Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπροβλημα με το μικροφωνο του λαπτοπ
Jack Jackoulis ρώτησε πριν 10 έτη

αγγελε υπαρχει τροπος να βεβαιωθω πως το μικροφωνο του λαπτοπ μου δουλευει κανονικα? γιατι κανω κληση skype και δεν με ακουνε. υπαρχει καποιο προγραμμα η κατι παρομοιο για να βεβαιωθω ? το λαπτοπ μου ειναι αυτο και μολις το εχω παρει http://www.e-shop.gr/acer-aspire-e5-572g-5926-156-intel-core-i5-4210m-4gb-500gb-nvidia-gt-840m-2gb-free-dos-p-PER.902932 . ααα και κατι αλλο μου λεει πως απο τα 4 gb ραμ που εχει τα 3,9 ειναι διαθεσιμα για χρηση ξερεις γιατι ? windows 7 professional εχει 64-bit. (sorry που εγραψα δυο ασχετα θεματα στην ιδια ερωτηση)

15 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Μπορείς να δοκιμάσεις με την ηχογράφηση των Windows αν λειτουργεί το μικρόφωνο ή όχι. Δες εδώ.

Για τη μνήμη που φαίνεται λιγότερη, δες στο BIOS αν υπάρχει κάποια επιλογή Memory Hole Remapping ή κάτι σχετικό.

Jack Jackoulis απάντησε πριν 10 έτη

δοκιμασα με την ηχογραφηση των windows αλλα παλι δεν ακουγα τιποτα ενω μολις πηγαινω στο μενου ηχος εγγραφη η μπαρες του μικροφωνου ανεβοκατεβαινουν πρασινες κανονικα αναλογα με την ενταση του ηχου και το μικροφωνο ειναι προεπιλεγμενη συσκευη. τι γινεται ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αν πας στις ιδιότητες του μικροφώνου στο μενού ήχος -> εγγραφή? Στην καρτέλα "επίπεδα" τι δείχνει?

Jack Jackoulis απάντησε πριν 10 έτη

το μικροφωνο το εχω στο 100 και την ενισχυση μικροφωνου στο +30.0 db. ο μονος τροπος που εχω βρει μεχρι τωρα για να με ακουνε στο σκαιπ ειναι οταν συνδεω τα ακουστικα του κινητου στη θυρα και εχω επιλεγμενο το "εισοδος μικροφωνου" αλλα και παλι δεν ακουγεται απο το μικροφωνο τον ακουστικων ακουγεται απο τα ακουστικα που βαζω στο αφτι για να ακουω. δηλαδη πρεπει να μιλαω στο ακουστικο που βαζω στο αφτι για να με ακουνε και επισης μολις το συνδεω και επιλεξω την εισοδο μικροφωνου σφυριζει πολυ και μη φανταστεις πως με ακουνε καθαρα απλα με ακουνε στοιχειωδως. τι μπορει να συμβαινει ??? δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο μολις ειμαι στο μενου ηχος η μπαρες του μικροφωνου να ανεβοκατεβαινουν κανονικα και να μην μπορω να ακουγομαι !! εχεις καμια ιδεα γιατι πολυ μπερδεμενα συμβαινουν ολα.... λες να εχει προβλημα το μικροφωνο του λαπτοπ ? αλλα αν ειχε προβλημα θα ανεβοκατεβαιναν η μπαρες του μικροφωνου ? το ξερω οτι σε κουραζω αλλα αν μπορεις δωσε καμια βοηθεια. ευχαριστωωω :) (και κατι ακομα δεν μου εμφανιζει το εικονιδιο κατω δεξια μολις συνδεω καποιο usb για να το κανω ασφαλης καταργηση)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Πρέπει να μιλάς στο ακουστικό του κινητού για να σε ακούνε? Ειλικρινά, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, θεωρητικά είναι αδύνατον, από τη στιγμή που είναι ηχείο, και όχι μικρόφωνο.

Δοκίμασε να περάσεις drivers για την κάρτα ήχου, μήπως βοηθήσει με το θέμα του ήχου.

Jack Jackoulis απάντησε πριν 10 έτη

μπορεις να μου πεις ποιοι ειναι οι drivers για την καρτα ηχου ? λογικα καποιοι απο εδω http://www.acer.gr/ac/el/GR/content/drivers. παιζει και να τους εχω περασει γιατι περασα αρκετα πραγματα απο εδω εκτος απο καποια που δεν μπορουσα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ψάξε με το μοντέλο του laptop στη σελίδα που μου έγραψες. Λογικά η κάρτα ήχου είναι Realtek, αυτή είναι στο 90% των υπολογιστών.

Jack Jackoulis απάντησε πριν 10 έτη

τους εχω εγκαταστησει τους drivers της καρτας ηχου απο την αρχη. θα το παω στον υπευθυνο του e shop για να το δει και αυτος απο κοντα και να μου πει, εκτος αν εχεις να προτεινεις κατι αλλο . σχετικα με αυτο που δεν με εμφανιζει τις συσκευες usb (π.χ εξωτερικος σκληρος) για να τις κανω ασγαλης καταργηση εχεις να πεις κατι ? (δουλευουν κανονικα οι συσκευες απλα δεν μου βαζει το εικονιδειο για καταργηση κατω δεξια στη γραμμη εργασιων)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για δες εδώ για το εικονίδιο.

ΒΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ απάντησε πριν 9 έτη

καλησπερα.το ιδιο λαπτοπ εχω και γω.απότι καταλαβαινω,μαλλον δεν εχει μικροφωνο,παρα μονο την καμερα.αν βρειτε καμια λυση πειτε μου και μενα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σύμφωνα με το βιβλίο οδηγιών, σε αυτή τη σειρά των laptop το μικρόφωνο βρίσκεται στη θέση 5

Για ελέγξτε, Jack και Σταυρούλα, αν όντως έχει μικρόφωνο εκεί ή όχι.

ΒΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ απάντησε πριν 9 έτη

εχει μια τρυπα απ'οτι βλεπω!αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι το μικροφωνο.επισυναπτω φωτο να δειτε και να μου πειτε.

http://postimg.org/image/nsl8bvpsl/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, αυτό πρέπει να είναι. Είναι στο κατάλληλο σημείο και δεν θα είχε άλλο ρόλο μια τέτοια τρύπα στο σώμα του υπολογιστή.

Απ' ότι βλέπω και άλλοι έχουν παράπονα με το Skype.

Αναφέρει την κάμερα, βέβαια, και όχι το μικρόφωνο, αλλά δεν αποκλείεται γενικά να βγήκε ελαττωματικό αυτό το μοντέλο όσον αφορά το οπτικοακουστικό.

ΒΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ απάντησε πριν 9 έτη

τελικα βρηκα λυση.απεγκατεστησα τον hd audio driver της realtek τελειως.αυτο το προγραμμα απενεργοποιει το μικροφωνο και δεν το βλεπει καθολου.κανοντας επανεκκινηση των windows 7 64bit που εχω αυτα κανουν μονα τους εγκατασταση εναν hd audio driver και τοτε λειτουργει το μικροφωνο κανονικα!μαλλον ειναι bug του software της realtek.τωρα δεν ξερω αν λειτουργει με windows 8.1 κανονικα.επισημα η acer δινει drivers μονο για windows 8.1.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Πολύ ωραία, Σταυρούλα, ευχαριστούμε για την απάντηση.