dim mix ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και παλι ομαδα, 
αγορασα τον υπολογιστη μου πριν λιγο καιρο και εχω ενα προβλημα με την μνήμη ram μου.Εχω αγοράσει τις Gskill ripjawsV 16gb(2x8) 3200mhz. Αλλα ο υπολογιστής μου την διαβάζει 2133mhz. Ryzen 5 2600 Asrock b450 Pro4.Διαβασα κατι οτι πρεπει να μπω στο Bios και να την αλλάξω απο εκει. Πως μπορω να μπω στο Bios και θα σβηστουν τα αρχεία μου ή υπαρχει καποιο άλλο προβλημα;
Αυτή ειναι η ερώτηση μου. 

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ταχύτητα των μνημών. Για να πιάσεις τη μέγιστη ταχύτητα, πρέπει να μπεις στο BIOS και να κάνεις overclock τις μνήμες.
Όταν εκκινείς τον υπολογιστή, εμφανίζεται ένα παράθυρο που λέει με πιο πλήκτρο θα μπεις στο BIOS. Συνήθως είναι κάποιο από τα F1-F11 ή το delete.
Μόλις μπεις στο BIOS, θα ενεργοποιήσεις το xmp profile για τα 3200MHz. Κάθε BIOS είναι διαφορετικό, οπότε δεν μπορώ να σου πω ακριβώς που βρίσκεται.
Δεν θα σβηστούν τα αρχεία σου. Η εγκατάσταση των Windows θα παραμείνει όπως την άφησες.

dim mix απάντησε πριν 5 έτη

Οταν κανω εππανακινηση  τον υπολογιστη  μου βγαζε στο κατω δεξια μερος της οθονης
Press f2 or tab to tune UEFI setup
Press f6 for instant flash
Press f11 for boot menu
Press tab to switch screen. 
Τα πατησα όλα αλλα δεν κάνουν τιποτα. Τωρα τι να κανω; Μήπως πρεπει να πατήσω καποιο αλλο κουμπί;

dim mix απάντησε πριν 5 έτη

F2 to run ειναι εκεινο. Συγγνώμη. 

dim mix απάντησε πριν 5 έτη

Τελικα κατάφερα να μπω και άνοιξαν το xmp profile πατησα save και exit έκανε εππανακινηση και μετα μου έβγαλε πως παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστη σας και έκανε μια αυτόματη εππανακινηση. Τωρα μου λεει προετοιμασία αυτόματης επιδιορθωσης εδω και ενα τεταρτο. Τι πρεπει να κανω τωρα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Άσε τα Windows να κάνουν αυτόματη επιδιόρθωση. Κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί
Αν για κάποιο λόγω δεν δεις αποτέλεσμα, κάνει boot από ένα στικάκι με τα Windows και κάνε νέα εγκατάσταση, επιλέγοντας να διατηρήσεις τα αρχεία σου.

dim mix απάντησε πριν 5 έτη

Τελικα δεν έγινε τιποτα αλλα κατάφερα να γυρίσω τον υπολογιστη παλι πισω χωρίς τις αλλαγές στη μνήμη. Μαλλον θελει το στικακι με το οποιο κατέβασα τα windows. Δυστυχώς το στικακι βρίσκεται στην Αθήνα. Ευχαριστω πολυ παντως για τη βοήθεια σας. Συνεχίστε την καλη δουλεια.