Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletπροβλημα με εξωτερικο σκληρο δισκο
Δημόφιλος Θεσπιεύς ρώτησε πριν 4 έτη

Χαιρετώ!
Συνέδεσα καινουργιο εξωτερικο σκληρό για μεταφορά αρχείων σε μια θυρα usb και μετέφερα αρχεία, λίγων γιγα, χωρίς πρόβλημα, στην συνεχεια δοκιμασα σε άλλη θυρα και αφ`οτου ολοκληρωθηκε η μεταφορα αρχείων,επίσης λίγων γιγα, το λαμπακι του εξωτ σκληρου συνεχισε να αναβοσβηνει. Προσπαθησα να κανω ασφαλη αποσυνδεση χωρις επιτυχία. Στην συνεχεια κολλησε ο η/υ (αρχισαν να χανωνται εικονιδια, δεν μπορούσα να σβησω από τον καδο ανακυκλωσης κλπ), εκανα τελικα ρισταρτ το οποιο ολοκληρωθηκε μετα από πολλή ωρα.
Όταν επανηλθαν τα γουιντοους, ξανασυνεδεσα τον σκληρο, έκανα μεταφορά κάποιων αρχειων χωρις προβλημα και στις 2 θυρες usb. Αργοτερα όμως ετρεξα το crystaldisk και το sentinel. Caution και Current Pending Sector Count 8 το μεν και Υγεια 95% και "Υπάρχουν 8 αδύναμοι τομείς στην επιφανεια του δίσκου. Μπορουν να επαναπροσδιορισθούν οποιαδηποτε στιγμη στην μετεπειτα χρηση του δίσκου" το δε.
 Τί σημαινουν αυτά; Τί μπορώ να κάνω σε αυτην  την περίπτωση, είναι εννοειται εντός εγγυησης αλλά στοιχειοθετείται ελάττωμα και δικαιωμα αντικαταστασης; Έχει νόημα να συνεχίσω την μεταφορά αρχείων;
Ευχαριστώ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Αδύναμοι τομείς ονομάζονται οι τομείς που δεν κατάφεραν να αναγνωστούν κατά τον έλεγχο, αλλά δεν δείχνουν φυσική βλάβη.

Ο δίσκος ελέγχει ξανά τους συγκεκριμένος τομείς σε επόμενες εγγραφές. Αν δει ότι πλέον μπορεί να κάνει ανάγνωση από αυτούς, τους αλλάζει κατάσταση.

Οπότε, δεν είναι πάντα μόνιμοι και δεν δείχνουν πάντα κάποιο πρόβλημα.

Μπορούν να προκληθούν από διάφορους λόγους, όπως απότομη διακοπή ρεύματος ή πρόβλημα στο καλώδιο δεδομένων.

Αν δεν βλέπεις απότομη αύξηση των αδύναμων τόμων σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.