Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΠροβλημα με NOTEPAD και LAPTOP ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
Petros Papadαk ρώτησε πριν 5 μήνες

ΕΡΩΤΗΣΗ 1.
Ξαφνικά σήμερα εξαφανίστηκε από την έναρξη και την γραμμή εργασιών το notepad . Προσπαθώντας να ανοίξω κάποιο text αρχείο  μου εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ότι η < η εγκατάσταση απέτυχε - Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του λογισμικού σας > . Βρίσκω την επέκταση notepad.exe την εκτελώ , ανοίγει η εφαρμογή , κάνω άνοιγμα αρχείου , ανοίγω το συγκεκριμένο αρχείο και το ανοίγει . Κάνω αποθήκευση και το αποθηκεύω . ΄Οταν όμως προσπαθώ να το ανοίξω από την εξερεύνηση αρχείων με διπλό κλικ , τότε εμφανίζει το μήνυμα που σας ανάφερα πιο πάνω. ΄Αργοτερα σήμερα διαπίστωσα ότι είχε γίνει μια ενημέρωση από το WINDOWS UPDATE η < 2023-11 αθροιστική προεπισκόπηση ενημέρωσης για Windows 11 Version 23H2 για συστήματα που βασίζονται σε x64 (KB5032288) >. ΄Αρα να υποθέσω ότι πιθανόν να φταίει η ενημέρωση ? Προσπάθησα να κατεβάσω το notepad από το store αλλά μου βγάζει κωδικό σφάλματος 0x80070057 .
ΕΡΩΤΗΣΗ 2.
Πρόσφατα απόκτησα ένα νέο laptop ACER NITRO 5 – AN 517-54 . Το κακό είναι ότι το μηχάνημα είχε αγοραστεί στην Γερμανία και έχει γερμανικό πληκτρολόγιο. Αυτό κάπως ξεπεράστηκε. Το πρόβλημα είναι παρ΄ ότι έχω ορίσει γλώσσα Ελληνικά , όταν κάνω π.χ μια επαναφορά από είδωλο , το μενού που εμφανίζεται είναι στα γερμανικά. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω ?
 
Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας παραφόρτωσα με τις ερωτήσεις μου

6 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Πρώτα πρέπει να λύσεις το ζήτημα με το error 0x80070057. Έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο? Μήπως γίνεται να σβήσεις αρχεία που δε χρειάζονται? Από τον Explorer κάνεις Right-click->Properties στο drive και επιλέγεις πρώτα Tools->Error checking->Check (θα πρέπει να διορθώσει τα λάθη), και μετά General->Disk Cleanup (ίσως σου απελευθερώσει κάποιο χώρο).
 
Για το πρόβλημα με το Notepad μάλλον έχει αλλάξει ή χαθεί το association του text-filetype με την εφαρμογή Notepad. Μπορείς να το επαναφέρεις ως εξής: κάνεις right-click σε ένα text-file και επιλέγεις Open with->Choose another app. Θα σου εμφανίσει ένα dialog με διάφορες επιλογές apps, λογικά είναι και ο Notepad μέσα (αν δεν υπάρχει επιλέγεις More Apps->Look for another app on this PC), το επιλέγεις, τσεκάρεις το Always use this app to open .txt files και πατάς το OK.

Petros Papadαk απάντησε πριν 5 μήνες

΄Εχουν γίνει όλα αυτά χωρίς αποτελεσμα .  Σκεφτομαι να κανω επανεγκατασταση στα win 11 μηπως λύσω και το πρόβλημα της γλώσσας .

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Το ζήτημα με το Notepad δεν είναι δυνατό να μη μπορεί να λυθεί, εφόσον η εφαρμογή λειτουργεί. Association ενός file-type (.txt εν προκειμένω) μπορεί να γίνει για οποιαδήποτε εφαρμογή, πχ να ανοίγουν με το Notepad++, ή ακόμα και με το web-browser. Κι αυτό όπως περιέγραψα παραπάνω γίνεται κι από τον Explorer. Δε βλέπω το λόγο γιατί δε μπορεί να γίνει με το Notepad.
 
Επίσης "πρόβλημα γλώσσας" δεν υπάρχει στα σύγχρονα Windows. Το σύστημα είναι Unicode, η γλώσσα για τον χρήστη (UI Langauge) μπορεί να οριστεί και να αλλαχτεί, όπως επίσης και οι ρυθμίσεις για το πληκτρολόγιο, πχ εγκατάσταση/απεγκατάσταση γλωσσών και πληκτρολογίων. Το πρόβλημα με το είδωλο μπορεί να οφείλεται στο ότι είχε φτιαχτεί όταν η γλώσσα ήταν στα Γερμανικά, οπότε επιχειρεί να επαναφέρει μια γερμανική εγκατάσταση.

Petros Papadαk απάντησε πριν 5 μήνες

Επαναλαμβάνω ότι έχω ενα είδωλο συστήματος πριν 3 ημέρες. ΄Οταν το επαναφέρω όλα λειτουργούν κανονικά. Όταν κανει το update : 2023-11 αθροιστική προεπισκόπηση ενημέρωσης για Windows 11 Version 23H2 για συστήματα που βασίζονται σε x64 (KB5032288) εξαφανίζεται από την γραμμή εργασιών το εικονίδιο του σημειωματάριου. Οποιοδηποτε αρχείο .txt η .srt πάω να ανοιξω , μου εμφανιζει το μήνυμα : < η εγκατάσταση απέτυχε Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του λογισμικού σας >  Στην έναρξη υπάρχει και ανοίγει και έχει μια ειδοποίηση που λέει ότι υπάρχει μία νέα έκδοση του notepad και έχει ένα πλαίσιο που λέει εκκίνηση και το οποίο είναι ανενεργό. Προσπάθησα να το κατεβάσω από το mic. store αλλά δεν το εγκαθιστά και λέει ότι υπάρχει πρόβλημα . Μπορώ να σου στείλω screenshots.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Περίεργο, γιατί το Notepad δεν είναι μια εφαρμογή που λαμβάνει ενημερώσεις συχνά - κι απ' όσο γνωρίζω δεν το εγκαθιστάς από το Microsoft Store - μήπως πρόκειται για μια 3rd-party app? Αν το γνωστό κλασσικό Notepad (αυτό που βρίσκεται στο C:\Windows\System32) λειτουργεί, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να οριστεί ότι τα .txt files θα ανοίγουν μ' αυτό (γίνεται απλά, με τη διαδικασία που περιγράφω στην πρώτη μου απάντηση). Υποψιάζομαι ακόμα μήπως τα αρχεία που πας να ανοίξεις δεν είναι .txt, αλλά κάτι άλλο - δε θα έπρεπε να προσπαθεί να εγκαταστήσει κάτι. Τι σου εμφανίζει αν κάνεις Right-click->Properties?

Petros Papadαk απάντησε πριν 5 μήνες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου . Να μην σε ταλαιπωρώ άλλο θα κάνω μια καθαρή εγκατάσταση στα win11 και βλέπουμε.