Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με την ram
akis etsi ρώτησε πριν 10 έτη

καλησπερα. εχω τα win7 ult x64 και μνημη ram 4gb(2x2gb)εδω και χρονια και σε καποια φαση τελευταια παρατηρησα οτι στις ιδιοτητες του υπολογιστη μου γραφει οτι η εχω 4gb ran αλλα μονο το 3.19 ειναι διαθεσημο. εψαξα στη σελιδα και βρηκα οτι αυτο μπορει να γινει με τα χ64 απο ram κατω απο 4,κι απο την αρχη σιγουρα δεν ηταν παντα ετσι...ισως μετα απο καποιο φορματ που εκενα αλλα δεν ειμαι σιγουρος... τι μπορει να φταιει κι αν υπαρχει καποια λυση... ευχαριστω.

3 Απαντήσεις

DSSXe . απάντησε πριν 10 έτη

Εγώ επίσης με τα win 7 64bit σε pc με 8gb Ram μου αναγνωρίζει τα 7gb. Αυτό συμβαίνει επειδή τα windows δίνουν λίγη ram στην κάρτα γραφικών. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά από ότι διάβασα υπάρχουν 2 τρόποι να πάρεις την Ram σου πίσω. Στην αναζήτηση πατάς "msconfig" στην καρτέλα "Εκκίνηση υπολογιστή" πηγαίνεις στο κουμπί που λέει "Επιλογές για προχωρημένους" και στην καρτέλα που θα σου εμφανιστεί κλικάρεις την επιλογή που λέει μέγιστη μνήμη και μπαίνει αυτόματα η υψηλότερη τιμή. Πατάς οκ και στην συνέχεια με ένα restart αποθηκεύονται οι αλλαγές σου. Ωστόσο οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μοιρασμένες καθώς σε άλλους ήταν οκ και σε άλλους πέταγε μέχρι και μπλε οθόνες. Η ποιο ενδεδειγμένη λύση είναι μέσω του bios της μητρικής σου άλλα εκεί μόνο ο Άγγελος μπορεί να σε καθοδηγήσει με ασφάλεια...

George Vgs απάντησε πριν 10 έτη

Αν δεν έχεις αυτόνομη κάρτα γραφικών, τότε αυτά τα gb τα κρατάει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που βρίσκεται στον επεξεργαστή.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Εδώ είναι όλες οι σχετικές οδηγίες της Microsoft όσον αφορά τη μνήμη. Περιλαμβάνουν και την πρόταση του DSSXe αλλά και άλλες.