράσω νεο ssd να τον τοποθετησω και μετά εγκατάσταση εκ νέου με 'καποιου' είδους Windows αφού τα γνήσια τα δικά μου δε θα μπορέσω να τα σωσω σωστά? 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τα Windows 10 θα αναγνωρίσουν αυτόματα το σύστημά σου και θα ενεργοποιηθούν, σε όποιον σκληρό και να τα περάσεις. Έχεις αρχεία που να χρειάζεσαι μέσα στον δίσκο; Αν όχι, μπορείς να κάνεις απευθείας format και εγκατάσταση των 10 εκ νέου.

dolofonos killer απάντησε πριν 7 έτη

Δε με ενδιαφέρουν τα δεδομένα μου καθόλου, πως μπορώ να προχωρησω σε format απο τη στιγμη που δεν εχω πρόσβαση στο λειτουργικό αλλά και αναγνωρισιμο εφεδρικο αρχείο? 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κατεβάζεις τα Windows 10 από οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή, τα περνάς σε ένα φλασάκι USB, και κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μετά την εγκατάσταση.
https://www.pcsteps.gr/34523-εγκατάσταση-windows-10/