Christos Frantzalis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Εχω ενα στικ Κινγκστον 128gb.

Εδω και 2-3 ημέρες , δεν μπορω να το "διαβάσω".Στο pc (με linux) και σε ενα παλιο λαπτοπ με winXP δε το βλέπουν καθόλου!!Το λαπτοπ μάλιστα κολλάει για αρκετή ώρα σε κάποιες λειτουργίες.Σε λάπτοπ με win8.1 ενώ το βλέπει,όταν πάω πάνω για να το ανοιξω κολλάει η συγκεκριμένη λειτουργία (ενώ μπορώ να κάνω άλλα πράγματα) , ανεβάζει θερμοκρασία και δεν ξεκολάει εάν δεν το αφαιρέσω από τη θύρα.Εχει σύστημα NTFS και μέσα αρχεία mp3 και εικονες.Απο τη διαχείρηση συσκευων που το βλέπει , αλλοτε γράφει ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά και άλλοτε τη βγάζει με θαυμαστικό και ότι δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της συσκευής.Προσπάθησα να κάνω ενημέρωση προγράμματος οδήγησης και μου λέει ότι είναι ενημερωμένο.Ούτε το σκανάρισμα με το αντιβιοτικό ξεκινάει παρόλο που το βλέπει.Δεν επιχείρησα ακόμη να κάνω διαμόρφωση.

Δε με ενδιαφέρει εαν θα σώσω τα αρχεία αλλά εαν θα λειτουργήσει ξανά το στικ.

Θα το εκτιμούσα εάν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ευχαριστώ.

6 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Χρήστο.

Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στα τελευταία του το usb stick. Εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία, κάνε τη διαμόρφωση, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Αν είναι όντως στα τελευταία του, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω για να το "σώσεις".

Christos Frantzalis απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ Έλενα.

Τελικά ούτε διαμόρφωση μπορώ να κάνω!!

Κάποια άλλη ιδέα??

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε να ανοίξεις γραμμή εντολών ως διαχειριστής στο λάπτοπ που το βλέπει.

Γράψε τα εξής (πατώντας enter μετά από κάθε γραμμή):

diskpart

list disk

Δες σύμφωνα με τη χωρητικότητα ποιος δίσκος είναι το usb σου στη λίστα που θα εμφανιστεί. Ο δίσκος C θα είναι ο 0, αν δεν έχεις άλλον συνδεδεμένο τότε το φλασάκι θα είναι ο δίσκος 1 και πάει λέγοντας. Σημειώνεις τον αριθμό για την ώρα. Ας πούμε ότι στην περίπτωσή μας είναι ο δίσκος 2. Συνεχίζεις γράφοντας:

list vol

Κι εδώ βλέπεις ποιο volume είναι το usb σου. Θα γράφει removable/αφαιρούμενο. Ας πούμε ότι είναι ο τόμος 4. Αφού έχεις σημειώσει αυτά τα δύο νούμερα (δίσκο και volume), συνεχίζεις γράφοντας τα παρακάτω. Όπου έχω 2 και 4, εσύ βάζεις τα δικά σου.

sel vol 4

del vol

sel disk 2

clean

create par primary

format fs = ntfs quick

Αν κολλήσει κάπου η διαδικασία, αν δεν ολοκληρωθεί, ή αν μετά απ' αυτό δεν έχεις πρόσβαση στο φλασάκι, τότε πάει για πέταμα.

Christos Frantzalis απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου και πάλι Έλενα.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Εχουμε και λέμε λοιπόν.Ανοίγοντας τη γραμμή εντολών και πληκτρολογώντας την πρώτη εντολή , μου βγάζει το μήνυμα που φαίνεται στην εικόνα και μετά δεν μπορώ να πληκτρολογήσω καμία εντολή.Απλά πληκτρολογώ αλλά δε γράφει κάτι!!

Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος?ανοίγω τη γραμμή εντολών απο την έναρξη των win (8.1)..

Και πάλι ευχαριστώ.

Christos Frantzalis απάντησε πριν 7 έτη

Ξέχασα το πιό βασικό!!!φωτό...

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δώσ' του λίγο χρόνο Χρήστο. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα μετά την πρώτη εντολή, έτσι ώστε να εμφανιστεί μία γραμμή που θα γράφει DISKPART.

Τη γραμμή εντολών άνοιξέ την με δικαιώματα διαχειριστή (δεξί κλικ, άνοιγμα ως διαχειριστής).