John Papajohn ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα είμαι κάτοχος ενός asus rog g751 με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος… Επειδή όμως είδα σε ένα βίντεο σας στο youtube ότι λάπτοπ με thunderbolt μπορούν να προσθέσουν εξωτερική gpu και ram θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται στην περίπτωση μου.
Εάν γίνεται δώστε μου έναν οδηγό
Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γιάννη όσο για τη ram ,δες με το Speccy και δώσε τα χαρακτηριστικά της ,που ήδη έχεις, για να σου προτείνουν μία κατάλληλη.
https://www.pcsteps.gr/569-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-ram/

John Papajohn απάντησε πριν 6 έτη

Το κατέβασα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά 
https://prnt.sc/kg4tev

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Στο forum της Asus αναφέρουν πως το G751 έχει thunderbolt 1, που δεν έχει αρκετό bandwidth για να συνδυαστεί με εξωτερική GPU.
Επίσης ένα θέμα είναι που θα βρεις εξωτερικό enclosure που να υποστηρίζει κάρτα γραφικών. Το Razer Core, για παράδειγμα, δεν βλέπουμε να το φέρνει κανείς στην Ελλάδα, αν και μπορείς να το βρεις στο ebay από το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί από ΗΠΑ θα έχεις σίγουρα να πληρώσεις τελωνείο.
Για τη RAM, αν δεν τρέχεις βαριά επαγγελματικά προγράμματα, όπως για επεξεργασία βίντεο ή 3D γραφικών, 8 GB είναι αρκετά για gaming και κάθε άλλη απλή χρήση.
Εφόσον χρειάζεσαι παραπάνω μνήμη, αυτές έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει όμως να δεις στο Speccy αν η μνήμη που έχεις είναι στο 1.5V ή στο 1.35V.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το να προσθέσεις μνήμη σε ήδη υπάρχουσα έχει αυξημένο ρίσκο ασυμβατότητας. Η πιο συμβατή επιλογή θα ήταν να πουλήσεις τη μνήμη που έχεις και να πάρεις ένα dual channel kit 2x8GB, που οι δύο μνήμες έχουν εγγυημένη συμβατότητα μεταξύ τους.

John Papajohn απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε καταρχήν παρότι το ακούς συνέχεια τα καλά πρέπει να λέγονται συγχαρητήρια για το εγχείρημα.
Ξέρω ότι δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη ram αλλά δεν είναι και υπερβολή γιατί δουλεύω ερασιτεχνικά cinema4d, premiere και photoshop.
Eπίσης όταν ανοίγω πολλές καρτέλες ταυτόχρονα στον chrome βλέπω ότι το σύστημα φτάνει στα όρια του... Άλλη μια 8άρα θέλω να κουμπώσω να γίνουν 16giga οπότε δεν μου κάνουν αυτές που μου προτείνεις.
Όσον αναφορά το razer core ή κάποια παρόμοια λύση να τις ξεχάσω για το λάπτοπ μου;