Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠΡΟΒΛΗΜΑ MICROSOFT EDGE-VIDEO TUMBLR
Γρηγόρης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Γιατι όταν μπαινω σε σελιδες Tumblr ο Microsoft edge δεν μπορει να αναπαραγει απευθειας τα βιντεο? Για να τρεξει ένα βιντεο από tumblr σελιδα θα πρεπει να πατησω δεξι κλικ πανω στο βιντεο και μετα να πατησω “Αναπαραγωγή βιντεο” και ετσι θα ξεκινησει το βιντεο. Όμως και παλι δεν εμφανίζεται η μπαρα για να δω σε ποιο σημειο είμαι κατά την διαρκεια του βιντεο αλλα ουτε και ξερω ποια είναι η διαρκεια του βιντεο αφου η μπαρα δεν υπαρχει. Επισης δεν μπορω να προχωρήσω το βιντεο σε άλλο σημειο αφου δεν υπαρχει καν η μπαρα όπως ειπα
Αντίθετα στους αλλους browsers που δοκιμασα παιζουν κανονικα όλα τα βιντεο από σελιδες tumblr. Δηλαδη παταω πανω στο βιντεο και ξεκιναει και φαινεται κανονικα η μπαρα. Βλεπω δηλαδή ποση είναι η διακρια του βιντεο, μπορω να το προσωρησω πιο περα κλπ
Επειδή όμως με τους αλλους browser δεν είμαι ευχαριστημένος καθως κολλανε γενικα όταν μπαινω ιντερνετ(εχω λιγο αργο υπολογιστη) θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε πως γινεται αυτό να διορθωθεί στον Microsoft Edge αφου με αυτόν τον browser είμαι ευχαριστημένος. Το μονο πρόβλημα είναι αυτό με τα βιντεο από σελιδες tumblr.
Ευχαριστω πολύ!

12 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γρηγόρη,
Το δοκίμασα και μου εμφάνισε κι εμένα το ίδιο πρόβλημα.
Πάτησα στο λουκέτο δίπλα στο url και απενεργοποίησα το flash. Έκανα ανανέωση, το ενεργοποίησα ξανά, έκανα πάλι ανανέωση και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. 

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα. Ποιο λουκετα. Δεν βλεπω καποιο λουκετο στον Microsoft Egde. Μπορεις να μου πεις λιγο πιο αναλυτικα πως θα κανω αυτό που λες?

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα. Το δοκιμασα τελικα αυτό που ειπες αλλα δεν διορθωθηκε το πρόβλημα. Βασικα δεν είμαι σιγουρος αν καταλαβες τι εννοω.

Αν ανοίξεις τον Chrome και μπεις σε μια σελιδα tumblr με βιντεο θα δεις ότι σε κάθε βιντεο υπαρχει ένα ασπρο κυκλακι που δειχνει ότι ειναι βιντεο. Αν πατησεις πανω στο βιντεο με το αριστερο κλικ θα αρχισει να παιζει και θα εμφανιστεί κατω και η μπαρα για να δεις την διαρκεια του βιντεο ή αν θες να το προχωρήσεις.

Στον Microsoft Edge όμως τα βιντεο δεν εμφανιζουν αυτό το ασπρο κυκλακι που δειχνει ότι είναι βιντεο. Ουτε μπορεις να πατησεις πανω στο βιντεο με το αριστερο κλικ και να ξεκινήσει. Για να παιξει το βιντεο στον Microsoft Edge θα πρεπει να πατησεις δεξι κλικ πανω και να πατησεις αναπαραγωγή αλλα και παλι δεν εμφανίζεται η μπαρα.

Αυτό σε σενα διορθωθηκε ειπες? Εμενα δεν διορθωθηκε με τον τροπο που ειπες.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σου και το είχα κι εγώ στην αρχή.
Μετά από τη διαδικασία που σου ανέφερα, μου εμφανίζει κανονικά το play και την μπάρα:

Γι αυτήν την ρύθμιση μίλαγα παραπάνω:

Έχεις κάποιο εγκατεστημένο πρόσθετο στον edge; Δοκίμασε να τον κάνεις ένα reset:
http://www.thewindowsclub.com/reset-microsoft-edge-browser-to-default-settings-in-windows-10

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό γινοταν και πριν κανω φορματ οποτε δεν χρειαζεται να κανω reset στον edge. Ειχα το ublock origin αλλα τωρα που το εσβησα δεν διορθωθηκε το πρόβλημα. Κατι άλλο φταει

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Τελικα εκανα επαναφορά. Παλι δεν αλλαξε τιποτα. Δεν διορθωθηκε το πρόβλημα. Μηπως είναι ευκολο να το δοκιμασεις και σε αλλον υπολογιστη με τον Micosoft Edge να μου πεις?

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Εδώ κάποιος έλυσε το πρόγραμμα με επανεγκατάσταση των windows όπως καταλαβαίνω.
https://www.tenforums.com/browsers-email/39199-flash-videos-not-working-edge-browser-2.html
Πώς γίνεται σε σένα να μη διορθώνεται ,τί να πώ…δε ξέρω. Μένει να δοκιμάσεις να κάνεις επανεγκατάσταση του Edge.
Καλά ,αν έχει ο Γιώργος άλλη ιδέα ,άς σου πει.

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

Ρε παιδια θα με βοηθησει κανεις? Εν τω μεταξυ εκανα μεχρι και επαναγκατασταση τον Edge και παλι το ιδιο γινεται.

Για καποιο λογο όμως όταν εκανα ειτε “επαναφορά” (από τις ρυθμισεις των Windows για τον Edge) ειτε εκανα “επανεγκατασταση” του edge, (με το να σβησω τον φακελο του edge και να βαλω ένα κειμνο στο Powershell) οι κωδικοι πρόσβασης, και όλα τα στοιχεια στον browser δεν σβηστηκαν. Μαλλον δεν εκανα σωστα την επανεγκατασταση του edge

Καμια βοηθεια??

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το Adobe flash. Το δοκιμάσαμε και σε άλλον υπολογιστή και είχε πάλι αποτέλεσμα.
Οπότε δοκίμασε 2-3 φορές την αρχική μου λύση, μήπως και δεις αποτέλεσμα.
Επίσης, μετά από κάθε φορά που απενεργοποιείς το flash, κάνε έναν καθαρισμό της cache πριν το ενεργοποιήσεις. 

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

To εκανα αλλα παλι δεν εφτιαξε. Κατεβασα τον opera και τα βιντεο λειτουργουν ειτε απανεργοποιησω το flash στις ρυθμισεις του opera ειτε το ενεργοποιησω. Οποτε μηπως δεν εχει να κανει με το flash?

Μπορεις να μου στειλεις το link με τα βιντεο tumblr(τα οποια τα εφτιαξες με αυτόν τον τροπο) να δω αν παιζει ρολο η σελιδα?

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 4 έτη

A πηγα σε αυτή την σελιδα https://www.tumblr.com/explore/video  και ειδα ότι μερικα βιντεο λειτουργουν ενώ μερικα όχι. Μπορεις να δεις αν λειτουργει πχ αυτό το βιντεο? Σε εμενα δεν λειτουργει
https://deadcrushing.tumblr.com/post/171842048979/thor-ragnarok-fight-scene-but-holding-out-for-a

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ούτε σε μένα το παίζει. Λογικά απλά έχει θέμα ο Edge με το Tumblr.