Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠροβλημα στο Startup.
GoogleUser34 ρώτησε πριν 9 έτη

Εδω και περιπου 10 ημερες εχει εμφανιστει ενα περιεργο προβλημα. Ορισμενες φορες και ενω παταω το κουμπι της εκκινησης, οι οθονες (εχω δυο συνδεμενες, μια με DVI και μια με VGA) παραμενουν σβηστες, σαν να μην παιρνουν καθολου σημα.

Δοκιμασα το κουμπι της επανεκκινησης, τιποτα, το ιδιο και με κρατημα του start button ωστε να κλεισει και να ξαναεκκινησω, οι οθονες παραμενουν σβηστες. Εχω λυσει το προβλημα, κλεινοντας τον διακοπτη του τροφοδοτικου, υστερα παταω συνεχομενα το κουμπι του startup, ανοιγω το τροφοδοτικο, κουμπι start και μετα ολα λειτουργουν κανονικα.

Καμια ιδεα για το τι φταιει και πως να το εξαλειψω;

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Πιθανώς να χρειάζεσαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Για κάποιο λόγο το τροφοδοτικό σου, πιθανώς λόγω φθοράς με το χρόνο, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον στις ανάγκες του υπολογιστή.

GoogleUser34 απάντησε πριν 9 έτη

Ο Η/Υ θα κλεισει τον Νοεμβρη 3 χρονια. Το τροφοδοτικο μου ειναι Corsair TX650 ενω το setup εχει μια Sapphire 6950, εχω την εντυπωση οτι δεν ζοριστηκε τοσο πολυ γενικοτερα ποτε το τροφοδοτικο μου. Δεν μου εχει κανει επισης κανενα αλλο "κολπο" τοσο καιρο.

Ειναι δυνατον, μεσα σε 3 χρονια, ενα τετοιο καλο και αξιοπιστο τροφοδοτικο να εχει φθαρει; Δηλαδη, δεν μπορει να σηκωσει τις αναγκες τις καρτας κατα την εκκινηση και δεν δινει σημα στις οθονες; (Τυχαιες εικασιες)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν είναι πολύ πιθανό, ομολογουμένως, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.

Όταν λες πως οι οθόνες μένουν σβηστές, ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, μπαίνει δηλαδή στα Windows αλλά δεν έχεις εικόνα, ή δεν προχωράει καθόλου?

Αν έχει η μητρική σου δεύτερη PCI Express θύρα, για δοκίμασε να βάλεις εκεί την κάρτα γραφικών, να δεις αν σου κάνει το ίδιο.

GoogleUser34 απάντησε πριν 9 έτη

Ο υπολογιστης δειχνει να λειτουργει κανονικα, αλλα δεν μπορω να γνωριζω εαν μπαινει κανονικα στα Windows, καθως δεν εχω καθολου εικονα απο τις οθονες.

Ο μονος τροπος να τσεκαρω εαν μπαινει στα Windows, ειναι ισως μεσω των ηχειων, ωστε να ακουσω τον ηχο των Windows πριν περασουν στην επιφανεια εργασιας και ετσι να το καταλαβω.

Δυστυχως δεν εχω αλλη θυρα ωστε να κανω την δοκιμη που προτεινεις.

Εαν ηταν Software προβλημα, δεν θα ξεκινουσε κανονικα μετα με ενα απλο reset; Γιατι χρειαζεται να κανω αποφορτιση μεσω του Power button στο Hardware ωστε να ξεκινησει; Με αυτην την λογικη το εβαλα στο τμημα Hardware, με το μυαλο κυριως στην GPU.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, εννοώ μέσω του ήχου να δεις αν προχωράει στα Windows. Αλλά φαίνεται επίσης και από τη δραστηριότητα του σκληρού δίσκου, αν τον ακούς να διαβάζει καθώς φορτώνει τα Windows ή όχι.

Σε τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να φταίει είτε η GPU, είτε η μητρική, ή το τροφοδοτικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσεις τι ακριβώς φταίει αν δεν έχεις εξαρτήματα που να λειτουργούν εγγυημένα, ώστε να κάνεις δοκιμές.

Το πρόβλημα είναι 100% hardware, αλλιώς θα σου έδειχνε τα γράμματα του Post και θα κολλούσε πριν μπει στα Windows. Απλά, αν προχωρούσε στο να φορτώσει τα Windows, θα ήταν πιθανότερο να φταίει η κάρτα γραφικών απ' ότι η μητρική ή το τροφοδοτικό.