Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροβλημα με τον ηχο στα ακουστικα και προβλημα στην taskbar
Antonis Platsis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα σας, ελπιζω να μπορεσετε να με βοηθησετε με τα προβληματα που δημιουργηθηκαν ξαφνικα στον υπολογιστη μου. Μετα την αναβαθμιση απο windows 7 σε windows 10 για καποιο διαστημα ολα δουλευαν μια χαρα. Επειτα το πρωτο προβλημα που εμφανιστηκε ειχε να κανει με την γραμμη εργασιων η οποια δεν δουλευε σωστα. Μερικα εικονιδια δεν εμφανιζονταν καθολου και ορισμενα ενω υπηρχαν δεν μπορουσα να τα κλικαρω.Τον υπολογιστη τον εκλεινα πατωντας alt και F4 για να μου εμφανισει ενα παραθυρο απο το οποιο μπορουσα να κανω τερματισμο. Μετα απο πολυ ψαξιμο και δοκιμαζοντας πολλες λυσεις που βρηκα στο ιντερνετ οπως δινοντας μια εντολη στο powershell η οποια δεν δουλεψε, αυτο που κανω μεχρι και σημερα ειναι να μπουταρω σε safe mode και αμεσως μετα επανεκκινηση κανονικα και η γραμμη εργασιων φτιαχνει, αλλα φτιαχνει προσωρινα. Εχει καταντησει κουραστικο μετα απο περιπου 15-20 φορες που θα ανοιξω τον υπολογιστη να επανερχεται το προβλημα και να πρεπει να κανω την διαδικασια που σας ειπα ωστε να φτιαχνει το taskbar. Ελπιζω να εχετε μια μονιμη λυση στο πρωτο προβλημα μου. Το δευτερο προβλημα μου εχει να κανει με τον ηχο στα ακουστικα τα οποια τα συνδεω στην μπροστινη πλαινη θυρα. Δεν εχω καθολου ηχο απο εκει. Τα ηχεια παιζουν μια χαρα, εαν συνδεσω τα ακουστικα στην πισω θυρα των ηχειων μπορω να ακουσω κανονικα αλλα αυτο δεν βολευει καθολου. Ειχε εξαφανιστει το εικονιδιο των ακουστικων απο τις συσκευες αναπαραγωγης και δοκιμαζοντας διαφορα το εικονιδιο πλεον εμφανιζεται αλλα δυστυχως ακομη δεν εχω ηχο. Εχω κανει ενημερωση, απενεργοποιηση και καταργηση της συσκευης ηχου απο τη διαχειριση συσκευων αλλα ουτε αυτο δουλεψε. Επισης δεν μπορεσα να βρω drivers της μητρικης μου για τα windows 10 Home 64 bit. Η μητρικη μου ειναι  η Asus P7P55 LX. Ευχαριστω πολυ!

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ο κατασκευαστής της μητρικής, δεν διαθέτει drivers για τα 10. Αυτό δικαιολογεί τα προβλήματα που έχεις με τον ήχο γιατί δεν έχει εγκατασταθεί ο driver, και αυτός των windows δεν είναι πάντοτε ο κατάλληλος.
Όσο αφορά το μενού δες εδώ, αν σου δουλεύει αυτή η εντολή. Εναλλακτικά, μια καλή λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση των 10, αλλά χωρίς drivers από τον κατασκευαστή σου, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.
https://www.pcsteps.gr/questions/how-to-fix-the-start-menu-in-windows-10-start-menu-not-working-in-windows-10/

Antonis Platsis απάντησε πριν 8 έτη

Κι εγω οταν εψαχνα για drivers στο site της μητρικης δεν ειχα βρει για τα 10 αλλα αν θυμαμαι καλα ειχα δοκιμασει των 8 χωρις ομως αποτελεσμα. Οταν εκανα την αναβαθμιση απο τα 7 στα 10 εκανα καθαρη εγκατασταση και δεν χρησιμοποιησα το cd της μητρικης για τους διαφορους drivers, νομιζω βρηκαν τα 10 απο μονα τους drivers. Το να δοκιμασω καθαρη εγκατασταση ξανα, οπως ειπες και εσυ δεν αξιζει τον κοπο γιατι ειναι πολλες οι εφαρμογες που εχω για να τις εγκαταστησω παλι απο την αρχη. Την εντολη που μου προτεινεις την εχω ηδη δοκιμασει, ειχε φτιαξει προσωρινα το μενου και μετα απο καποιες μερες ξαναχαλασε. Δεν πειραζει μαλλον θα μεινει ετσι το pc με αυτα τα δυο προβληματακια περιμενοντας ισως μια νεα λυση στο μελλον. Σ' ευχαριστω πολυ για το χρονο σου Νικο, να εισαι παντα καλα!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Άμα έχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση τότε ναι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πάλι, δεν θα διορθωθεί το πρόβλημα.
Οι drivers των windows μπορεί να είναι generic ή να δουλεύουν σε κατάσταση συμβατότητας, αν βγάλει η μητρική σου νέους drivers τα προβλήματα θα λυθούν.