Keyser Söze ρώτησε πριν 10 έτη

το pc μου έχει μητρική Gigabyte Technology, H55M-S2 και πήρα αυτή τη RAM: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550508 , και κάθε φορά που πάει να φορτώσει τα windows κάνει επανεκκινήσεις! τι φταίει;;

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καταρχάς, βγάζοντας τη νέα μνήμη, μπαίνει κανονικά στα Windows? Για να βεβαιωθούμε πως όντως φταίει αυτό, και δεν είναι κάποιο άλλο πρόβλημα που συνέπεσε.

Αν όντως φταίει η μνήμη, πόσες θύρες για μνήμη έχεις στη Motherboard, και πως είναι τοποθετημένες οι μνήμες σου? Οι Motherboard με τέσσερις θύρες έχουν ανά δύο το ίδιο χρώμα για χρήση σε Dual DDR. Αν βάλεις δύο διαφορετικές μνήμες στις δύο θύρες με το ίδιο χρώμα, θα προσπαθήσουν να δουλέψουν σε Dual DDR και αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Πες μου πως είναι τοποθετημένες οι μνήμες σου, για να δούμε από εκεί και πέρα τι θα χρειαστεί να δοκιμάσεις.

Keyser Söze απάντησε πριν 10 έτη

2 dual DDR3. Τις δοκίμασα ξεχωριστα και πάλι τα ίδια κάνει. Με την προηγούμενη RAM μπαίνει κανονικά πάντως.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αν βάλεις μόνο τη νέα μνήμη, χωρίς την παλιά, λειτουργεί? Μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικές μνήμες.

Αλλιώς, μάλλον είσαι άτυχος και έχεις πέσει σε μεγάλη ασυμβατότητα ανάμεσα στις παλιές και νέες μνήμες. Συμβαίνει καμιά φορά, ανάμεσα σε μνήμες διαφορετικών κατασκευαστών.

Keyser Söze απάντησε πριν 10 έτη

Όχι με την καινουρια μόνο δε λειτουργεί,ούτε με τις δύο μάζι. Επίσης, έβαλα τα linux τα οποία άνοιγαν (με την καινούρια  RAM μόνη της) αλλά μετά από λίγα λεπτά από μόνο του ή αν άνοιγα πχ το mozilla κράσαρε ή έκανε επαναεκκινηση!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ελαττωματική η νέα μνήμη.

Keyser Söze απάντησε πριν 10 έτη

Οκ σ' ευχαριστώ πολύ.