Νίκος Δημητρούκας ρώτησε πριν 1 έτος

Γειά σας , έφτιαξα πριν από κάποιους μήνες ενα pc με τα παρακάτω εξαρτήματα . 
CPU AMD RYZEN 5 5600G 3.90GHZ 6-CORE WITH WRAITH STEALTH BOX 
 ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS PRIME X570-P RETAIL 
 RAM PATRIOT PVS416G320C6K VIPER STEEL 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ DUAL KIT 
 SSD PATRIOT P300P512GM28 P300 512GB NVME M.2 2280 PCIE GEN3 X4 
CASE SUPERCASE F56 USB 3.0 BLACK 
 ΟΘΟΝΗ LG 22MP410-B 22'' FULL HD 
 PSU CORSAIR CP-9020210-EU CV550 550W 80 PLUS BRONZE .
Το συναρμολόγησα μόνος χωρίς πρόβλημα .
Όλα καλά, αλλά το πρόβλημα ξεκίνησε με το που άνοιξα το pc πριν καν εγκατστήσω τα windows . Η επανεκκίνηση του δεν λειτούργησε ποτέ, ακόμα και όταν εγκαθιστούσα τα windows . Δηλαδή  όταν έχω εγκαταστήσει ενημερώσεις ή έχει γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε λογισμικό και προχωράω σε επανεκκίνηση, το pc σβήνει κατά το πρώτο μισό της επανεκκίνησης και δεν επανέρχεται . Βέβαια δεν συνέβαινε το ίδιο και με την απενεργοποίηση . Μετά όταν τον ενεργοποιούσα ξανά ήταν οκ .
Anyway όταν γινόταν αυτόματα επανεκκίνηση ο μόνος τρόπος να επαναφερω το pc είναι να κλείσω το τροφοδοτικό . Τότε ναι θα ξαναανοίξει .  Και κάπως έτσι την πάλευα μέχρι τώρα.  Αλλά δεν είναι λύση αυτό , και ανησυχώ μήπως κάψω το pc μου . 
Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ?
 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Νίκο! Η επανεκκίνηση από το κουμπί (αν υπάρχει) λειτουργεί; Δοκίμασε να αφαιρέσεις από τη μητρική ότι εξάρτημα δεν είναι απαράιτητο για το boot και δες αν γίνεται πάντα το ίδιο. 

Νίκος Δημητρούκας απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα , ναι λειτουργεί το reset του κουτιού. Έβγαλα τις περιττές συνδέσεις απ' την μητρική και προσπάθησα να κάνω restàrt αφού εκανα μια αλλαγή στο λειτουργικό ( γιατί μόνο τότε εμφανίζεται το πρόβλημα ) . Τζίφος , δεν έγινε κάτι . Έκανα και επαναφορά στα bios στις default ρυθμίσεις μήπως είχα κάνει εκεί κάτι λάθος . Αλλά ούτε . Υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό ? Έχετε ξαναακούσει να κάνει τέτοιο πρόβλημα ?
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καθώς το κουμπί λειτουργεί, είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα του λειτουργικού; Έχεις δοκιμάσει να κάνεις απλά ένα format;

Νίκος Δημητρούκας απάντησε πριν 1 έτος

Χμ σίγουρος δεν θα το έλεγα , απλά ρωτάω για το υλικό γιατί σαν πρόβλημα μου παρουσιάστηκε και κατά την εγκατάσταση των windows, αλλά  και πριν από αυτή , όταν άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις στα bios θυμάμαι  , είχα και τότε το ίδιο πρόβλημα με την επανεκκίνηση . Έπρεπε να να κλείσω τροφοδοτικό για να ξεκινήσει ξανά .

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από αλλαγές στο BIOS, δοκίμασε να αφαιρέσεις τη CMOS μπαταρία για να γίνει reset.