Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠροβλημα με καρτα wifi στο linux
Dimitris Kourlokostas ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια χαρα! Εχω αυτο το λαπτοπ http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-hp-15-ac011nv-156-i7-5500u4gb500gbhd-5500/prod7790520pp/ και εχω το εξης προβλημα. Ηθελα να βαλω linux mint dual boot με windows 10. Το ετρεξα live απο stick-ακι αλλα δεν ειχα ασυρματο δικτυο. Ενσυρματα ομως ειχα κανονικα και με πολυ καλη ταχυτητα, εκανα ελεγχο για ιδιοταγεις οδηγους οπως ελεγε, βρηκε εναν για καρτα δικτυου, οποτε εκανα κανονικα την εγκατασταση, στη συνεχεια εγκατεστησα και τον εξτρα οδηγο για ασυρματο δικτυο, ομως δεν εχω καθολου καλο σημα. Ακομα και διπλα στο ρουτερ να ειμαι σερνεται. Επισης με πεταει συνεχως εκτος. Μετα απο ψαξιμο βρηκα μια προταση να εγκαταστησω ενα πακετο απο το διαχειριστη λογισμικου, το linux-firmware-nonfree αλλα τιποτα, δεν βελτιωθηκε. Η συσκευη οπως εμφανιζεται στο διαχειριστη εφαρμογων ειναι η: Broadcom Corporation: BCM43142 802.11/b/g/n και ο οδηγος : bcmwl-kernel-source εκδοση: 6.30.223.248+bdcom-0ubuntu0.1 και απο κατω γραφει "Πηγαιος κωδικας του οδηγου ασυρματου δικτυου Broadcom 802.11 Linux STA. Ελπιζω να εχετε καποια προταση γιατι κατα τ αλλα το μηχανημα πεταει με linux.Ευχαριστω.

9 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για ρίξε μια ματιά εδώ στα known problems
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/218

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 8 έτη

Γεια και παλι. Ευχαριστω για την απαντηση ομως δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως πρεπει να κανω. Απλα βλεπω στα known problems τι παιζει και το δεχομαι? Ή πρεπει να κανω καποια απο τις μεθοδους στα troobleshoot? ( Η 1 μοιαζει πιο πιθανη για μενα, αν και ο driver φορτωνει αφου βλεπω δικτυο, απλα δεν λειτουργει σωστα.)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αναφερόμουν εδώ: 

  • Frequent disconnections can be experienced. This may be resolved by disabling power management via iwconfig(8) (e.g. iwconfig eth1 power off).

Το δοκίμασες;

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 8 έτη

Οχι δεν το δοκιμασα αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ξερω ακριβως τι πρεπει να κανω. να ανοιξω ενα τερματικο  και απλα να πληκτρολογησω "iwconfig eth1 power off" ? Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο που μου προεκυψε. Θελω να βαλω linux mint και στο desktop που εχω (skylake i5 6500, asus z170-a). Το τρεχω με live usb αλλα δεν εχω καθολου δικτυο ουτε ενσυρματο. Θεωρησα οτι η ενσωματωμενη καρτα δικτυου εχει θεμα με drivers οποτε στο google μου εμφανισε καποια προβληματα, ως πιο λογικο μου φανηκε αυτο https://www.reddit.com/r/linuxquestions/comments/3m36tx/network_driver_problem_on_new_asus_maximus_8/  και αναφερει οτι το ελυσε κιολας. Κατεβασα και το αρχειο που λεει ο αλλος ως λυση (απο αυτο το link : https://downloadcenter.intel.com/download/15817/Network-Adapter-Driver-for-PCI-E-Gigabit-Network-Connections-under-Linux- ). Το προβλημα μου τωρα. Δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω αυτο το αρχειο. Το φορτωνω καπως στο stick-ακι? Κανω εγκατασταση χωρις ιντερνετ και μετα εγκαθιστω τον driver? Και αν ναι, πως το εγκαθιστω? Γιατι απο το readme δεν καταλαβα τιποτα. Σε ευχαριστω και σορρυ αν σε κουραζω. Η καρτα δικτυου ειναι η Intel I219V.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Εψάξες και είδες ότι η μητρική σου έχει το ίδιο chipset ή απλά επειδή το βρήκες μπροστά σου;
Όχι, δεν πληκτρολογήσεις eth1 θα πληκτρολογήσεις το αντίστοιχο για την wifi σύνδεση η όποια μάλλον θα είναι wlan0

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 8 έτη

https://www.asus.com/Motherboards/Z170-A/specifications/   στο section LAN το αναφερει Intel I219V. Ευχαριστω.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 8 έτη

Αν θες και το chipset, οριστε της δικιας μου https://www.asus.com/Motherboards/Z170-A/specifications και οριστε και της maximus 8 που εχει ο αλλος https://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS-VIII-HERO/specifications . Chipset z170 και οι δυο.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το κατεβάζεις, το αποσυμπιέζεις στον υπολογιστή που θέλεις και το τρέχεις το setup ή το install που έχει.

Dimitris Kourlokostas απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστω πολυ.