Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπροβλημα με σκληρο υστερα απο defragment
frape79 ρώτησε πριν 11 έτη

Kαλησπερα για αλλη μια φορα με καινουγιο προβλημα(το προηγουμενο μου το ελυσες)
σε ενα λαπτοπ acer ι5 core (σχεδον καινουργιο 1.5 χρονο μονο, με λειτουργια μονο για ιντερνετ αντε και καμια ταινια να εχει παιξει και παιχνιδια)
κατα την αναλυση για τον αν χρειαζεται defrag εδειξε 11% στο c: (δεν εχει αλλο partition)
και πατησα να κανει defrag οπου υστερα απο 3 μιση ωρες εχει φτασει στο 62% της φασης 5 (μετακινησης αρχειων) και κολλησε (συνηθως κανει κανα 20 λεπτο στον 500αρι σκληρο δισκο seagate που εχει)
απο εκεινη την στιγμη και μετα οταν ανοιγεις το λαπτοπ ολα κολλανε ακομα και να ανοιξεις 1 αρχειο αλλα το κυριοτερο δεν σε αφηνει να μπεις απο το σκληρο δισκο>properties>tools>defragment ....??? ουτε απο το control panel κανει defrag αλλα και ουτε απο γραμμη εντολων μεσω cmd ,ουτε σε safe mode !!!
εβαλα επισης το repair disk των windows 7 και δεν βρισκει προβλημα ,ακομα εκανε επαναφορα system restore και παλι τιποτα,
με hitman pro και με emergency kit scanner ολα ειναι ενταξει δεν βρηκε προβληματα,
επισης με το ashampoo hdd hard disk ckecker εαν ανοιξει δεν βρισκει το σκληρο δισκο!
βεβαια βγαζει ενα μηνυμα κατω δεξια στην taskbar Υγεια δισκου 99% Αποδοση 100% θερμοκρασια 37c αλλα και οτι "υπαρχει επειδεινωση της καταστασης του σκληρου δισκου" ! Για να κανει αναγνωση της επιφανειας με αλλο προγραμμα easeus partition master home free use θελει 1999 ωρες!!!! με αλλο προγραμμα hddscan 3.3 βρηκε μονο οτι υπαρχει καποιο προβλημα με το S.M.A.R.T Reallocation Sector Count problem!!Tελος κανωντας σε safe mode ανακτηση κατεστραμενων τομεων δισκου (bad sectors) βρηκε οτι υπαρχουν καποιοι τομεις κατεστραμενοι και χρειαζεται να τρεξω το "chkdsk/f" αλλα δεν το τρεχει.... ειναι δυνατον να χαλασε ο δισκος απο την μια στιγμη στην αλλη χωρις να εχει δειξει δειγματα οτι αργει ή οτι κολλαει και να τα επαθε ολα αυτα υστερα απο defrag το οπιο δεν το τελειωσε κιολας?????

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 11 έτη

Ναι, δυστυχώς ένας σκληρός μπορεί να χαλάσει χωρίς προειδοποίηση, πριν της ώρας του. Σε ένα μου laptop ο δίσκος τα έφτυσε από τη μια μέρα στην άλλη, πάνω στο εξάμηνο.