Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με την Εγκατάσταση-Format των Windows 7
Thodoris\'s Creed ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα σας,

Κάνω Format στον υπολογιστή μου (Acer Aspire 5740G) χρησιμοποιώντας USB στο οποίο έχω τα win 7. Όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι που μου εμφανίζει τα εξής Partition:

Disk 0 Partition 1: PQSERVICE 12.7GB 2.6GB OEM(Reserved)
Disk 0 Partition 2: SYSTEM RESERVED 100.0 MB 70.0MB System
Disk 0 Partition 3: Acer 285.3 GB 219.GB Primary

Έτσι σύμφωνα με τον οδηγό που δίνεται πρέπει να να επιλέξω λογικά το μικρότερο δηλαδή το Partition 1, αλλά όταν επιλέγω μου βγάζει την ειδοποίηση 'Windows cannot be installed to Disk 0 Partition 1' και δεν με αφήνει να συνεχίσω. Αν επιλέξω το Partition 3 με αφήνει αλλά δεν νομίζω να είναι το σωστό.
Λοιπόν τι κάνω λάθος?Το Partition 1 δεν πρέπει να επιλέξω?Υπάρχει λύση?
Αν μπορείτε βοηθήστε!!!
Ευχαριστώ!!!!!!!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Έτσι όπως είναι χωρισμένος ο δίσκος, μόνο στο Partition 3 μπορείς να κάνεις εγκατάσταση. Τα Windows θέλουν τουλάχιστον 15 Gigabyte.

Αν έχεις κάνει backup όλων των αρχείων σου, σβήσε όλα τα partition, και δημιούργησε ένα partition των 50GB πχ για τα Windows και τα προγράμματα και ένα δεύτερο με τον υπόλοιπο χώρο για τα δεδομένα.

Αν δεν έχεις κάνει backup των αρχείων, μπορείς να επιλέξεις να γίνει εγκατάσταση στο Partition 3. Απ' όσο θυμάμαι, αν δεν ζητήσεις χειροκίνητα να γίνει format στο partition, δεν θα κάνει το σύστημα από μόνο του.

Thodoris\'s Creed απάντησε πριν 10 έτη

Έχω κάνει back up των αρχείων μου. Τα 2 Partition θα τα δημιουργήσω κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, δηλαδή εκεί που πρέπει να κάνω την επιλογή τους? Επίσης θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι είναι τα Partition και ποιος ο ρόλος τους γενικά? Ή αν ξέρετε κάποιον ιστότοπο που να τα περιγράφει αναλυτικά.

Ευχαριστώ!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τα Partition είναι σαν να έχεις μια ντουλάπα και να βάζεις ένα χώρισμα στη μέση, για να έχεις δεξιά τα καλοκαιρινά και αριστερά τα χειμωνιάτικα. Ουσιαστικά χωρίζουν τον ένα δίσκο σε δύο εικονικούς δίσκους.

Η μόνη πραγματική αξία των partition είναι να βρίσκονται τα Windows και τα προγράμματα στο ένα partition και τα δεδομένα στο άλλο, έτσι ώστε αν χρειαστούν επανεγκατάσταση τα Windows, να γίνει format μόνο σε εκείνο το partition, και τα δεδομένα να είναι ασφαλή στο δικό τους partition.

Όταν είναι να επιλέξεις partition στην εγκατάσταση, από εκεί μπορείς να διαγράψεις τα υπάρχοντα, να δημιουργήσεις νέα, ή να κάνεις format σε ένα ή περισσότερα partitions.

Thodoris\'s Creed απάντησε πριν 10 έτη

Οκ κατάλαβα.... Ευχαριστώ για την βοηθεία και τον χρονο σας!!!! :D