Αλέξης Παπάζογλου ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα ομαδα! Λοιπον αγορασα εναν υπολογιστη χθες και εχω το εξης προβλημα.
Ενω εχω εγκατεστημενη ραμ 8gb ο υπολογιστης στo task manager και στις ιδιοτητες μου δειχνει οτι εχω 5.9 επισης στο task manager μου δειχνει ενα πολυ υψιλο νουμερο να χρησιμοποιειται παρολο που δεν εχω κατι ανοιχτο (τυπου 1.8 giga) και ετσι καταληγω να εχω διαθεσημα γυρω στα 3,5-4 gb ραμ. το εψαξα λιγο και εκανα διαφορες ενεργειες που προτεινουν αλλα και οσες μπορουσα να κανω απο τον οδηγο σας "ραμ για windows 10" αλλα δεν καταφερα κατι. εχω τρεξει επισης διαγνωστικο στις ραμ που δειχνουν οτι δεν εχουν καποιο προβλημα (memtest86). Οταν δοκιμασα να τοποθετησω μια μια τις ραμ μου εδειχνε οτι η καθε μια τρεχει στα 3.4g στο task manager. Ο τεχνικος που μου σηναρμολογησε τον υπολογιστη απο το καταστημα που τον πηρα εχει κανει αναβαθμηση drivers στην μητρικη.
το build ειναι
Patriot Viper 4 Series 8GB DDR4-3000MHz
AMD Ryzen 5 3400G processor 3.7 GHz Box 4 MB L3
gigabyte aorus elite v(1.0)

Εχετε μιπως κατι να προτεινετε?
Ευχαριστω προκαταβολικα!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αλέξη

Χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα γραφικά ή διαθέτεις κάρτα γραφικών; Αν χρησιμοποιησεις τα ενσωματωμένα, μπορεί αυτά να έχουν δεσμεύσει τη μνήμη.

Από το BIOS μπορείς να μειώσεις την RAM που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα γραφικά, αλλά θα μειώσεις και τις επιδόσεις τους.

Αλέξης Παπάζογλου απάντησε πριν 5 έτη

Ναι με λιγο ψαξιμο και εγω καταλαβα οτι τα γραφικα του επεξεργαστη τρωνε την ραμ τελικα.Στα bios δεν εχω δει καθολου κατι τυπου "να ελεγχω ποση ραμ παρεχω στα γραφικα". Σκεφτομαι τελικα να αγορασω μια ακομα ραμ στα 8gb απλα θα ειναι μονη (αυτες που εχω τωρα ειναι 2 mod και ειναι σε dual chanel) και διαφορετικη μαρκα απο αυτες που εχω αλλα στον ιδιο μεγιστο χρονισμο. Θα υπαρχει προβλημα με αυτο?
επισης αμα εχετε καθολου υποψην που θα μπορουσε να βρισκεται αυτη η ρυθμιση στα bios θα με βοηθουσε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το βίντεο. Και σε εσένα πρέπει να υπάρχει κάποια παρόμοια επιλογή.

Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τη μνήμη. Απλά θα χάσεις το dual channel.