Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροβλημα με partitions και μη ενχωρηση δισκου

Καλημερα , εδω και μερες προσπαθω να κανω ενχωρηση του μη ενεργου κομματιου του δισκου μου αλλα δεν με αφηνει , γραφει οτι δεν υπαρχει διαθεσιμος χωρος , υπαρχει λυσει για αυτο το προβλημα ???
Δειτε και το παρακατω link
http://prntscr.com/l8kjjm
Eυχαριστω..

3 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

δοκίμασε να κάνεις format μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι του δίσκου (121,1 GB) και να το μετατρέψεις σε NTFS format όπως είναι τα υπόλοιπα. εάν τα windows δεν σε αφήνουν χρησιμοποίησε ένα linux live usb/cd και με την βοήθεια του gparted άλλαξε το συγκεκριμένο partition όπως περιέγραψα πριν. μετά κάνε εκχώρηση.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

αν προσπαθείς πάντως να κάνεις εκχώρηση στο 110,78 GB μάλλον θα χρειαστεί να μετακινήσεις το 121,1 κοντά στο άλλο και αν το κάνεις αυτό μπορεί να χάσεις ότι υπάρχει στα partions που είναι μερικά MB. βεβαιώσου τι ακριβώς κάνουν τα partition που είναι μερικά MB (γιατί υπάρχουν) πριν κάνεις οποιαδήποτε μετακίνηση. ίσως αν κάνεις εκχώρηση σε βήματα αλλά και πάλι μαλλον θα χάσεις αυτά τα paritions. αν το κάνεις πάντως NTFS το τελευταίο (το 121,1 GB) μάλλον τα windows θα το αναγνωρίζουν κανονικά σαν έξτρα δίσκο και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις βάζοντάς του ένα όνομα όπως V: (όπως είναι ο C:).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και από μένα,
Αν ο δίσκος είναι MBR (που σίγουρα είναι), δεν μπορείς να δημιουργήσεις πάνω από 4 partitions. Γι αυτό σου εμφανίζει το σφάλμα.