Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα με Teamviewer Wake on lan
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ρώτησε πριν 6 έτη

Χρήστος. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το Wake up Lan λειτουργούσε μέχρι πριν λίγο καιρό με TeamViewer μέσω της εφαρμογής για smartphone και δίκτυο 4g. Τώρα δεν λειτουργεί. Εχω τρεις υπολογιστές που λειτουργούσαν κανονικά. Αυτό που εχω παρατηρήσει είναι ότι όταν έχω ανοιχτό κάποιον από τους υπολογιστές τότε μπορώ να ανοίξω και τους άλλους. Όλα αυτά παντα μέσω της εφαρμογής για τηλέφωνα και πάντα με σύνδεση δεδομένων μέσω 4g. Μέσω WiFi δουλεύει κανονικά. Μπορείτε να βοηθήσετε?

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χρήστο και καλές γιορτές,
Έχεις μεγάλη διαφορά το αν χρησιμοποιείς το Wifi του σπιτιού σου ή δεδομένα.
Με το Wifi είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο του σπιτιού σου, ενώ με τα δεδομένα όχι.
Ρίξε μια ματιά εδώ τις διαφορές στις ρυθμίσεις που απαιτούνται:
https://community.teamviewer.com/t5/tkb/articleprintpage/tkb-id/Knowledgebase/article-id/2

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Είναι όλα τα βήματα οκ. Το θέμα είναι ότι δούλευε εδώ και και δύο χρόνια και τώρα δεν δουλεύει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες. Έγινε κάποια αλλαγή την περίοδο που σταμάτησε να λειτουργεί? Άλλαξε έκδοση teamviewer, firmware στο router, κάτι στο Dynamic DNS αν χρησιμοποιείς για πρόσβαση εκτός σπιτιού?

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Η έκδοση teamviewer αναβαθμίζεται αυτόματα και δεν μπορώ να ξέρω αν το εχει επηρεάσει,το ίδιο γίνεται και με το firmware στο router από την εταιρεία παροχής internet. Το Dynamic DNS που χρησιμοποιώ παραμένει κι αυτό το ίδιο που είχα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Και κάτι ακόμα αξιοπερίεργο. Όταν ένας από τους υπολογιστές είναι ανοιχτός, τότε δέχεται την εντολή μέσω TeamViewer από τηλέφωνο με σύνδεση μέσω 4g!!!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το πιο απλό είναι να δοκιμάσεις να βάλεις μια παλαιότερη έκδοση του Teamviewer, για να δεις αν κάνει διαφορά.
Για το firmware, μπορείς να ελέγξεις στο router αν κρατάει logs που να δείχνουν πως έγινε κάποια αναβάθμιση. Βέβαια το να πας σε παλαιότερο firmware δεν είναι λύση, καθώς τα firmware κλείνουν κενά ασφαλείας, οπότε ή θα πρέπει να ψάξεις να δεις αν το τελευταίο firmware έχει δημιουργήσει σε κάποιον άλλο αυτό το πρόβλημα, ή να το πάρεις απόφαση και να αλλάξεις router, για να έχεις ένα που θα είναι πιο σταθερό στο θέμα του wake on LAN.

Το ότι λειτουργεί αν είναι ένας υπολογιστής ανοιχτός μπορεί να οφείλεται είτε στο Teamviewer ή στο να κρατάει το router σε εγρήγορση για την εφαρμογή του wake on lan. Κάπου ανάμεσα στα δύο βρίσκεται η λύση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

"Το ότι λειτουργεί αν είναι ένας υπολογιστής ανοιχτός μπορεί να οφείλεται είτε στο Teamviewer ή στο να κρατάει το router σε εγρήγορση για την εφαρμογή του wake on lan. Κάπου ανάμεσα στα δύο βρίσκεται η λύση."
Για το πρώτο σκέλος έκανα εγκατάσταση παλαιότερη έκδοση και δεν άλλαξε κάτι.
Το δεύτερο που αναφέρεις δεν το κατάλαβα. Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις.
Όσο για firmware του router βρήκα ότι δεν έχει κάνει αναβάθμιση. Έχει την αρχική ενώ έχουν βγεί άλλες δύο ενημερώσεις. Το router ειναι TP link Model No. TD-W8960N

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Τα router περιέχουν μια ARP cache που αντιστοιχεί συγκεκριμένες διευθύνσεις IP σε συγκεκριμένες MAC addresses. Σε πολλά router, αν ο υπολογιστής είναι σβηστός για κάποιο διάστημα, αυτή η cache σβήνεται.
Η λύση για αυτό είναι να τεθεί χειροκίνητα το ARP, μπαίνοντας στο router μέσω Telnet. Εδώ έχει οδηγίες ειδικά για το δικό σου router.
Από τη στιγμή που δεν άλλαξε το firmware, είναι περίεργο που παλιά λειτουργούσε και τώρα δεν λειτουργεί, όμως είναι σίγουρο πως η λύση βρίσκεται στο router, καθώς αυτό είναι η μόνη ενεργή συσκευή όταν όλοι οι υπολογιστές είναι κλειστοί.