Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με εντοπισμό δικτύου και κοινη χρηση αρχειων
Nikos Koukakis ρώτησε πριν 9 έτη

Παω στο εικονιδιο ο υπολογιστης μου και μετα αριστερα επιλεγω την επιλογή Δίκτυο και μου λεει πανω δεξια οτι ο εντοπισμος δικτυου και η κοινη χρηση αρχειων έχουν απενεργοποιηθεί.Οι υπολογιστές και οι συσκευες στο δίκτυο δεν εμφανίζονται.Κανω κλικ παταω ενεργοποιηση αλλα δεν ενεργοποιηται.

Παω μετα απο τον πινακα ελεγχου -Δικτυο και ιντερνετ-κεντρο δικτυου και κοινης χρησης-Αλλαγή ρυθμίσεων κοινης χρησης για προχωρημένους
Πατάω την επιλογή :ενεργοποίηση του εντοπισμού δικτύου ,αποθηκευση αλλαγων αλλα δεν το δεχεται.Ξαναπαω μεσα να δω και δεν εχει παρει την επιλογη που εβαλα.Δειχνει παλι απενεργοποιημενη.Μου εχει σπασει τα νευρα...

12 Απαντήσεις

Alex Konstantinidis απάντησε πριν 9 έτη

Νίκο καλημέρα,

Ρίξε μια ματιά εδώ, νομίζω ότι θα βρεις λύση.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-networking/cant-turn-on-network-discovery-on-windows-7/719afdc1-809d-418b-88fe-d132aae03e82

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Επίσης, είναι ο υπολογιστής που είχες αναφέρει πως δεν αλλάζει το δίκτυο από δημόσιο, ή ο άλλος?

Nikos Koukakis απάντησε πριν 9 έτη

Alex thanks για το αρθρο αλλα δεν πολυεβγαλα ακρη.Αγγελε οχι αυτος ο υπολογιστης ο σταθερος αλλαζει δικτυο κανονικα.Το εχω βαλει οικιακο δικτυο.Αλλα αυτο με τον εντοπισμο δικτυου που αναφερω με εχει προβληματισει.Δεν μπορω να χρησιμοποιησω και εναν εξωτερικο σκληρο δισκο που εχω WD my cloud γιατι δεν μπορω να τον δω και να τον διαβασω απο το συγκεκριμενο μονοπατι που λεω..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Στη σελίδα που σου έγραψε ο Alex λέει να ανοίξεις τα services (πάτα το κουμπί των Windows+R και γράψε services.msc) βρες την υπηρεσία "Εντοπισμός SSDP" και να τη βάλεις στην αυτόματη εκτέλεση.

Αναφέρει επίσης μια υπηρεσία UPnP Device Host, που είναι αδύνατον να βρω την ονομασία της στα Ελληνικά, με τις μαλακισμένες μεταφράσεις των Windows.

Δες εδώ, στο δεύτερο κομμάτι του οδηγού, πώς μπορείς να την ενεργοποιήσεις από το μητρώο.

Κάνε επανεκκίνηση στον υπολογιστή, και θεωρητικά θα είσαι εντάξει.

Nikos Koukakis απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε προσπαθησα να ακολουθησω τα βηματα του αρθρου αλλα δεν μπορεσα να βρω το UPnP Device Host.Τα αλλα τα βηματα λιγο πολυ τα εκανα αλλα ματαια.Παραμενει το προβλημα..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δοκίμασε την επιδιόρθωση των Windows, πιστεύω είναι πιο γρήγορη μέθοδος από το να παιδεύεσαι με τις υπηρεσίες.

Nikos Koukakis απάντησε πριν 9 έτη

Αγγελε τα εχω παιξει.Δεν μπορω να βγαλω ακρη...

Nikos Koukakis απάντησε πριν 9 έτη

Το θεμα Αγγελε ειναι οτι δεν εχω τo cd των windows.Ψαχνω και στο ιντερνετ γιαυτ οτο θεμα αλλα λιγα αρθρα βλεπω.Μονο σε μενα ετυχε.Θέλω να περασω πραγματα στον σκληρο δισκο τον εξωτερικο και δεν μπορω να τον δω μεσω δικτυου ειναι το WD my cloud..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δες ποια είναι η προεπιλεγμένη IP του WD My Cloud και βάλε αυτή στην εξερεύνηση των Windows, πχ \\192.168.1.50, μπορεί να σου δώσει πρόσβαση έτσι.

Για CD των Windows 7 δες εδώ.

Γιωργος Τσικουτας απάντησε πριν 7 έτη

Niko Koukaki Ειχα το ιδιο προβλημα και το ελυσα προοιγου πάτα το κουμπί των Windows+R και γράψε services.msc) και εκτος απο το " Εντοπισμος SSDP " , βρες την υπηρεσία " Δρομολογηση Απομακρυσμενης προσβασης " και βαλτην και αυτην αυτοματα !

Κανε reboot και πατα δικτυο .....

Γιωργος Τσικουτας απάντησε πριν 7 έτη

Niko Koukaki Ειχα το ιδιο προβλημα και το ελυσα προ ολιγου ! Πάτα το κουμπί των Windows+R και γράψε services.msc και εκτος απο το " Εντοπισμος SSDP " , που λεει καποιος φιλος πιο πανω να ενεργοποιησεις , βρες και την υπηρεσία " Δρομολογηση Απομακρυσμενης προσβασης " και βαλτην και αυτην αυτοματα !

Κανε reboot και πατα δικτυο .....

Γιωργος Τσικουτας απάντησε πριν 7 έτη

Η " Ενεργοποιηση εντοπισμου δικτυου " , εξακολουθει να μην ενεργοποιειται , παντως απεκτησα προσβαση σε ολο το δικτυο !