Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠροβλημα με Bitdefender antivirus internet security
Georgia Antwniou ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας,
Εχω το εξης θεμα. Ο σταθερος υπολογιστης μου (win7 32bit παλιος) ξαφνικα δεν διαβαζει τις sd cards που βαζω ειτε στη υποδοχη που εχει το front panel της θηκης ειτε στην υποδοχη που εχει ο εκτυπωτης (Hp8600). Για την ακριβεια μολις την βαzω κανει autorun δλδ την αναγνωριζει αλλα μολις παω να ανοιξω το περιεχομενο της πατωντας σε καποιον φακελο η ρολαροντας με το ποντικι κολλανε τα παντα ποντικι-πληκτρολογιο δεν δουλευουν και μενει ετσι με τις ωρες αν δεν πατησω το reset απο το κουτι. Εδω και χρονια δεν ειχα κανενα προβλημα και αυτο μου συμβαινει δυο εβδομαδες. Στην αρχη πιστεψα οτι μαλλον χαλασε η καρτα και ειπα να την δοκιμασω σε ενα λαπτοπ που εχω με win10. Την εβαλα και τρεχει κανονικα χωρις προβληματα. Αλλαξα ανταπτορα στην sd card, εβαλα και αλλη καρτα δοκιμασα δλδ συνδυασμους να δω τι γινεται και σε ολες παγωναν ολα οταν πηγαινα να ανοιξω το περιεχομενο τους. Θεωρησα οτι μαλλο χαλασε το front panel και ειπα να το τεσταρω αν θα μου κανει τα ιδια σε safe mode. Εκανα εκκινηση σε safe mode εβαλα την καρτα και δουλευαν ολα κανονικα χωρις κανενα προβλημα οποια καρτα και να εβαζα. Εκει καταλαβα οτι μαλλον με καποιο Software εχω θεμα και εψαχνα να βρω τι ειχα εγκαταστησει προσφατα. Αυτο που ειχα περασει ηταν updates των windows, της καρτας γραφικων και updates του bitdefender. Για να δω αν φταιει κατι απο ολα αυτα γυρισα πισω τον υπολογιστη 3 μηνες με το rollback που εχω εγκαταστησει σε χρονο που ετρεχε το bitdefender 2017. Δοκιμασα τους card readers και δουλευαν αψογα οποτε βεβαιωθηκα οτι κατι απο τα τρια μου ειχαν δημιουργησει το θεμα. Εκανα απο εκεινο το χρονο update τα windows, εκανα επανεκκινηση και παλι οι card readers λειτουργουσαν μια χαρα. Εκανα μετα update και στους drivers της καρτας γραφικων και παλι λειτουργουσαν ολα καλα. Εκανα τελος update στο bitdefender, μου περασε το 2018 και οταν εκανα επανεκκινηση επανηλθε το προβλημα και παλι δε μπορουσα να διαβασω καμια καρτα παγωνε η οθονη, κολλαγαν ολα κτλ.
Συνεπως θεωρω οτι το προβλημα μου ειναι στο bitdefender και ψαχνω να βρω γιατι και τι πρεπει να αλλαξω. Να σας πω οτι με τα usb δεν εχω κανενα θεμα τα διαβαζει κανονικα το pc. Απενεργοποιησα την σαρωση οταν συνδεεται καρτα ή usb και παλι δεν ειχε αποτελεσμα, απενεργοποιησα την λειτουργια για τα ασφαλη αρχεια και τους προστατευμενους φακελους απο το interface του bitdefender αλλα παλι τιποτα. Γενικα ψαχνω να πειραξω καποια ρυθμιση στο αντιικο που μου προκαλει αυτη την δυσλειτουργια οταν βαζω sd καρτα στο pc αλλα δεν βρισκω λυση. Το απεγκατεστησα στο τελος τελειως και ολα λειτουργησαν καλα. Μολις το εγκατεστησα παλι κολλαγαν ολα οταν εβαζα καποια sd card και προσπαθουσα να ανοιξω το περιεχομενο της.
Μπορειτε να με βοηθησετε γιατι εχω αυτο το θεμα?
Απο το bitdefender δεν ξεκιναει  το προβλημα με βαση οσα σας ειπα?
Τι να κανω για να διορθωθει με δεδομενο οτι δεν μπορω να ειμαι χωρις αντιικό και δεν θελω να αλλαξω το bitdefender που δυο χρονια που το εχω με εχει αφησει πολυ ευχαριστημενο? Αλλωστε δεν ειχα κανενα θεμα με τα card reader μεχρι πριν 2 εβδομαδες.
Αν κανω φορματ και τα ξαναπερασω πιστευετε οτι θα φτιαξει? Τι να κανω?
ΥΓ: χρησιμοποιω τις δοκιμαστικες εκδοσεις του bitdefender internet security για 90 μερες που δινετε στο site σας.
Ευχαριστω
Κωστας

6 Απαντήσεις

Georgia Antwniou απάντησε πριν 6 έτη

Με συγχωρειτε που βγηκε ως Γεωργια η ερωτηση, συνδεθηκα κατα λαθος με τον λογαριασμο της αδερφης μου.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Έτσι όπως τα περιγράφεις, όντως φαίνεται να φταίει το Bitdefender. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φτιάξει με format, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση για να δοκιμάσεις, εφόσον ήδη απεγκατέστησες το πρόγραμμα και κάνει το ίδιο μετά την επανεγκατάσταση.
Έχει κάποια επιπλέον επιλογή το bitdefender για σκανάρισμα της κάρτας που να μπορείς να απενεργοποιήσεις;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Έτσι όπως τα περιγράφεις, όντως φαίνεται να φταίει το Bitdefender. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φτιάξει με format, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση για να δοκιμάσεις, εφόσον ήδη απεγκατέστησες το πρόγραμμα και κάνει το ίδιο μετά την επανεγκατάσταση.
Έχει κάποια επιπλέον επιλογή το bitdefender για σκανάρισμα της κάρτας που να μπορείς να απενεργοποιήσεις;

Georgia Antwniou απάντησε πριν 6 έτη

Οχι δεν βρισκω κατι αλλο στο interface του bitdefender που να σχετιζεται με card readers.
πηγα να δοκιμασω εγκατασταση του αντιικου σε safe mode αλλα δε γινεται γιατι δεν λειτουργει η καρτα δικτυου σε αυτην την λειτουργια και δεν εχω συνδεση ιντερνετ.
Δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δυστυχώς δεν βρίσκω κι εγώ κάποια επιλογή που να μπορεί να βοηθήσει στο Bitdefender.

Georgia Antwniou απάντησε πριν 6 έτη

Αναγκαστηκα δυστυχως και το εβγαλα το bitdefender. Εβαλα τo ετησιο δωρεαν kapersky και δεν εχω κανενα θεμα με τους card readers. Ελπιζω να ειναι εφαμιλλο οπως γραφετε στο αρθρο σας για τα καλυτερα δωρεαν αντιικα του 2017. Δυστυχως ειναι μονο antivirus και οχι internet security οποτε δεν εχω firewall (φαινεται και πιο φτωχο το interface του με μια πρωτη ματια) και θα τρεχει αυτο των windows αλλα αφου δεν μπορω να κανω κατι θα συμβιβαστω μεχρι να βγει το δωρεαν bitdefender 2019 που ισως λειτουργει παλι ωραια οπως η εκδοση του 2017.