Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠροβλημα με wifi usb card στα Linux
Mpaou Niaou ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα και καλο Πασχα!
Εχω βαλει σε ενα παλιο laptop linux lubuntu,ενω ολα λειτουργουν αψογα εχω το εξης προβλημα,η καρτα δικτυου του λαπτοπ ειναι χαλασμενη και ανοιγοκλεινει καθε 10 λεπτα με αποτελεσμα να αποσυνδεομαι απο το ιντερννετ, ετσι λοιπον αγοραρα μια εξωτερικη καρτα δικτυου της asus usb n-14 η οποια ειναι συμβατη με linux και την αναγνωριζει κανονικα επιλεγοντας να συνδεομαι στο wifi μου απο αυτην, ομως το προβλημα ειναι οτι οταν αποσυνδεεται η εσωτερικη καρτα δικτυου αποσυνδεεται μαζι και η εξωτερικη πραγμα που σημαινει οτι για να λειτουργησει η εξωτερικη πρεπει παντα να λειτουργει η εσωτερικη απαραιτηταως
Υπαρχει τροπος να αναγνωριζει μονο την εξωτερικη καρτα δικτυου με καποιο patch ή καποια εντολη χωρις να λειτουργει η εσωτερικη καθολου;;;

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Υπάρχει τρόπος μέσα από το λειτουργικό σύστημα να μπλοκάρεις την εσωτερική κάρτα δικτύου.
Αρχικά κάνε εγκατάσταση των net tools, με την εντολή sudo apt install net-tools
Μετά την εγκατάσταση, τρέξε την εντολή ifconfig. Αυτή θα σου εμφανίσει όλα τα interfaces δικτύου. Ένα από αυτά θα είναι για την εσωτερική κάρτα δικτύου, ενα για την εξωτερική. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι ποιο, βγάλε την εξωτερική και ξανατρέξε την εντολή.
Γνωρίζοντας το interface, που είναι πιθανό να είναι wlan0 ή κάτι σχετικό, ακολουθείς μετά αυτές τις οδηγίες για να το κλείσεις.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, δες εδω τη method 2. Μπορείς να ανοίξεις το /etc/network/interfaces με την εντολή sudo nano /etc/network/interfaces. Αποθηκεύεις τις αλλαγές και κλείνεις το αρχείο με ctrl+X.

Mpaou Niaou απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ πολυ Άγγελε θα το δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελεσματα γιατί παιδευομαι καιρό με αυτό το πρόβλημα