Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠροβλημα με την σύνδεση στο ίντερνετ με ethernet
Fatty Panda ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα ειχα αγορασει εναν υπολογιστη πριν περιπου 6 χρονια και απο τοτε δεν ειχα μπορεσει να τον συνδεσω με ethernet . Μετα λοιπον απο τοσο καιρο αποφασισα πως θα πρεπει καποια στιγμη να γινει και αυτο γτ αντιμετωπιζω πολλα θεματα με το wifi (κυριως σε games) . Προσπαθησα να συνδεσω το καλωδιο με τον υπολογιστη και δεν μου εβγαλε ποτε κατω δεξια το σηματακι του ETHERNET  αλλα ουτε απο τις ρυθμισεις καταφερα ποτε να το συνδεσω. δοκιμασα το ιδιο καλωδιο να το συνδεσω στο λαπτοπ μου ( το οποιο δεν ειναι γκειμινκ , οποτε δεν μπορω να παιξω απο εκει) και με μια απλη ρυθμιση καταφερα αν το συνδεσω με ethernet . Αυτο που συμπερανα ειναι οτι πιθανον να μην εχει καρτα δικτυου η μητρικη του υπολογιστη μου . Μπορω καπως να το τσεκαρω αυτο αν ισχυει ή οχι? Ετσι ωστε σε περιπτωση που ισχυει , να ψαξω να αγορασω μια μητρικη η οποια να εχει καρτα δικτυου και επιτελους μετα απο τοσο καιρο να καταφερω να συνδεσω το gaming pc μου με το ιντερνετ και οταν αφιερωνω χρονο στο να παιζω καποιο online παιχνιδι τουλαχιστον να μην εχω θεματα με την συνδεση μου και το PING.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Από τη στιγμή που η μητρική σου διαθέτει θύρα για ethernet, σημαίνει πως έχει ενσωματμωένη κάρτα δικτύου.

Ωστόσο, λογικά πρέπει να έχει πάθει κάποια βλάβη. Αντί να αλλάζεις ολόκληρη τη μητρική, μπορείς να πάρεις μια άλλη κάρτα δικτύου.

Fatty Panda απάντησε πριν 4 έτη

Gigabyte Technology Co. Ltd. Z97P-D3 (SOCKET 0) εχω αυτην την μητρικη . Μπορειτε να μου προτεινετε 2-3 καρτες δικτυου που να ειναι συμβατες ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν σε ενδιαφέρει μια PCI κάρτα, μπορείς να δεις αυτή που πρότεινα παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάποια πιο ακριβή.

Αν σε ενδιαφέρει κάποια USB, πρέπει να μας πεις το budget σου. Γενικά, προτείνω να πας στην PCI.

Fatty Panda απάντησε πριν 4 έτη

Υπαρχει διαφορα μεταξυ PCI και USB στο θεμα των ταχυτητων? Σε περιπτωση δλδ που βαλω PCI θα εχω καλυτερες ταχυτητες απ οτι με USB ? Και επισης , με μπατζετ 25-30 ευρω υπαρχει καποια αξιολογη προταση για USB καρτα δικτυου?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Οι οικονομικές USB κάρτες δικτύου συνήθως είναι κακής ποιότητας. Αν δεν έχεις ιδιαίτερες ανάγκες σε ταχύτατα μέσα στο τοπικό δίκτυο, θα σε καλύψουν εξίσου.

Προσωπικά, προτείνω PCI γιατί είναι πιο οικονομικές και τοποθετούνται εσωτερικά του κουτιού.

Fatty Panda απάντησε πριν 4 έτη

Εντάξει κατάλαβα , σε PCI θα πάω τότε. Αυτή που μου στείλατε είναι συμβατή με την μητρική μου που έστειλα πιο πανω ή θα έχω κάποιο θέμα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η κάρτα που έστειλα, όπως και όλες με τον ίδιο τύπο σύνδεσης, είναι συμβατή με τη μητρική σου.