Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΗΣ
Γρηγόρης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα. Αντιμετωπισα ενα προβλημα στον υπολογιστη μου και θα ηθελα να δω τι φταιει για να μην μου ξανα τυχει κατι τετοιο.

Η εξεταστικη σε πολλα μαθηματα των πανεπιστημιων ειναι απο αποσταση λογο κορονοιου και γινεται μεσω υπολογιστη απο το ECLASS "τηλεσυνεργασια". Εχουν ολοι ανοιχτες τις καμερες και οι επιτηρητές βλεπουν τους φοιτητες ταυτοχρονα σε πολλα παραθυρα το ενα διπλα στο αλλο.

Μπηκα στην "τηλεσυνεργασια" και ηταν ολοι συνδεδεμοι αλλα δεν ειχαν ολοι ανοιξει την καμερα τους γιατι δεν ειχε αρχισει ακομα η εξεταση. Οταν πατησα στην σελιδα αυτη "διαμοιρασμος καμερας" ανοιξε κατευθειαν και δεν κολλουσε. Οταν ομως μετα απο λιγο, ειπαν οι επιτηρητές να ανοιξουν ολοι τις καμερες τους και να αρχισει η εξεταση να γραφουμε, απο τοτε αρχισε να κολλαει υπερβολικα ο υπολογιστης μου. Εβλεπα συνεχως πολλα παραθυρα με τις καμερες των αλλων να καθυστερουν κιολας(οι κινησεις φαινοντουαν οτι δεν ηταν ομαλες). Καταλαβαινα οτι θα κολλουσε.Εψαχνα να βρω καποιον τροπο να κανω "αποκρυψη" ολες τις καμερες των αλλων(ετσι κι αλλιως απορω γιατι επρεπε να φαινονται ολοι αφου δεν ειμαι επιτηρητης) μηπως και φτιαξει αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο. Σε καποια στιγμη εμφανισε ενα μηνυμα στον υπολογιστη μου "ο Chrome δεν αποκρινεται" και επρεπε να επιλεξω "αναμονη" ή "τερματισμος σελιδας". Πατησα τερματισμος σελιδας και εκανα ανανεωση στον chrome. Απο τοτε επειδη ηταν ολοι συνδεδεμενοι ηδη με τις καμερες τους, οταν πατουσα παλι "διαμοιρασμος καμερας" δεν ανοιγε καν ισως επειδη υπηρχε αυτη η "κινηση" με ολες τις καμερες ανοιχτες. Μετα απο μιση ωρα καταφερα να ενεργοποιησω ξανα την καμερα, επειδη μαλλον επελεξα να μην υπαρχει διαμοιρασμος ηχου και μικροφωνου. Αλλα εχασα μιση ωρα να προσπαθω να το φτιαξω και γενικως αργουσε πολυ εκεινη την ωρα. Συχαθηκα την τεχνολογια.

Μπορειτε να μου πειτε τι φταιει? Ισως θα γραψω κι αλλα μαθηματα απο αποσταση και εννοειται δεν θελω να μου ξανατυχει αυτο. Φταιει ο επεξεργαστης ή ταχυτητα του ιντερνετ? Η ταχτυτητα του internet ειναι ADSL
O υπολογιστης ειναι αυτος:
https://gr.dynabook.com/discontinued-products/satellite-c855d-16c/
και εχω βαλει SSD και WINDOWS 10
Εχω ξανακανει βιντεοκλησεις με φιλους πχ με skype αλλα δεν κολλουσε. Ισως επειδη ηταν με ενα ατομο τοτε. Αλλα δεν ξερω αν ευθυνεται το ιντερνετ η το hardware. Τι πρεπει να φτιαξω δηλαδη ετσι ωστε την επομενη φορα να μην κολλησει?

Ευχαριστω πολυ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γρηγόρη, η αλήθεια είναι ότι επεξεργαστής του υπολογιστή σου είναι αρκετά αδύναμος...οι βίντεο κλήσεις απαιτούν αρκετή επεξεργαστική ισχύ...από την άλλη τα κολλήματα που αντιμετώπιζες πολύ πιθανό να οφείλονταν και στον φόρτο εργασίας που δεν μπορούσε να τον διαχειριστή ο server του μαθήματος...ρώτα κάποιον συμφοιτητή σου εάν αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και επίσης την επόμενη φορά έχε ανοιχτό τον task manager για να δεις σε τι ρυθμούς δουλεύει ο επεξεργαστής σου...