Αλέξανδρος Γιανν. ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα, παρελαβα καινουργιες ραμ, G.skill ripjawsV 8gb ×2 3200MHz  . Στο task manager μου λέει πως εχω 1066mhz και στα bios έχω 2133 . Δεν μου βγάζει επιλογή για D.O.C.P enable ουτε xmp enable , παρα μόνο να δημιουργήσω xmp profile και τίποτα άλλο. Πηγαίνω λοιπόν στο ai overclock tuner και από auto το αλλάζω σε manual και έπειτα αλλάζω το memory frequency από auto σε 2133mhz (το μέγιστο που μου δείχνει είναι 2400 αλλά όταν το βάζω εκεί,  η οθόνη μένει μαυρη και δεν δίνει σήμα) . Δεν μπορώ να βρω τι μπορεί να φταίει και δεν πιανω τα σωστά MHz και δεν μπορώ να παιξω το παιχνιδι που θέλω. Διάβασα και το άρθρο σχετικά με bios update που έχετε και σκεφτόμουν μήπως χρειάζεται κάποιο bios update για να λειτουργήσουν οι ραμ. Βέβαια δοκίμασα κάποιους τρόπους που προτείνει ο κατασκευαστής (asus) αλλά όταν δοκιμάζω τον ένα τρόπο μου λέει 'file doesn't exist' και στον άλλο μου λέει 'we don't support this format' κάτι τέτοιο. Τι άλλο μπορώ να κάνω ή τι μπορεί να φταίει ;
Εχω asus PRIME B350-PLUS 
Cpu : AMD ATHLON X4
Και τα bios είναι :
Brand: American megatrends Inc. 
Version: 1002 - AMD AGESA  1.0.0.6

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε

Πολλές φορές τυχαίνουν τέτοιες ασυμβατότητες χωρίς προφανή λόγο και μόνο η αντικατάσταση των μνημών λύνει το πρόβλημα. Αφού είναι καινούργιες μπορείες να ζητήσεις αντικατάσταση.

Αφού δοκιμάσεις και χειροκίνητη και αυτόματη αύξηση συχνότητας, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις.

Το BIOS update έχει μια μικρή πιθανότητα να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά δεν αξίζει το ρίσκο όταν οι μνήμες έχουν εγγύηση.