vaglag ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, έχοντας ο πατέρας μου τα windows 10 αλλά με 1gb (32-bit) αποφάσισα να του βάλω το zorin lite παράλληλα για να τα δοκιμάσουμε. Ενώ τα εγκατέστησα από τον οδηγό σας και τρέχουν πολύ ομαλά χωρίς να κολλάνε έχω κάποια σοβαρά προβλήματα. Αρχικά, το πληκτρολόγιο αφού ανοίξω τον υπολογιστή στη φάση που επιλέγω ποιο λειτουργικό θέλω δεν δουλευει. Δηλαδη δουλεύει όταν μπαίνει στα bios και μετά σβηνει, οπότε δεν μπορώ να επιλέξω τα windows. Πριν την εγκατάσταση του zorin σε εκεινο το σημείο το πληκτρολογιο δουλευε. Ύστερα μου φορτωνει αναγκαστηκά το zorin ως λειτουργικο γιατι τελειωνει ο χρόνος επιλογής και στη συνέχεια δουλευει κανονικά. Και 2) για ιντερνετ ειχα έναν wifi adapter. Ο οποίος με το zorin δεν δουλεύει. Δηλαδη βλέπει τα δίκτυα βάζω τον κωδικό του δικτύου μου, αλλά μετά δεν με συνδέει στο ιντερνετ. Με δευτερο ανταπτορα δοκιμαστικό που είχα (αλλά με πετάει συνέχεια έξω) μπαίνει στο ιντερνετ, αλλά έχει χάλια ταχύτητα. Γνωρίζετε πιθανες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, το πιθανότερο είναι κάποια ασυμβατότητα του λειτουργικού με το σύστημα σου..δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο..Στη θέση σου θα δοκίμαζα κάποιο άλλο λειτουργικό.

vaglag απάντησε πριν 4 έτη

Γίνεται να διαγράψω ΜΟΝΟ το zorin και να εγκαταστήσω το Linux lite στη θέση του? Διότι στα windows ο πατερας μου εχει αρχεια που χρειάζεται. Ή τουλάχιστον να διαγραψω το zorin και να εχω ΜΟΝΟ τα windows?

vaglag απάντησε πριν 4 έτη

Λοιπόν απλά για ενημέρωση βρηκα λυση για το πληκτρολογιο. Έψαξα και ενεργοποίησα μια επιλογή από τα BIOS να είναι ενεργοποιημένο το πληκτρολογιο από usb και καταφερα να αλλαξω το λειτουργικο συστημα.