greg ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους , πριν λιγες μερες αγορασα τον samsung 960 evo m.2  , εχω ομως παλια μητρικη (EVGA 131-GT-767-TR ) πηρα και ανταπτορα (ASUS HYPER M.2 X4 MINI ) εκανα αντιγραφη τα windows με το Macrium Reflect  και ολα καλα , κανω επανεκκίνηση το pc μου και μπαινω στα BIOS για να δωσω εντολη να ξεκιναει απο τον Samsung αλλα δε τον βλεπουν πουθενα , ξανα ανοιγο το pc μου με τον παλιο δισκο  και  μπαινω στον Υπολογιστη μου και υπηρχε κανονικα μετα μπαινω στη διαχειριση συσκευων και τον βλεπουν κανονικα ( Φωτο ) μπορει καποιος να βοηθηση ??? Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα  

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.
Η μητρική σου είναι πολύ παλιά και με απλό BIOS, όχι UEFI, ως εκ τούτου δεν έχει επιλογή για boot από PCI-E. Πολλοί κάτοχοι το ζητούν, αλλά δεν πρόκειται να γίνει, για τεχνικούς λόγους.
Πιθανώς η λύση θα ήταν να περάσεις σε ένα USB το Plop Boot Manager με κάποια εφαρμογή όπως το Rufus, και να κάνεις boot από το USB. Το περιβάλλον του Plop θα σου επιτρέπει λογικά να επιλέξεις τον M.2 SSD.
Απλά θα πρέπει να κάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που θα ανοίγεις ή θα κάνεις επανεκκίνηση στον υπολογιστή.

greg απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστω πολυ που απαντησες . Πιο  παλια  ειχα πανω στη μητρικη εναν OCZ RevoDrive 3 120GB PCI-Express2.0x4 RVD3-FHPX4-120G και το εβλεπε κανονικα 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εκεί όμως ήταν ο δίσκος απευθείας στο PCI-Express, αυτόνομα. Τώρα που παρεμβάλλεται ο αντάπτορας της Asus, που είναι μια έξτρα συσκευή, αυτό είναι πιθανό να δυσκολεύει την αναγνώριση από το BIOS.

greg απάντησε πριν 6 έτη

Οκ  καταλαβα , ευχαριστω πολυ και καλο βραδυ