ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα,
Κατα την αναπαραγωγή βίντεο μέσω του MPC εμφανίσθηκε ένδειξη για χαμηλή μνήμη και κολλησε η αναπαραγωγη, Μέσω του τασκ μανατζερ η μνημη ήταν στο 90% (δεν έτρεχε τιποτα άλλο συγχρόνως). Χρησιμοποιώντας το διαγνωστικό των windows, μετά την επανεκκινηση, εχει μηνυμα "your computer has a memory problem" χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες και απλώς αναφέροντας για επικοινωνία με τον κατασκευαστή.
Αυτά συμβαινουν σε λαπτοπ λενοβο g50-70 με windows 7 με 4 γιγα μνημης. 
Κατ`αρχάς το διαγνωστικο των Windows είναι αξιόπιστο; Αν όντως υπάρχει θέμα, τί σενάρια υπάρχουν; Υπάρχει κινδυνος να χαθουν αρχεία από τον υπολογιστή ή μπορεί ανα πάσα στιγμή πλέον να μας αποχαιρετήσει;
Τί μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!

4 Απαντήσεις

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 1 έτος

Επίσης, Πόσο μπορεί να επηρεάζει το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο σκληρός δισκος είναι στα (πολύ) κόκκινα;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Σωτήρη, τι εννοείς ότι ο δίσκος είναι στα κόκκινα? Έτρεξες κάποιο λογισμικό? Εάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχεις backup των αρχείων σου..και να αντικαταστήσεις το δίσκο σου..Όσον αφορά τη μνήμη, η αλήθεια είναι ότι τα 4GB είναι λίγα..σε κάθε περίπτωση κάνε ένα διαγνωστικό έλεγχο στη μνήμη, σύμφωνα με τον οδηγό μας εδώ. Αρχεία κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας του δίσκου αλλά και να μην αποθηκευτούν σωστά εξαιτίας ελαττωματικής μνήμης..

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤ απάντησε πριν 1 έτος

Kαλημέρα!
Ο δίσκος ήταν σχεδόν πλήρης εδώ και καιρό, αυτο εννοώ στα κοκκινα, κατα τ`άλλα φαινεται υγιης στα προγραμματα crystal disk kai hard sentinel.
 O διαγνωστικός έλεγχος που έκανα μέσω windows δεν αρκεί;
Ευχαριστώ!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Εντάξει τότε με τον δίσκο, απλά φρόντισε να τον αποσυμφορήσεις λίγο έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα καλύτερα..εάν σου εμφανίσει ξανά τέτοιο πρόβλημα με την μνήμη τρέξε και τα υπόλοιπα διαγνωστικά προγράμματα που αναφέρουμε στον οδηγό..