Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ
Petros Zikos ρώτησε πριν 6 έτη

Ο υπολογιστής έχει win xp. Το τελευταίο διάστημα, συνήθως όταν ζοριζόταν με κάτι βαρύ, εμφανιζόταν πότε-πότε το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος, σε αναδυόμενο παράθυρο:  ''Οι παράμετροι που μεταβιβάστηκαν στο διακομιστή στο παράθυρο κοινόχρηστης μνήμης πελάτη/διακομιστή δεν ήταν έγκυρες. Είναι πιθανό ότι στο παράθυρο κοινόχρηστης μνήμης έχει τοποθετηθεί υπερβολικός αριθμός δεδομένων.''
Άμα τη εμφανίσει του παραθύρου αυτού, ο υπολογιστής γινόταν υπερβολικά αργός, ο επεξεργαστής έτρεχε κοντά στο 100% κι έπρεπε να τον επανεκκινήσω.
Άλλες φορές λυνόταν το πρόβλημα, άλλες όχι. Είτε δεν εκκινούσε καν, με τη λυχνία του επεξεργαστή αναμμένη σταθερά, χωρίς να αναβοσβήνει, είτε όταν επανεκκινούσε, μετά από ένα διάστημα επαναλαμβανόταν το φαινόμενο.Διαπίστωσα ότι όταν απελευθέρωνα χώρο στον σκληρό δίσκο, το σφάλμα αυτό γινόταν πιο αραιά. Ποτέ όμως δεν ήταν γεμάτος πάνω από το 70-75% της χωρητικότητάς του, και πολύ συχνά τον ανασυγκροτούσα.
Τελευταία, το κακό παράγινε, οπότε προσπάθησα να εγκαταστήσω πάλι τα win xp, πάνω όμως από τα παλιά (μπελαλίδικο και χρονοβόρο το format για την αφεντιά μου!)Σ' αυτή μου την προσπάθεια όμως, νέο πρόβλημα προέκυψε: στην 1η επανεκκίνηση που γίνεται για να συνεχιστεί η εγκατάσταση, απαιτείται ένα συγκεκριμένο αρχείο, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά...Συγκεκριμένα, πρόκειται για αρχείο που θα έπρεπε (;) να βρίσκεται μέσα στον φάκελο με τον driver του monitor, αλλά ούτε εκεί υπάρχει, ούτε οπουδήποτε αλλού στον δίσκο. Ξανακατέβασα τον ίδιο driver, πάλι τα ίδια...Διέγραψα τον εν λόγω φάκελο κι ένα αρχείο του φακέλου που είχε αντιγραφεί στο system32, μπας και παρακάμψω τον σκόπελο, χωρίς αποτέλεσμα όμως...Υποθέτω ότι ίσως έχει γίνει κάποια εγγραφή στη registry, αλλά εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά...Σημειωτέον, ότι απλά διέγραψα και δεν απεγκατέστησα τον driver, καθώς και τα άλλα αρχεία που σχετίζονταν με το monitor, επειδή δεν τον βρήκα στα εγκατεστημένα προγράμματα. Αν βοηθά, ο τύπος του monitor είναι ο HP_LP1965_3.0 και μετά το κατέβασμα του driver από την HP, δημιουργείται ο φάκελος C:\SWSETUP\MONITORS\HP_LP1965_3.0\FILES, εντός του οποίου μού ζητά η εγκατάσταση των windows το ανύπαρκτο (;) αρχείο ''asms''.
Τρία στοιχεία που δεν ανέφερα πριν: το επίμαχο αρχείο δεν είναι κρυφό, ώστε να μη μπορούσα να το δω, εντός του εν λόγω φακέλου δεν υπάρχει συμπιεσμένο αρχείο, ώστε το ''asms'' να βρίσκεται εντός του, κι επίσης ότι αναφέρεται απλά με το όνομά του, χωρίς κατάληξη.
Εν κατακλείδι , θα ήθελα να μού πείτε τη σημασία του μηνύματος σφάλματος - όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δε βρήκα οτιδήποτε, στα ελληνικά τουλάχιστον, καθώς και αν προτείνετε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να παρακάμψω το εμπόδιο για την εγκατάσταση των windows.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, τα Windows ΧP είναι ένα απαρχαιομένο λειτουργικό το οποίο δεν υποστηρίζεται πλεόν. Θα σου πρότεινα, εάν βέβαια είναι εφιτκό να περάσεις τουλάχιστον στα Windows 7. Χωρίς παρεξήγηση, ρίξε μία ματιά εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=SsIwemYKpKw

Petros Zikos απάντησε πριν 6 έτη

Δεν διαφωνώ, απλά δε μ' αρέσει να ξεβολεύομαι εύκολα. Φροντίζω να μην έχω στον υπολογιστή αρχεία που  θα στεναχωρηθώ αν χαθούν, και πορεύομαι ώσπου να είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να σερφάρω, να κατεβάζω ταινίες κλπ μέσω xp, ή ώσπου να πάθω χοντρή ζημιά λόγω κάποιας μόλυνσης. Η λογική μου είναι ότι εφ' όσον το hardware μένει αναλλοίωτο, και μόνο το software πλήττεται, μπορώ να τα επανεγκαθιστώ εσαεί. Η αλήθεια είναι ότι ο υπολογιστής είναι παλιός για νεώτερα windows, ενώ δύο διαδοχικές απόπειρες που είχα κάνει να εγκαταστήσω παράλληλα με τα xp δύο διαφορετικές διανομές linux, είχαν άσχημη κατάληξη: την μία φορά δεν είχα ήχο και την άλλη δεν είχα ίντερνετ! Ξέρω ότι θα μού πεις πως με λίγο ως πολύ κόπο ίσως βρισκόταν λύση για τους drivers, αλλά τσατίστηκα επειδή έγιναν η μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να έχω πάρει το linux με κακό μάτι! χαχαααα Μόνο αν αναγκαστώ θα ξαναδοκιμάσω...
Επί της ουσίας πάντως δεν απάντησες! Ίσως δεν έπρεπε να αναφέρω ότι πρόκειται για xp!!! Αυτό που με καίει περισσότερο είναι να μάθω τι σημαίνει το μήνυμα σφάλματος: πρόκριται για τη μνήμη, τα γραφικά, τον σκληρό, ενδεχομένως κάποιον ιό; Αλλά και με το ανυπέρβλητο , από εμένα, εμπόδιο στην εγκατάσταση του λειτουργικού, δε θα μπορούσε κάτι παρόμοιο να γίνει σε εγκατάσταση οποιουδήποτε νεότερου των xp;
Με εκτίμηση,
Πέτρος

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δυστυχώς Πέτρο δεν έχω κάτι να σου προτείνω...δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με το πρόβλημα σου καθώς το μήνυμα σφάλματος είναι στα ελληνικά και οι πιθανότητες να μου το εμφανίσει είναι ελάχιστες. Πόση μνήμη έχει το σύστημα σου?
Τώρα για την εγκατάσταση των Windows XP ρίξε μία ματιά σε διάφορα video που κυκλοφορούν.