Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με “Χτισιμο” υπολογιστη
Peros Antonis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημερα Αγγελε! Καλες γιορτες κιολας :) ... αυτες τις μερες ηρθαν τα πραγματα που ειχα παραγγειλει για το pc... (θα βαλω link στο τελος με τα πραγματα)... Αφου λοιπον τον εχτισα τον υπολογιστη πατησα το κουμπακι να αναψει, αναψε αλλα μετα απο 3-4 δευτερολεπτα εσβησε.. και το κανει παντα αυτο, λειτουργικο συστημα ακομα δεν εχει,
και η οθονη δεν αναβει καθολου..
τι πιστευεις μπορει να φταιει?
Κατι ακομα.. οταν το εφτιαχνα δεν ειχα βαλει καλα την ασφαλεια της μητρικης πανω στον επεξεργαστη και ανοιξε αποτομα.. λες απο εκει να επαθε καμια ζημια η μητρικη η ο επεξεργαστης?
πως θα μπορεσω να δω αν εχει παθει ζημια κατι απο τα δυο?..
και κατι αλλο... απο τα ανεμηστηρακια που ειχε μεσα το κουτι οταν συνδεσω καποιο ανεμηστηρακι στην θυρα 1 κατω αριστερα μολις αναψω τον υπολογιστη παει να γυρισει αλλα σταματαει και ακουγεται ενας ηχος σαν να πεφτει καποια ασφαλεια και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα σβηνει παλι ο υπολογιστης, ενω αν το ιδιο ανεμιστηρακι το βαλω σε αλλη θυρα θα δουλεψει κανονικα..
Συγνωμη αν σε κουρασα με το μεγαλο ποστ αλλα σπαω το κεφαλι μου και δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει...
Ενα βιντεο με τον υπολογιστη οταν παω να τον αναψω να δεις τι κανει πως θα μπορεσω να σου στειλω?

Τα πραγματα που εχω παρει ειναι

Μητρικη Gigabyte Ga x99 Gaming 7 Wifi
Επεξεργαστης Intel Core i7 5820k
Καρτα γραφικων Evga Geforce Gtx 970 FTW
Ψυκτρα επεξεργαστη Corsair H100i
Μνημες Ram Corsair Vengeance Lpx 16gb DDR4 2666Mhz
Τροφοδοτικο Thermaltake Smart Se 630w
Σκληρος Δισκος Wd Caviar Black 1tb
Κουτι Corsair Carbide 330R

Ευχαριστω προκαταβολικα Αγγελε :)

9 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 9 έτη

δεν εχω ιδεα για ποια ασφαλεια μιλας (ισως καποιος αλλος καταλαβει).βεβαιωσου οτι οι ram ειναι καλα κουμπωμενες πρεπει να ακουσεις ενα "κλιτς" οταν τις τοποθετεις...αμα δε ειναι ram ,κανε cmos reset ,αμα δε λυσει ουτε αυτο το προβλημα σου τοτε θα σου προτεινα να λυσεις το pc και ακολουθα αυτο τον οδηγο για να το συναρμολογησεις σωστα και προσεκτικα.

Peros Antonis απάντησε πριν 9 έτη

οταν λεω ασφαλεια εννοω τον ηχο.. κανει ενα τακ και σταματαει να γυριζει το ανεμηστιρακι και μετα απο μερικα δευτερολεπτα κλεινει ο υπολογιστης... Τωρα cmos reset σε καινουρια κομματια? Θα το δοκιμασω παντως και θα ενημερωσω για το τι εγινε! ευχαριστω! :)
Κατι αλλο... στην καρτα γραφικων μου (Evga geforce gtx 970 ftw) η σωστη συνδεση με το τροφοδοτικο ειναι να βαλω και τα 2 6pin καλωδια πανω η μονο το ενα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αντώνη, αυτό που ρωτάει ο Γιώργος, και για το οποίο αναρωτιέμαι κι εγώ, είναι τι εννοείς όταν λες "δεν ειχα βαλει καλα την ασφαλεια της μητρικης". Σε ποια ασφάλεια αναφέρεσαι?

Φυσικά και πρέπει να βάλεις και τα 2 6pin καλώδια, αν χρειαζόταν μόνο ένα θα είχε μόνο μία υποδοχή.

Δες γενικά αυτόν τον οδηγό για όταν δεν ανοίγει ο υπολογιστής για τις δοκιμές που πρέπει να κάνεις.

Peros Antonis απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα αγγελε! Λάθος δικό μου που δεν το διατύπωσα σωστά.. ασφάλεια εννοούσα εκεί που μπαίνει ο επεξεργαστής πανω στην μητρική...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ακόμα δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να άνοιξε απότομα. Δεν είχες βάλει την ψύκτρα πάνω?

Ακόμη κι αν για κάποιο λόγο δεν είχες κλείσει καλά το μέταλλο που κρατάει τον επεξεργαστή, η ψύκτρα θα το κρατούσε στη θέση του, δεν θα υπήρχε περίπτωση να ανοίξει απότομα.

Προς το παρόν μην συνδέσεις τίποτα περιττό στη μητρική. Μόνο την κάρτα γραφικών και το αντίστοιχο καλώδιο της οθόνης, τα καλώδια του κουτιού για να λειτουργεί το κουμπί, και τον ανεμιστήρα της ψύκτρας του επεξεργαστή, τίποτα άλλο.

Όταν όλα θα λειτουργούν, τότε συνδέεις και τα υπόλοιπα.

Peros Antonis απάντησε πριν 9 έτη

Συγνώμη αγγελε και πάλι μάλλον δεν το είχα πει καλά.. Αυτό έγινε όταν έβαζα τον επεξεργαστή πάνω στην μητρική έξω από το κουτί πριν βάλω την ψύκτρα πάνω.. δεν είχε κλείσει καλά η ασφάλεια και άνοιξε απότομα, πετάχτηκε λίγο στον αέρα ο επεξεργαστής και έπεσε πάλι πάνω στή μητρική στην θέση του..Από εκεί φοβαμαι μην έγινε κάποια ζημιά η στον επεξεργαστή η στις ακίδες της μητρικής στην βάση του επεξεργαστή..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, εφόσον έγιναν έτσι τα πράγματα, δεν αποκλείεται να προξενήθηκε ζημιά ή στον επεξεργαστή ή τη μητρική.

Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις και να βρεις τι φταίει είναι δοκιμάζοντας άλλο επεξεργαστή ή άλλη μητρική, δεν υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος.

Peros Antonis απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπερα αγγελε και ευχαριστω που αχοληθηκες να με βοηθησεις!! :) τελικα ο υπολογιστης αναψε!! το θεμα μαλον ηταν οι μνημες ραμ γιατι αφου τις εβγαλα ολες και τις εβαλα παλι μια μια σιγα σιγα δοκιμαζοντας, αναψε και με εβγαλε στην οθονη του Bios με ενα μηνυμα να ξαναφτιαξω τις ρυθμισεις γιατι ειχα κανει reset που εβγαλα την μπαταρια... μενει τωρα να συνδεσω τον σκληρο δισκο, την υδροψηξη,και το CD και ετοιμο!!! :)
αα και η μητρικη και ο επεξεργααστης δεν ειχαν παθει απολυτως τιποτα τελικα :) ..

Και μια ερωτηση στο τελος.. Στο μαγαζι θα ζητησω απλα θερμικη παστα για τον επεξεργαστη η καπως αλλιως το ζητανε? :)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, θερμική πάστα για τον επεξεργαστή. Αν έχουν την Artctic Silver, είναι καλή επιλογή.