Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπροβλημα με το pc καποια βοηθεια..
Στέλιος Παναγόπουλος ρώτησε πριν 9 έτη

γεια σας
λοιπον υπαρχουν καποια θεματα (που να μην υπηρχαν)
1ον ΓΙΑΤΙ οταν περνει καποιος κατι καινουριο πρεπει να φοβαται μηπως εχει κατι και ειδικα οταν μιλαμε για pc ειναι πολυ ευκολο να ειναι κατι χαλασμενο..
2ον ανοιγο το pc και τις περισσοτερες φορες ανοιγει κανονικα αλλες δειχνει την εικονα του motherboard και απο εκει και περα τιποτα NO SINGAL ξερεται τι μπορει να ειναι?
3ον εκτος οτι πειρα την 4κ και εχει καμενο pixel και θα τους την γυρισω ΤΙ ΑΤΥΧΕΙΑ...... γινεται οταν ανοιγω καποια προγραμματα να ειναι σε κανονικο μεγεθος και οχι μικροσκοπικα?
4ον τα windows παιζει καποιο ρολο αν ειναι αγορασμενα η οχι?
5ον εχω το essential security που εχει απο μονο του ειναι αρκετο η μηπως να βαλλω καποιο αλλο?
Ευχαριστω

12 Απαντήσεις

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

και κατι τελευταιο ξερεται ποτε θα αρχιζουν να βγαζουν προγραμματα και windows συμβατα με 4κ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Στέλιο

Το να είναι κάτι καινούριο χαλασμένο είναι πολύ σπάνιο. Προσωπικά, εδώ και 15 χρόνια που αγοράζω πράγματα για τον υπολογιστή, για εμένα ή για πελάτες όταν εργαζόμουν παλιά σαν τεχνικός, ένας σκληρός δίσκος μου ήρθε μόνο DOA (Dead on arrival, χαλασμένος από την αρχή).

Για να σου βγάζει No Signal, πιθανώς να είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών, και μάλιστα σε επίπεδο hardware, να μην έχει σχέση με drivers. Παρεμπιπτόντως, και το καμένο pixel μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματική κάρτα γραφικών.

Τα προγράμματα φαίνονται μικροσκοπικά λόγω της υψηλής ανάλυσης σε σχετικά μικρού μεγέθους οθόνη. Κάνε δεξί κλικ -> Ανάλυση οθόνης και κάνε κλικ στη μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένου και άλλων στοιχείων.

Τα σπασμένα windows, εκτός του ότι είναι παράνομα, μπορούν να εμφανίσουν και απρόβλεπτα προβλήματα, ή να έχουν κρυμμένα Malware.

Είναι σχετικά μέτριο antivirus το Microsoft Security Essentials, και βαρύ για το σύστημα. Θα σου πρότεινα το Bitdefender.

Τα προγράμματα και τα Windows είναι ήδη συμβατά με 4k. Δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα.

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

28 inches είναι λίγες για 4κ?όταν ανοίγω πχ το chrome ή safari τα δείχνει κάπως θολά και σε ένα παιχνίδι το λολ κάποια πράγματα που κανονικά είναι μικρά γράμματα τα δείχνει μεγάλα και τα μεγάλα μικρά όπως και τον κέρσορα.. ακόμη για να αγοράσω anti.virus Καλύτερα όχι? Και τέλος τι Μου προτείνεις να τον πάω εκεί που το αγόρασα να τον δουν ή να ανοίξω το κουτί και να δω τι φταίει και αν είναι να ανοίξω το κουτί μπορείς να Μου πεις τι να ελέγξω και πως?

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

Και είναι και φορές που δεν.την ανοίγει καν.. Μέτα από 3-4 ρεσετ αν είμαι τυχερός ανοίγει κανονικά...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τα εικονίδια σίγουρα είναι σημαντικά μικρότερα σε σχέση με το 1920x1080 που έχουμε συνηθίσει, ή ακόμα και ελαφρώς μεγαλύτερες αναλύσεις όπως η 2560x1440.

Η οθόνη που έχεις λογικά είναι 3840x2160, που είναι σημαντικά μεγαλύτερη ανάλυση, αντί για 2.000.000pixel που θα είχε μια οθόνη Full HD, σε εσένα στριμώχνει 8.300.000pixel περίπου. Είναι λογικό να φαίνονται όλα σημαντικά μικρότερα.

Δοκίμασες αυτό που σου είπα, για να αυξήσεις το μέγεθος των εικονιδίων και των προγραμμάτων?

Στο LoL, έβαλες στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού τη σωστή ανάλυση για την οθόνη, 3840x2160 ή όσο είναι? Αν έχεις μικρότερη ανάλυση, τίποτα δεν θα εμφανίζεται σωστά.

Μπορείς να αγοράσεις Antivirus. Οι πληρωμένες σουίτες της Bitdefender είναι πολύ καλή επιλογή.

Για τον έλεγχο της κάρτας γραφικών, αν δεν έχεις δεύτερη κάρτα που να ξέρεις σίγουρα πως λειτουργεί για να τη δοκιμάσεις, θα πρέπει να πας τον υπολογιστή εκεί που τον αγόρασες, να κάνουν εκεί τις δοκιμές.

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

Τώρα δεν μπορώ να.δοκιμάσω κάτι ήταν τον πήγα να τον ελέγξουν..Έχω να ρωτήσω κάποια πράγματα ακόμα για 4κ τα 16GB ram είναι αρκετά? Επίσης να βάλλω άλλη μια gta 980 με sli και τέλος για ποιο γρήγορο internet παίζει ρόλο το router? (Με καλώδιο το συνδέω όχι με WiFi)
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

Για την gta 980 θα την βάλλω αν αξίζει ήταν είναι πολλά τα.λεφτά.αν δεν θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά δεν χρειάζεται να "πετάξω" τα λεφτα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η RAM δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση. 16GB είναι αρκετά ό,τι κι αν κάνεις, εκτός αν τρέχεις βαριά Photoshop ή πολλαπλές Virtual Machines.

Πιθανώς να χρειαστεί το SLI για παιχνίδια σε 4k, εξαρτάται και το παιχνίδι βέβαια. Έχει μεγάλη διαφορά. Όχι βέβαια διπλάσιες επιδόσεις, λόγω overhead, αλλά ένα 75-80% πάνω σίγουρα.

Ελάχιστο ρόλο παίζει το router για την ταχύτητα. Το μεγαλύτερο ρόλο την παίζει η απόσταση από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ και ύστερα η ίδια η καλωδίωση του σπιτιού.

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

Να ρωτησω κάτι άλλο μήπως ξέρεις. Έχω ακούσει οτι οι 4κ φτάνουν μέχρι τα 60 fps ισχυει? Και αν ισχυει τοτε ποιος ο λογος να βάλλει κάποιος και δεύτερη κάρτα γραφικών? Ευχαριστώ για αλλά μια φορα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το πόσα Hz είναι η οθόνη εξαρτάται από την οθόνη, όχι από την ανάλυση. Θα πρέπει να δεις η δική σου πόσα Hz έχει.

Απενεργοποιώντας το V-sync μπορείς να έχεις περισσότερα frames από τα Hz της οθόνης. Επίσης, με διπλές κάρτες σε αναλύσεις 4k θα μπορείς να έχεις σταθερά 60fps σε βαριά παιχνίδια, αν έχεις ενεργοποιημένο το V-sync.

Χώρια τα βαρύτερα εφέ που μπορείς να βάλεις, όπως Full Scene Antialiazing, καλύτερο shading κλπ

Μία κάρτα, με όλα στο ultra, με ανάλυση 4k, δεν αποκλείεται να γονατίσει σε ένα βαρύ παιχνίδι, αν όχι φέτος, ίσως του χρόνου.

Στέλιος Παναγόπουλος απάντησε πριν 9 έτη

Επειδή ειναι αρκετά αυτά που δεν ξέρω εχεις facebook η κάτι άλλο να μιλήσουμε ? Το e.mail μου ειναι panagopoulos.stelios@hotmail.com αν μπορείς στείλε μου πως σε λένε αν χρησιμοποιεις facebook η κάτι άλλο να μου λύσεις καποιες απορίες

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν απαντάω ερωτήσεις προσωπικά, Στέλιο, γιατί τότε θα έπρεπε να μιλάω όλη μέρα με κόσμο, και να λύνω ενδεχομένως τις ίδιες απορίες τρεις και τέσσερις φορές.

Μπορείς να κάνεις όσες ερωτήσεις θέλεις εδώ στο Site.