Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με τα ρευματα στο PC
Aris ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σας, το πληκτρολογιο στο PC μου που ειναι ενσυρματο Turbox χανει την συνδεση στα ξαφνικα, σβηνουν τα λαμπακια και δεν δουλευει για μερικα δευτερολεπτα.Επισης οταν κλεινω/ανοιγω τα ηχεια 2.1 Trust ακουγεται ενα χτυπημα στα ηχεια και παλι γινεται το ιδιο κυριως με το πληκτρολογιο αλλα μερικες φορες και με το ενσυρματο Logitech ποντικι μου.Οταν βαζω το PC σε sleep mode και το ξυπνησω μετα απο πολυ ωρα ,δεν λειτουργει συνηθως ουτε το πληκτρολογιο ουτε το ποντικι ενω μαλιστα πιο σπανια δεν δινει ρευμα στην οθονη ενω το PC ειναι ανοιχτο. (Τοτε κλεινω το PC το βγαζω απο την πριζα και παταω το power button για 5", ξανασυνδεω πριζα και ανοιγω το PC, μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερνω να το ανοιξω και να δειχνει η οθονη.) Επισης καμμια φορα οταν ανοιγω το φως στο δωματιο παλι το πληκτρολογιο ακαριαια σβηνουν τα λαμπακια του και αναβουν ξανα ενω ταυτοχρονα ακουγεται και αυτο το χτυπημα στα ηχεια.. Δεν μπορω να καταλαβω, φταιει το τροφοδοτικο, το πολυμπριζο (ασφαλειας APC), η μητρικη, τα ηχεια, το πληκτρολογιο, η ΔΕΗ? δεν ξερω τι να κανω...

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άρη.

Δυστυχώς αυτού του είδους τα προβλήματα είναι δύσκολο να τα ελέγξεις αν δεν έχεις ανταλλακτικά εξαρτήματα για να κάνεις δοκιμές. Γενικά, θέλει μεθοδικότητα.

Κατ' αρχάς δοκίμασε να αποσυνδέσεις τα ηχεία και ό,τι άλλο έχεις πάνω στον υπολογιστή, εκτός από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Αν αυτό δεν κάνει διαφορά, το πιο απλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο, αν έχεις ένα δεύτερο ή μπορεί να σου δανείσει κανένας φίλος σου.

Το APC είναι σκέτο πολύπριζο ασφαλείας, ή περιλαμβάνει και δυνατότητες UPS?

Από εκεί και μετά, πιο εύκολο είναι να δοκιμάσεις ένα δεύτερο τροφοδοτικό, κι αν ούτε κι αυτό κάνει διαφορά, το πιθανότερο είναι πως φταίει η μητρική.

Aris απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω. Το πολυπριζο ειναι ειναι σκετο πολυπριζο ασφαλειας. Επισης να αναφερω οτι καμμια φορα οταν ξεκινανε τα Windows 7 η αρχικη οθονη Starting Windows απο μαυρη που ειναι κανονικα ειναι μερικες φορες ολη κοκκινη και αλλες ολη πρασινη. το ιδιο και η εικονα καλως ορισατε, μετα φτιαχνει...Φορματ το εχω κανει προσφατα αλλα τα προβληματα δεν λυθηκαν.. Επισης το πληκτρολογιο στα linux mint καθυστερει πολυ στο γραψιμο. και μερικες φορες σβηνει κειμενο η αλλαζει γραμμη μονο του συνεχομενα, και χρειαζεται εως και τρεις φορες να πατησω ενα κουμπι για να το πιασει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, είναι εμφανές πως πρόκειται για hardware πρόβλημα, δεν επηρεάζεται από το Format. Δεν αποκλείεται οι καθυστερήσεις στο πληκτρολόγιο που αναφέρεις να οφείλονται στο ίδιο πρόβλημα.

Πάντως πιθανώς θα ήταν καλή ιδέα το να πάρεις ένα UPS, σε περίπτωση που τα προβλήματα προέρχονται από τη ΔΕΗ. Ακόμη κι αν όντως δεν φταίει η ΔΕΗ, το UPS χαμένο δεν πάει.

Aris απάντησε πριν 9 έτη

Με κλειστο τον υπολογιστη και συνδεδεμενα στο πολυπριζο http://www.e-shop.gr/apc-ph6t3-gr-home-office-surge-arrest-6-black-p-PER.701166 υπολογιστη (κλειστο), οθονη (κλειστη) και τα ηχεια μου (ανοιχτα). Κλεινω/ανοιγω διακοπτες του σπιτιου απο φωτα, (κυριως) εξαερισμο τουλαλετας κλπ καθως και οταν σταματαει το μοτερ του ψυγειου να δουλευει, τοτε τα ηχεια κανουν αυτο τον θορυβο στιγμιαια. (το βραδυ καμμια φορα που εχω ξεχασει να κλεισω τα ηχεια αλλα εχω κλεισει υπολογιστη, ακουω καθε λιγο το μοτερ του ψυγειου να σταματαει οπως ειναι λογικο και αμεσως τα ηχεια βαρανε εκεινη την στιγμη). Οποτε δεν φταιει ο υπολογιστης αφου ειναι κλειστος.

Το πολυπριζο ασφαλειας δεν προφυλασει απο τετοια γεγονοτα?
Ειναι πτωση τασης? Φταιει η ΔΕΗ?

Επισης συνδεω μονο τον υπολογιστη χωρις οθονη κατευθειαν στην πριζα χωρις πολυπριζο και δοκιμαζω παλι τους διακοπτες του σπιτιου και τοτε οταν κλεινω πχ τον εξαερισμο (κυριως με αυτον ειναι το θεμα) , τοτε απενεργοποιειται το πληκτρολογιο για 1-2 δευτερολεπτα. Ακριβως το ιδιο δηλαδη με οταν εχω τον υπολογιστη στο πολυπριζο.

Μηπως εχει χαλασει το πολυπριζο και δεν προφυλασει απο υπερασεις?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τα πολύπριζα ασφαλείας προστατεύουν από μεγάλη υπέρταση, πχ από κάποιο βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού, πτώση κεραυνού ή κάτι αντίστοιχο.

Συν ότι είναι πιθανό να πέφτει η τάση και να δημιουργούνται τα προβλήματα, να μην είναι θέμα υπέρτασης.

Ανεξαρτήτως του αν φταίει το δίκτυο του σπιτιού ή η ΔΕΗ, η υπέρταση ή η υπόταση, πιστεύω τα προβλήματά σου θα λυθούν με ένα UPS.

Aris απάντησε πριν 9 έτη

κατι σαν αυτο http://www.e-shop.gr/lamtech-statheropoiitis-tasis-vr-1500-p-PER.701440 με καλυπτει?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον όπως μου περιγράφεις η διακύμανση στο ρεύμα είναι στιγμιαία, είναι πολύ πιθανό να σου κάνει και αυτός ο σταθεροποιητής.

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Αν δεν θες, η δεν μπορεις να παρεις ups με μπαταρια, που ειναι το καλυτερο, γιατι σε προστατευει πληρως και σε περιπτωση διακοπης ρευματος, τοτε παρε αυτο.