Mpampis Machairidis ρώτησε πριν 9 έτη

καλησπερα,οταν ανοιγω το pc και εμφανιζει την επιφανεια εργασιας μετα απο ενα λεπτο κολαει,παγωνουν τα παντα, δεν κουνιετε τιποτα,το κανω reset απο το κουμπι και παλι τα ιδια,εκανα φορματ και παλι τα ιδια και σκεφτομαι μηπως η καρτα γραφικον μου εφτασε στο τελος της,εκτος αν ειναι αλλου το προβλημα, pls help

14 Απαντήσεις

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

oταν λετε να τσεκαρω την ram?

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

ram ειναι η μνημες του υπολογιστη σου......προφανως καποια εχει προβλημα ειτε η μνημη ,ειτε η θυρα της μνημης(μπιγκ προμπλεμ ιζ δατ).....αν εχει 2 βγαλε την μια και ξαναδοκιμασε......μετα βαλε την πανω κατω.....μετα βαλε την αλλη......σε καποιο συνδυασμο ισως να μην εχεις προβλημα.......μετα αντε και παρε μια ιδια και αλλαξε την!!!!

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

εκανα το τεστ ram και δεν βρηκε κανενα προβλημα, τι να κανω? pls help

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Εαν η μητρικη σου εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων, αφαιρεσε την εξωτερικη και δοκιμασε αν σου κανει τα ιδια, επισης κοιτα μηπως η μητρικη εχει καποιους φουσκωμενους πυκνωτες.

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

δεν βλεπω να εχει καποιο βιζμα ωστε να κουμπωσω την οθονη αρα μαλλον δεν εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων.
απ'οτι ειδα η μητρικη εχει περιπου 6-7 πυκνωτες,φουσκωμενοι ελαφρος απο την επανω μερια, στο ασιμη χρωμα,αυτους γυρο απο τον επεξεργαστη, τη κανω τωρα? αλλαζω μητρικη? και αν ναι πως ξερω τι να παρω?

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

Ναι εχει τελικα καποιους πυκνωτες φουσκομενους απο την επανω τους μερια

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Αμα μπορεις να τους αλλαξεις, δεν ειναι πολυ δυσκολο, αλλα αν δεν γνωριζεις πρεπει να βρεις καποιον φιλο σου να γνωριζει την διαδικασια, πρεπει να δεις τα χαρακτηριστικα του καθε πυκνωτη και να τους αντικαταστησεις με ακριβως τους ιδιους.
Aν βεβαια η μητρικη ειναι παλαια και εχεις την δυνατοτητα μπορεις να την αναβαθμισεις.
Διαβασε εδω, πως καποιοι αλλαξανε φουσκωμενους πυκνωτες σε καποια οθονη, εχει αρκετες λεπτομερειες, παρομοια με το θεμα σου.
http://www.thelab.gr/topic/106596-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-samsung-tft-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82/
επισης κοιτα και αυτο το video, ειδικα μετα το 9ο λεπτο:
https://www.youtube.com/watch?v=Ac8pNSRJ0LE

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

H μητρικη moy εχει καποιους φουσκωμενους πυκνωτες.
γυρο απο τον επεξεργαστη

Mpampis Machairidis απάντησε πριν 9 έτη

εχει φουσκωμενους πυκνωτες. τι να κανω?

gewrgios pappas απάντησε πριν 9 έτη

Να τη πεταξεις και να αγορασεις καινουργια ρε αρχηγε ..ο ερμης νομιζει οτι ειναι ευκολο να αλλαξεις πυκνωτη σε pcb λες και ειναι διατρητη πλακετα..αμα δες εχεις εξοπλισμο και εμπειρια δεν ακουμπας πλακετα

Ermis απάντησε πριν 9 έτη

Αφου στα εγραψα, τι ηθελες να σου πω, αφου ειναι καμμενοι, η βρισκεις καποιον γνωστο σου που γνωριζει, (αν δεν γνωριζεις εσυ), η περνεις αλλη, οπως ειπε και george.
(Ρε george, σιγα τον εξοπλισμο, ενα κολλητηρι των 20 eurο, λιγο καλάι και να του πιανει το χερι.)

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Μπάμπη
Δές λίγο αυτό μήπως και σε βοηθήσει:
https://www.pcsteps.gr/1377-10-most-common-windows-crashes/
Μήπως και είναι κάτι άλλο, χωρίς να αμφισβητώ βέβαια τους προλαλήσαντες, και σου βγεί κάπως φθηνότερα.
Η αγορά καινούργιας μητρικής νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση από την αλλαγη πυκνωτή, (προσωπική μου άποψη) μιάς και αφού βλέπεις αρκετούς φουσκωμένους δεν θα αργήσουν και οι υπόλοιποι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@Mpampis Machairidis όπως είπε και ο Γιώργος Παππάς, πέταμα η μητρική και παίρνεις άλλη

@Ermis, αν ο Μπάμπης δεν είναι ηλεκτρονικός με εμπειρία χρόνων, ό,τι και να κάνει, χειρότερη ζημιά θα κάνει στη μητρική.

Μιλάμε για τυπωμένο κύκλωμα εξαιρετικά μεγάλης πυκνότητας και πολυπλοκότητας, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί απλά να "πιάνει το χέρι του".