Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ WEBCAM (ΜΟΝΟ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ BROWSER)
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλημέρα σας,
εδώ και καμιά 12αρια χρόνια έχω μια webcam της Logitech, συγκεκριμένα το μοντέλο C170. Την έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές χωρίς πρόβλημα και την χρησιμοποιούσα που και που και για φωνητική πληκτρολόγηση μέχρι πριν 1-2 χρόνια.... όμως κάτι πείραξα από ένα σημείο και μετά λογικά καταλάθος ή δεν ξέρω κι εγώ τι έγινε και σταμάτησε να λειτουργεί για τέτοια χρήση μέσω ίντερνετ browser.

Ωστόσο, αν πάω να βγάλω βίντεο στον υπολογιστή ή να κάνω ηχογράφηση ακούγεται κανονικά χωρίς πρόβλημα, στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου είναι κανονικά ενεργοποιημένο, στον browser εμφανίζεται κανονικά και έχω δώσει πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο. Είμαι σε windows 11 home, και χρησιμοποιώ αποκλειστικά Microsoft Edge σαν περιηγητή.

Στις ρυθμίσεις δικαιωμάτων του μικροφώνου πάντως (βλέπε φωτο), ενώ φαίνονται οι εφαρμογές που έχει πρόσβαση, δεν φαίνεται κάπου το microsft edge με αυτές και μου φάνηκε παράξενο αυτό. Και το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να το βρω και να το αλλάξω αυτό χειροκίνητα αν φταίει αυτό.

Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ αν γίνεται γιατί σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι φταίει μάταια.
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλημέρα φίλε μου! Στον browser χρησιμοποιεις κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία; Ρωτάω γιατί μερικές σου επιτρέπουν να επιλέγεις μικρόφωνο και κάμερα, οπότε ίσως απλά έχουν αλλάξει οι default επιλογές στις ρυθμίσεις τους. Με άλλον browser αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα;

Anti- Illuminati απάντησε πριν 11 μήνες

Καλημέρα και σε σένα φίλε μου!
Το πρόβλημα που επεσήμανα αφορά εξ ολοκλήρου τον browser και όχι κάποια μεμονωμένη μόνο υπηρεσία. Με λίγα λόγια, είτε θέλω να χρησιμοποιήσω επέκταση που απαιτεί μικρόφωνο είτε κάποια γνωστή ιστοσελίδα (google αναζήτηση, youtube κτλ) εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος μη εντοπισμού του μικροφώνου.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Αρχικά, δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση από την αρχή τους σχετικούς drivers και να κάνεις μια επαναφορά τον browser.