egrafes egr ρώτησε πριν 7 έτη

 Καλησπέρα!σκέφτομαι να κάνω μερικές μετατροπές στο κουτί του υπολογιστή και θέλω την γνώμη σας! αρχικά θέλω να βάλω ένα ανεμιστήρα στην πίσω μεριά του κουτιού (όπως είναι στην φώτο http://prntscr.com/fui1qa). στην συνέχεια θα κάνω στην πλαϊνή μεριά ένα "παράθυρο" απο plexiglass 3mm (περίπου έτσι το έχω μυαλό μου http://prntscr.com/fui3b3) και να προσθέσω εναν ακόμα ανεμιστήρα στα πλάγια. ο πλαϊνός ανεμιστήρας σε ποιο περίπου σημείο να  μπει (πάνω κάτω κλπ) και με ποιον τρόπο πρέπει να μπουν (ποιος να βάζει αέρα,ποιος να βγάζει)? γενικά σαν σχέδιο θα βοηθήσει με τις θερμοκρασίες ή ειναι τελείως λάθος?

ευχαριστώ Δημήτρης 

10 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Δημήτρη.
Από ένα σημείο και μετά, το πλήθος τον ανεμιστήρων κάνει ελάχιστη διαφορά στις θερμοκρασίες.
Αν δεν έχεις καθόλου ανεμιστήρες τώρα, οι 2 που σκοπεύεις να προσθέσεις θα βοηθήσουν. Ο πλαϊνός θα πρέπει να βάζει αέρα, και ο πίσω να βγάζει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μπει μπροστά αντί για το πλάι.
Δες εδώ σχετικό βίντεο.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

μάλιστα...δεν έχω καθόλου αυτή την στιγμή και θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα μιας και είναι η πρώτη απόπειρα που κάνω να πειράξω το κουτί...για τον ανεμιστήρα που θέλω να βάλω πίσω, πώς μπορώ να υπολογίσω ακριβώς τι ανεμιστήρα χρειάζομαι για να ταιριάζει απόλυτα στο κουτί (είδα στο eshop οτι χωρίζονται σε διάφορα μεγέθη (πχ 25ΜΜ, 40ΜΜ,50,60 κλπ). επίσης για πλαϊνό αυτός (http://www.e-shop.gr/aerocool-lightning-led-fan-120mm-red-p-PER.811736) πως σου φαίνεται? θεωρείς οτι κάνει δουλεία ή χρειάζομαι ποιο δυνατό?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ανάλογα με το κουτί, θα πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο μέγεθος. Τι ανεμιστήρες παίρνει το κουτί σου; Ποιο είναι βασικά;
Πάντως τουλάχιστον ένας ανεμιστήρας πίσω είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να έχεις για καλές θερμοκρασίες. Ιδανικά θέλεις και άλλον έναν ή δύο μπροστά, ανάλογα με το αν χωράνε στο κουτί σου. Στείλε κάποια φωτογραφία αν δεν ξέρεις ακριβώς μοντέλο.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

το μοντελο δεν το ξερω ειναι κουτι 7 χρόνων απο τα multirama...επειδή φωτογραφία δεν μπορω να ανεβασω τώρα είναι σαν αυτο (http://prntscr.com/fvk2nm)

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Θα πρέπει να αγοράσεις ανεμιστήρες συγκεκριμένου μεγέθους. Μέτρα την απόσταση μεταξύ των τρυπών στις οποίες βιδώνει ο ανεμιστήρας. Μπορείς να μετρήσεις οριζόντια ή κάθετα, αλλά όχι διαγώνια.
Ανάλογα με το νούμερο, χρειάζεσαι και τον αντίστοιχο ανεμιστήρα:

32mm between screw holes > 40mm fan size

40mm between screw holes > 50mm fan size

50mm between screw holes > 60mm fan size

60mm between screw holes > 70mm fan size

72mm between screw holes > 80mm fan size

83mm between screw holes > 92mm fan size

105mm between screw holes > 120mm fan size

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! για τον πλαϊνό που εξαρτάται απο εμένα πως θα ανοίξω τις τρύπες, αυτος http://www.e-shop.gr/aerocool-lightning-led-fan-120mm-red-p-PER.811736 ειναι καλός? 

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω στο πώς θα ανοιχτούν οι τρύπες γιατί δεν ξέρω το κουτί. Εφόσον έχεις σκοπό να το κάνεις, μπορείς πρώτα να αγοράσεις τον ανεμιστήρα, και μετά να τρυπήσεις στο κουτί με βάση το μέγεθός του.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

εννοειται οτι πρώτα θα αγορασω τον ανεμιστήρα και μετα θα τρυπήσω το κουτί. απλα σαν χαρακτηριστικά είναι καλός (ώστε να έχω μείωση θερμοκρασιών) ή θεωρείς οτι πρέπει να πάρω κάποιον άλλον 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι ελαφρώς θορυβώδης, στα 22,5dBA.
Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις αυτόν.

egrafes egr απάντησε πριν 7 έτη

ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις!!!