Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροσθήκη και κατάλληλος τύπος SSD
Margie Kam ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα παιδιά και συγχαρητήρια για την δουλειά σας η οποία μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.
Πριν μερικές μέρες αγόρασα αυτό το laptop laptop-lenovo-700-17isk80rv000bpb17-3i7-6700hq8gb1tb-w10-b και θέλω να του βάλω ssd (διάβασα ότι μπορεί να πάρει τύπου m.2 - type 22.80 αλλά δεν είμαι σίγουρος) κρατώντας και τον hdd.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

  1. Μπορεί να πάρει το συγκεκριμένο laptop ssd και αν ναι τι τύπου;
  2. Αυτοί οι τύποι ταιριάζουν; (M-2-Type-2280.html)
  3. Αυτοί οι ssd που έχουν ταχύτητα ανάγνωσης 2000 mb/s μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο laptop;

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα Margie,

Είναι αλήθεια πως πωλούνται κάποιες εκδόσεις αυτού του laptop με M.2 SSD, είναι πολύ πιθανό λοιπόν να μπορείς να προσθέσεις.

Δεν υπάρχει όμως τρόπος να γνωρίζουμε αν το Interface υποστηρίζει το bandwidth του SATA 3, δηλαδή μέχρι 600Mbps, ή αν υποστηρίζει το bandwidth του PCI Express που επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες.

Το πιο ασφαλές είναι να υποθέσουμε πως είναι SATA 3, γιατί τα laptop πολύ σπάνια είναι σχεδιασμένα για τις μέγιστες επιδόσεις. Κατά συνέπεια, είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν M.2 SSD που να αναφέρει το SATA 3.

Margie Kam απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση απλά θα ήθελα να ρίξεις και μία ματιά όταν βρεις χρόνο σε αυτό το site της Lenovo με το συγκεκριμένο μοντέλο http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/700-series/700-17-inch/#tab-customize στο οποίο αναφέρει κάποια μοντέλα με δίσκο PCIe.
Μήπως δέχεται τελικά και το PCI Express;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δυστυχώς, κανένα από αυτά δεν είναι το μοντέλο 80rv000bpb.

Το ότι ανήκουν στην ίδια σειρά δεν είναι με κανένα τρόπο εγγύηση πως έχουν την ίδια μητρική, τις ίδιες θύρες, και τις ίδιες δυνατότητες.