Panagiwtis Theologia ρώτησε πριν 6 έτη

Tωποθετησα εναν ssd m.2 στον λαπτοπ μου vero k147 οταν ειναι απενεργοποιιμενος παταω να αναψει δεινει ρευμα αλλα δεν ξεκιναει να μπει στα windows 10 οταν τον αφερω ξεκιναει κανονικα!Δοκιμασα να τον βαλω και οταν ηταν ενεργοποιημενος και με τον κουμπωνω σβυνει ο υπολογιστης αποτομα!παρακαλω βωηθηστεμαι τι συμβαινει?

34 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη,
Ο SSD M.2 που αγόρασες είναι συμβατός με το laptop σου; Θα πρέπει να είναι type 2280.
Αν είναι ο σωστός τύπος, δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλον υπολογιστή για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει κάποια βλάβη.

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τοποθέτησα έναν Samsung 970 Evo NVMe M.2 250GB Form Factor M.2 (Type 2280). Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την θύρα ή δεν τον αναγνωρίζει το laptop vero k147;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Για να υπάρχει όμοιο πρόβλημα σε πολλούς χρήστες, σημαίνει ότι μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας του laptop.
Καλύτερα να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπία, καθώς σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά θα έπρεπε ο δίσκος να είναι συμβατός. 

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

Ο δίσκος που υποστηρίζει αυτό το λάπτοπ είναι m.2 αλλά m.2 μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας sata III και όχι pci-e. (και φυσικά type 2280) Ο samsung 970 evo είναι pci-e. To laptop δεν έχει κανένα θέμα, απλώς οι περισσότεροι δε ξέρουν αυτή την διαφορά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστούμε για την πληροφορία Θοδωρή.

Panagiwtis Theologia απάντησε πριν 5 έτη

ΔΟΚΙΜΑΣΑ  SSD M2 2280 ΚΑΙ ΜΕ SATA3
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ   ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΔΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ WINDOWS ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ LAPTOP ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ?
ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

Εγώ πήρα την Οktabit και μου απάντησαν ότι δέχεται μόνο SATA δίσκο. Όταν τους είπα ότι η θύρα που κουμπώνει μοιάζει με Pci Express μου απάντησαν ότι δεν έχει σημασία! Έτσι επέστρεψα τον Samsung 970 EVO 250gb που αγόρασα και περιμένω να δεχτεί το κατάστημα που τον αγόρασα την αλλαγή σε ένα  Crucial MX500 M.2 500GB SATA III για να δοκιμάσω αν παίζει.
Εσύ @Panagiotis.Theologia τι δίσκους δοκίμασες; Τι μάρκα;

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

Σήμερα παρέλαβα τον Western Digital Green M.2 240GB sata iii. Μετα την τοποθετηση παταω το power ανάβει το μπλε led για ένα δευτερόλεπτο και αμεσως σβήνει. Η οθόνη δεν αναβει καθόλου. Εβγαλα ολο το κατω καλυμα του laptop για να το τοποθετησω με καλυτερη ακριβεια μήπως δεν τον κουμπωνα σωστά. Και πάλι τιποτα...

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

Έχω χρησιμοποιήσει τον Western Digital m.2 sata III 240GB (https://www.skroutz.gr/s/14661917/Western-Digital-Green-M-2-240GB-2018.html) με αυτο το λαπτοπ και λειτουργεί μια χαρά. Πρέπει να τον κάνετε format απο την διαχείριση δίσκων προφανώς... (Με δεξί κλικ στην έναρξη, κλικ στην διαχείριση δίσκων, μετά δεξί κλικ στον μόνο δίσκο που είναι γκριζος δλδ. σεσημασμένος ως unallocated space, και κανετε το format, ή διαμόρφωση ως δίσκο)

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

Μπορείς να μου πεις με ποια πλευρά τον τοποθετησες;
Τον εβαλα με  την προφανή...το πράσινο χρώμα με το λογότυπο   να κοιταει εμάς...δεν άνοιγε ο υπολογιστής.
Τον έβαλα αναποδα ανοιξε ο υπολογιστής αλλά δεν σκεφτηκα οτι θα χρειαστεί format και δεν τον βλεπει.
Με ποια πλευρά τον τοποθετησες; Κουμπωνει στην θύρα ή απλώς λίγο εισέρχεται μέσα στην θύρα;

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

Μπαινει με το λογοτυπο προς τα κάτω, μπαινει στην θύρα λίγο, τόσο οσο να εφάπτεται το ημικυκλικό σημείο του δίσκου (απ την αντιθετη ακρη απ αυτη που είναι τα πινακια συνδέονται στο λαπτοπ) με την αντίστοιχη υποδοχή για την βιδα στο λαπτοπ που κραταει τον δίσκο στην θέση του. και κανεις φορματ έτσι όπως ανέφερα.

Panagiwtis Theologia απάντησε πριν 5 έτη

Τελικά Βασίλη έβγαλες άκρη  με τον συγκεκριμενο m2 ?κατάφερες να δουλέψει όπως είπε ο φίλος ο Θοδωρής θα μπορεί με αυτόν τον δίσκο να κάνει boot τα windows η απλά θα είναι σαν αποθηκευτικός χώρος δηλαδή δεύτερος δίσκος? Εγώ είχα δοκιμάσει 3διαφορετικους μέχρι σε τεχνικό τον πήγα περίμενα και 2εβδομαδες και μετά την πάτησε και αυτός μου παρήγγειλε έναν samsung ton 970 και δεν έκανε!Μακάρι να να βρεις την άκρη  με αυτόν τον m2και να κάνει θέλω να τον παραγκειλω!

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

Ο δίσκος Western Digital m.2 sata III 240GB δούλεψε κανονικά. Τον είχα βάλει ανάποδα και δεν ξεκινούσε ενώ όταν τον έβαλα σωστά δεν σκέφτηκα πως ήθελε format. Τον τοποθέτησα όπως με συμβούλευσε ο Θοδωρής και του έκανα format όπως έγραψε ο Θοδωρής και όλα πήγαν ΟΚ.
Όσον αφορά τον Samsung 970 όπως είχα προαναφέρει σε προηγούμενο post έκανα κι εγώ λάθος στην θύρα σύνδεσης (αν και η εικόνα της θύρας στον υπολογιστή είναι με εγκοπή όπως οι pci express θύρες) καθώς το Vero αναγνωρίζει μόνο Sata III. Τον αναγνωρίζει σαν αποθηκευτικό χώρο (δεύτερος δίσκος D). Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει boot αν και θα με ενδιέφερε να το κάνω.
Ευχαριστώ πολύ Θοδωρή για τον χρόνο που διέθεσες να γράψεις. Ήμουν έτοιμος να το στείλω στην Oktabit  με τον SSD. Με γλίτωσες από μεγάλη ταλαιπωρία. Έχεις ιδέα για το αν μπορεί να γίνει boot δίσκος όπως ρωτάει ο Παναγιώτης;

Panagiwtis Theologia απάντησε πριν 5 έτη

Την πρώτη φορά που τον έβαλες σωστά στην διαχείριση δίσκων στον αναγνώρισε?Τι ενωεις τον έκανες φορμάτ?Τα windows έκανες φορμάτ η μόνο τον m2μου εξηγείς σε παρακαλώ!

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασα να κλωνοποιησω τον εσωτερικό δίσκο στον m.2 και επέλεξα να μπουτάρει το uefi bios απ τον m.2, αλλά μπουταρε τον εσωτερικό... Πιστεύω πως μπορεί να γίνεται με καθαρή εγκατάσταση στον m.2 αλλά δεν το εχω δοκιμάσει.

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

ή μπορει να χρειάζεται κάποια ακόμα ρύθμιση απ' το bios για να μπουτάρει.

Θοδωρής Καρβέλης απάντησε πριν 5 έτη

Πααναγιώτη, πρεπει να κανεις φορματ στον δισκο μολις τον βαλεις σωστά ξεκινησουν τα windows. Δεν θα στον εμφανίσει στο "ο υπολογιστης μου" άρα, οπως ειπα και πιο πάνω κάνεις φορματ με δεξί κλικ στην έναρξη, κλικ στην διαχείριση δίσκων, μετά δεξί κλικ στον μόνο δίσκο που είναι γκριζος δλδ. σεσημασμένος ως unallocated space, και κανετε το format, ή διαμόρφωση ως δίσκο

Panagiwtis Theologia απάντησε πριν 5 έτη

Να σε καλά θωδορη για τον χρόνο σου και την υπομονή σου ευχαριστώ!

Teo K. απάντησε πριν 5 έτη

Μιας και το απεκτησα και εγω το εν λογο λαπτοπ για γρηγορη λυση, ναι ο m2 ssd πρεπει να ειναι type 2280 και Sata III, κουμπωνει με το λογοτυπο πρως τα κατω, στην ειδικη θυρα που εχει στο πισω μερος του υπολογιστη. Καντε του απλα format μεσα απο την διαχειριση δισκων και θα εμφανηστει κανονικα στα windows.
Με μια εφαγφμογη οπως το Macrium Reflet, 30 μερες δωρεαν δοκιμη, κανετε clone τον αρχικο eMMC δισκο στον ssd, αλλαξτε το boot στο bios(esc, f1 κατα την εκκινηση) και παει ολα λειτουργουν μια χαρα.

Chris2 απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σας!
Εκανα και εγώ την διαδικασία με την διαμόρφωση του δίσκου Intenso που αναφέρετε και όλα οκ, αναγνωρίζεται κανονικά από τα Windows. 
Με το Macrium Reflect έκανα Clone το eMMC δίσκο (c) στον ssd (D). Ποια αλλαγή χρειάζεται να κάνω στο Bios;
Μετά αν όλα δουλέψουν καλά και μπουταρει κανονικα, μπορώ να κάνω φορματ στον αρχικό δίσκο για να τον έχω σαν χώρο ελεύθερο;
Ευχαριστω!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Λογικά, το μόνο που χρειάζεται να πειράξεις στο BIOS είναι να θέσεις τον δίσκο με τα Windows ως πρώτη επιλογή για boot.
Αν γίνει κανονικά boot από τον νέο δίσκο, μπορείς να κάνεις διαμόρφωση τον παλιό.

Chris2 απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση..
Άλλαξα τις επιλογές που έχει στο Bios στο Boot option priorities στο Boot Option#1 από Windows Boot Manager σε Uefi: Built-in EFI shell που είναι η άλλη επιλογή. Αυτόματα αλλάζει και το option #2 αντίστοιχα. 
Το laptop όμως δεν ξεκινάει, γράφει σειρές εντολών και μένει στο Shel\\:
Κάτι έχει πάει λάθος με το cloning. Τώρα ο Intenso SSD ειναι με 4 διαμερίσματα εκ των οποίων τα 2 δεν μπορώ να τα κάνω κάτι.
Μπορω να φορμαρω κάπως εξαρχής τον βασικό δίσκο 0, τον SSD δηλαδή ώστε να ξανά προσπαθήσω;

Chris2 απάντησε πριν 5 έτη

Οκ τα κατάφερα με το EaseUS Partition Master και έχω τον SSD άδειο, με ένα volume, το D μόνο ώστε να τα εγκαταστήσει σε αυτόν. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Αν αντιμετωπίσεις άλλο πρόβλημα, είμαστε στη διάθεσή σου.

Βασίλης Σταματιάδης απάντησε πριν 5 έτη

O eMMC  του Vero K147 εμφανίζει 4 Partition. Αντέγραψες μόνο το partition C: ή έκανες clone όλον τον eMMC;
Στο BIOS τι επέλεξες τελικά;
Τον eMMC τον έκανες format κατόπιν με το EaseUS Partition Master;

Chris2 απάντησε πριν 5 έτη

Και σε εμένα έτσι είναι, 4 partitions o eMMC.
Απλά επανέφερα τον ssd σε ένα ακέραιο πλήρες partition. Δεν πέτυχε το cloning, θα το ξανακάνω με το Easeus που μου φαίνεται πιο εύχρηστο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω με το Bios μετά, ποια επιλογή, αν μπορεί κάποιο από τα παιδιά που το έκανε να μας πει να το δοκιμάσω.

Teo K. απάντησε πριν 5 έτη

Δεν θα επρεπε να ειναι τοσο δυσκολο, απλα κανεις clone ολα τα partitions του EMMC στον SSD με το Macrium Reflect (κατ'εμε ειναι το πιο ευχρηστο), και μετα κανεις ενα restart, μπαινεις στο Bios, εκει επιλεγεις τον SSD σαν πρωτο δισκο εκκινησης, και τελος.

Chris2 απάντησε πριν 5 έτη

Teo μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Σε ποιο υπομένου του Bios; Τι option επιλέγω; Ευχαριστώ 

Teo K. απάντησε πριν 5 έτη

Επειδη δεν εχω πια το λαπτοπ μπορω μονο να στο πω απο μνημης, πηγαινεις στο Bios μεσα, και ειναι στο Boot menu αν δεν κανω λαθος, εκει θα δεις δυο δισκους, τον εσωτερικο EMMC και τον m2, επιλεγεις απλα τον m2 σαν πρωτο και εισαι κομπλε. Αυτο βεβαια εφοσον εχεις κανει ghost ολοκληρο τον εσωτερικο EMMC στον SSD, το καθε partition ακριβως οπως ειναι, εγω προτιμησα το Macrium Reflect γιατι ειναι απλο και γρηγορο.

manolis barb απάντησε πριν 5 έτη

καλησπερα παιδια, εγω μολις εβαλα τον πρασινο της wd , ολα καλα αλλα στα bios πως μπαινω?????

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Μανώλη
Άλλη φορά να ανοίγεις νέα ερώτηση για την απορία σου. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.
Το πως μπαίνεις στο BIOS εξαρτάται από τη μητρική σου. Όταν εκκινείς τον υπολογιστή, εμφανίζεται ένα παράθυρο που αναφέρει το σχετικό πλήκτρο.
Συνήθως είναι το del, το F5 ή κάποιο άλλο από τα F πλήκτρα. 

manolis barb απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Η ερώτηση μου αφορούσε το συγκεκριμένο μηχάνημα, κ συγκεκριμένα αφού εγκατέστησα τον ssd δεν ήξερα πως μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Bios

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν αλλάζει κάτι μετά την εγκατάσταση του SSD. Όπως έμπαινες πριν, μπαίνεις και τώρα. Το BIOS αφορά τη μητρική όχι τον δίσκο.

Sofia Lampropoulou απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σε όλους!
Αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και είχα φρικάρει..Στο ίντερνετ δε βγάζει τίποτα.
Τελικά επειδή είδα πως είναι συμμετρική η μεριά που κουμπώνει,τη γύρισα ανάποδα με το λογότυπο της εταιρείας προς το εσωτερικό του λάπτοπ. Τελείως ανάποδα από το προφανές δηλαδή. Έκτοτε όλα εντάξει!