Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠροβλημα με λογαριασμό google σε android
labis kotteakos ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.

Αντιμετωπίζω ένα παράξενο πρόβλημα με ένα ZTE BLADE V580 με 5.1 Lollipop.

Πριν από κάτι μήνες έκανα root με το Kingroot και όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια. 
 
Ξαφνικά ένα πρωί σταμάτησε να ανοίγει το play store και το chrome (και τα δύο κόλλαγαν σε μια άσπρη οθόνη) αλλά και να μου δημιουργεί κάτι κολλήματα όταν κάνω κλήσεις (αργούσε να προχωρήσει στην κλήση και καμιά φορά ενώ σταματούσα την κλήση αυτό συνέχιζε να καλεί στο κινητό που έπαιρνα τηλέφωνο). Επίσης το κινητό εμφανώς σερνόταν και σε όλες του τις λειτουργίες.

Το μόνο που μπορώ να πω ότι συνέβει στο ενδιάμεσο είναι ότι το προηγούμενο βράδυ το κινητό μου έπεσε από το κομοδίνο και έβγαλε "απρόσμενη μετακίνηση κάρτας sim". Μετά από επανεκκίνηση το κινητό δούλεψε κανονικά μέχρι το επόμενο πρωι που ανακάλυψα τα παραπάνω συμπτώματα.

Προσπαθώντας να βγάλω άκρη έκανα  επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (πάνω από μια φορά), unroot και ενώ αρχικά όλα δούλευαν, μετά από μερικά λεπτά άρχιζαν πάλι τα συμπτώματα που έγραψα παραπάνω! (Να σημειώσω ότι την πρώτη επαναφορά την έκανα χωρίς να έχω κάνει unroot σε περίπτωση που φταίει αυτό)

Στο ενδιάμεσο έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και σύνδεση σε καινούριο λογαριασμό google αλλά τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια.

Σαν τελευταία επιλογή, έκανα μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δεν συνέδεσα καθόλου λογαριασμό google. Κατέβασa όλες τις εφαρμογές με apk από υπολογιστή και τις πέρασα χειροκίνητα. Για σερφάρισμα χρησιμοποιώ άλλο browser και επαφές κλπ τις πέρασα από backup. Τελικά το κινητό δουλεύει κανονικότατα, όσο δεν είναι συνδεδεμένος λογαριασμός google. .

Προβληματίζομαι αν τα παραπάνω οφείλονται στο root ή αν είναι καθαρά θέμα λογαριασμού google.

Έχετε ιδέα τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει; Το θέμα μου είναι ότι θέλω να επαναφέρω το κινητό ώστε να μπορώ να συνδέσω λογαριασμό google.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Αρχικά δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις -> εφαρμογές και να καθαρίσεις την μνήμη από τα Google servises και το Playstore και να συνδεθείς πάλι με τον λογαριασμό σου. 

labis kotteakos απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Το έχω κάνει αυτό. Από τα πρώτα πράγματα ήταν να καθαρίσω τις εφαρμογές, να εγκαταστήσω ενημερώσεις ή ακόμη και να επαναφέρω τις εφαρμογές στην αρχική κατάσταση. Τίποτα δε δούλεψε. Αλλά εδώ δε δουλεύει η επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αν εσύ ή κάποιος άλλος φίλος έχει καμιά ιδέα, είμαι ανοιχτός να δοκιμάσω πράγματα. Μια ιδέα θα ήταν να φλασάρω εργοστασιακή rom αλλά θέλω να το αποφύγω γιατί δεν τη βρίσκω με εγκατεστημένες όλες στις γλωσσες. Αν υπάρχει ανάλογη εμπειρία ή κάποιος έχει μια ιδέα είμαι ανοιχτός να δοκιμάσω πράγματα