pianohouse . ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα παιδιά. Έχω ένα πρόβλημα που πρώτη φορά το συναντώ. Έχω ένα pc το οποίο το χρησιμοποιώ στη δουλειά. Πριν μέρες είχαμε κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα της οθόνης του (μια παλιά 14΄ phillips) το οποίο το λύσαμε αλλάζοντας πολύπριζο. Λύνοντας όμως αυτό προέκυψε άλλο. Δεν άνοιγε το pc (στην οθόνη). Ρεύμα έπαιρνε κανονικά. Δοκίμασα τα πάντα αλλά τίποτα. Το πήγα σε τεχνικό και μου είπε ότι πρέπει να αλλάξουμε τη μητρική. Εμένα δεν μου καθόταν καλά αυτό. Δώσαμε το οκ αλλά ευτυχώς έγινε ένα μπέρδεμα και δεν έγινε η αλλαγή. Το πήρα πίσω. Το έφερα λοιπόν σπίτι, το άνοιξα και έμεινα από πάνω του να το κοιτάω προσπαθώντας να σκεφτώ τι να κάνω. Ευτυχώς, γυάλισε στο μάτι μου η μπαταρία της μητρικής και τότε θυμήθηκα ένα σχόλιο που είχα διαβάσει κάποτε σε forum, ότι σε ανάλογο πρόβλημα βγάζεις την μπαταρία την ξαναβάζεις και ΘΑΥΜΑ. Και όντως έτσι έγινε. Το pc δούλεψε κανονικά. Στη δική μου οθόνη όμως. Μια LG. Συνδέω τη phillips τίποτα. Σύνδεσα τη phillips στο lapotop και δουλεύει κανονικά. Στο pc είναι σαν μην συνδέεται ποτέ. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Τη βοήθεια σας παιδιά. Ευχαριστώ 
υγ. το pc δεν έχει κάρτα γραφικών. 

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Αυτό γίνεται με όλα τα είδη συνδέσεων; Δηλαδή VGA, HDMI (αν υπάρχει) και DVI (αν υπάρχει);

pianohouse . απάντησε πριν 6 έτη

καλημέρα. μόνο vga υπάρχει πάνω στη μητρική. αυτή είναι. και η cpu.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για κάποιο πρόβλημα με τη μητρική. Γενικά οι μητρικές, λόγω της πολυπλοκότητάς τους, μπορούν να εμφανίσουν αμέτρητα μικροπροβλήματα που εκδηλώνονται με απρόβλεπτους τρόπους.
Πάντως, το να αλλάξεις τη μητρική είναι μάλλον ακραίο, εφόσον υπό συνθήκες λειτουργεί φυσιολογικά. Παίρνοντας μια φθηνή κάρτα γραφικών θα έχεις συμβατότητα με κάθε οθόνη.

pianohouse . απάντησε πριν 6 έτη

καλησπερα. σε ευχαριστω για την απαντηση. εβαλα  μια gt730 αλλα δυστυχως δεν την βλεπει. μηπως χρειαζεται update το BIOS? τωρα εχω συνδεσει μια acer και παιζει κανονικα οπως και την  LG. σλλη μια phillips που δοκιμασα δεν επαιξε. σε ευχαριστω και παλι

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Με την gt730 καμία οθόνη δεν λειτουργεί, ή μόνο οι Philips?
Δεν νομίζω να ωφελήσει σε τίποτα το BIOS update, ειδικά από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε από την αλλαγή BIOS εξ' αρχής.

pianohouse . απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Άγγελε. Καμιά οθόνη δεν λειτουργεί με την κάρτα, είναι σαν να μην υπάρχει πάνω στην μητρική. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος και δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που σας παρακολουθώ. Μου έχετε δώσει πολλές λύσεις. Πολλές όμως. Σας ευχαριστώ. Δημήτρης

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πιθανώς να έχει θέμα συνολικά ο δίαυλος PCI, τόσο εσωτερικά για τα ενσωματωμένα γραφικά όσο και για ξεχωριστή κάρτα? Πάντως είναι βέβαιο πως το θέμα είναι στη μητρική. Τώρα, γιατί εκδηλώνεται μόνο συγκεκριμένα σε οθόνες Philips, αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζουμε.

pianohouse . απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε.  Έχεις να μου προτείνεις κάποια φθηνή μητρική? Μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα νομίζω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δυστυχώς δεν βλέπουμε να πωλούν πουθενά στην Ελλάδα μητρικές με socket 1155. Θα βρεις όμως από αξιόπιστους πωλητές στο eBay. Αυτή φαίνεται καλή επιλογή.