Chris Kitsos ρώτησε πριν 4 έτη

Έχω ένα λάπτοπ το Ideapad s540 της lenovo i7 cpu gtx1650 gpu 12gb ram και μνημη 1t  οταν πηγα να το μπουταρω ομως σημερα μου αφού μπήκα στο προφίλ μου έβγαζε μόνο το  Command Prompt προσπάθησα να το κλείσω το cmd αλλά έδειχνε μόνο μια μαύρη οθόνη οσες φορες και να μπουταρα με εβγαζε στην ιδια εικονα. Προσπαθησα να το φτιάξω μέσω troubleshoot( με επανεκκινησεις και με χιλιους δυο τρόπους ακομα χρησιμοποιησα το  bcdedit /deletevalue {default} safeboot στο cmd μηπως και το διορθώσει)αλλά συνεχίζει να βγαζει τη μαύρη οθόνη με το Command Prompt. Αυτό που φοβάμαι περισσοτερο όμως είναι να μην χαθούν τα αρχεία. Μηπως θα μπορούσατε να με βοηθησετε;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Η πιο απλή λύση είναι να κάνεις live boot (χωρίς εγκατάσταση) μια έκδοση Linux, να μετακινήσεις τα αρχεία σου σε έναν εξωτερικό/δεύτερο δίσκο ή στικάκι και μετά να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση των Windows.

Chris Kitsos απάντησε πριν 4 έτη

Δεν γινοταν να μετακινησω κανενα αρχειο δεν ειχα καμια προσβαση σε τιποτα στον υπολογιστη παρα μονο στο command  Prompt.Αφού το έψαξα λίγο ακόμη (βασικά όλη μερα)βρηκα μια λύση. Ξεμπλοκαρα το task manager (το οποιο ηταν μπλοκαρισμενο) από το Command Prompt που ήταν ήταν το μόνο που μπορούσα να χρησιμοποιήσω και άνοιξα νέα διεργασία (απο το task manager) πληκτρολογώντας explorer για να μου εμφανίσει το desktop όπου και το έκανε. Τελικά κατάφερα και το έλυσα με το registry editor καθώς για κάποιο λόγο(ίσως κάποιος ιος) υπηρξαν ρυθμίσεις που bootαραν σε αυτή τη μαύρη οθόνη με μόνη λειτουργια το cmd. Διέγραψα αυτή τη καταχώρηση και ο υπολογιστής bootάρει κανονικά χωρίς να έχει χαθεί κάποιο αρχείο. Παντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε συνεχιστε τη φοβερη δουλειά!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Χρήστο. Η αλήθεια είναι πως είχαμε ακούσει ξανά για τη λύση μέσω της εκκίνησης του explorer, αλλά σε εκείνη την περίπτωση εμφανιζόταν η γραμμή έναρξης.