Jack Torrance ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα έχω ενα παλιο λαπτοπ Fujitsu lifebook ah530 το οποιο πριν απο ενα χρονο περιπου σταματησε να λειτουργει, ενω μου εβγαζε ενδειξη οτι αναβει και το ανεμιστηρακι επαιρνε μπρος μετα απο 1-2 δευτερολεπτα εκλεινε.
Τοτε δεν ασχοληθηκα περισσοτερο με το συγκεκριμενο αλλα σημερα αποφασισα να το ανοιξω, αφαιρεσα στον σκληρο δισκο και με εβγαλε κανονικα στο bios menu,ετσι θεωρησα πως ειναι προβλημα του σκληρου.
Το παραδοξο ειναι πως στην πορεια ξαναδουλεψε οταν εβαλα τον σκληρο για να σιγουρευτω αλλα κατα τη διαρκεια της ημερας συνεχισε να μου παρουσιαζει το ιδιο προβλημα(ειτε με τον σκληρο μεσα ειτε οχι) δηλαδη ανοιγει για 1-2 δευτερολεπτα και μετα κλεινει.]
Τι μπορει να συμβαινει?τσεκαρα τις μνημες ραμ και ειναι κανονικα στη θεση τους,καποιο προβλημα με την τροφοδοσια η την μητρικη ισως?
Ευχαριστω

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο δίσκος, οπότε καλό είναι να δοκιμάσεις και κάποιον άλλο. Αν δεν ευθύνεται αυτό, το πιο πιθανό είναι πως υπάρχει θέμα στη μητρική ή στην τροφοδοσία.

Jack Torrance απάντησε πριν 4 έτη

Υπαρχει περιπτωση να φταει η ram?το ρωταω αυτο γιατι καθως το δουλευα ετυχε 2-3 φορες μεσα στη μερα να παγωνει ολοκληρωτικα, η οθονη να μενει κολλημενη και να μην ανταποκρινεται σε οποιοδηποτε πατημα κουμπιου η ποντικιου και να αναγκαζομαι να το κλεινω.
Αν πιστευετε πως ειναι αυτο το θεμα μηπως μπορειετ να μου προτεινετε καποια συμβατη και σχετικα οικονομικη?(δεν νομιζω πως αξιζει να δωσω πανω απο 30 ευρω για να αναβαθμιζω λαπτοπ δεκαετιας)αυτη που εχει τωρα ειναι 2 ddr3  στικ των 4  giga συνολο στα 1066 MHz, απ οτι διαβαζω στο ιντερνετ μπορω να παω μεχρι τα 8 giga αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να παρω παλι κατι στα 1066 MHz και ddr3.
Ευχαριστω

Jack Torrance απάντησε πριν 4 έτη

Ξεχασα να αναφερω πως δοκιμασα και με linux και το προβλημα με το παγωμα παραμενει αρα δεν ειναι θεμα των windows.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί όντως να οφείλεται σε έλλειψη μνήμης (ή προβληματικές μνήμες) ή στο ότι ο επεξεργαστής δεν επαρκεί.

Ωστόσο, το ότι το laptop σβήνει, με κάνει να σκέφτομαι το τροφοδοτικό ή τη μητρική.

Δυστυχώς, χωρίς δοκιμές άλλων εξαρτημάτων, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι φταίει.